Republica Moldova simte românește și trebuie să revină la vechile hotare

0
131

 

  1. România oferă 5.600 de burse pentru studenții din Republica Moldova

Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel, în următorul an de studii, circa 5600 de moldoveni vor putea obține burse de studii pentru toate nivelurile de școlarizare și în orașe de pe întreg teritoriul României.

Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, bursele oferite au fost repartizate, după cum urmează: 1570 burse – învățământ preuniversitar; 3190 burse – studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul; 700 burse – studii superioare, ciclul II (pentru deținătorii diplomelor de licență din România); 25 burse – rezidențiat; 125 burse – doctorat.

http://independent.md/romania-ofera-5-600-de-burse-pentru-studentii-din-republica-moldova/#.V3LgcaK503Q

 

  1. Delegația Consiliului Europei s-a arătat interesată de Unirea Republicii Moldova cu România

În cadrul întrevederii cu liderul PL, Mihai Ghimpu, delegația comisiei de monitorizare a APCE s-a arătat înteresată de curentul unionist din societate, de campaniile de informare lansate de asociația ODIP și despre solicitarea socialiștilor de a audia în Parlament organele de drept cu privire la această campanie. La rândul său, Ghimpu a menționat:

”Opțiunea unionistă a populației Republicii Moldova, în special a tinerilor este una firească și este în creștere, ceea ce ne bucură. A vorbi despre UNIRE înseamnă a spune adevărul despre ocupația de la 28 iunie 1940. Înseamnă a spune adevărul despre limba română, despre faptul că suntem români. Fiecare cetățean are dreptul să promoveze orice idee, atât timp cât această este manifestată pașnic.”

http://libertv.md/actualitati/delega%C8%9Bia-consiliului-europei-s-ar%C4%83tat-interesat%C4%83-de-unirea-republicii-moldova-cu

 

  1. Moment tulburător la Căușeni: Tinerii au îngenuncheat în memoria victimelor ocupației sovietice din Basarabia, nordul Bucovinei și Herța

Tinerii Moldovei au marcat cei 76 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când în urma ultimatumurilor din 26 și 27 iunie 1940, trupele sovietice au ocupat vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ținutului Herței, o suprafață de 50.762 km2 cu aproximativ 4 milioane de locuitori, majoritatea etnici români. Aflați la Căușeni, aceștia au îngenuncheat, ca o reluare a gestului spontan pe care mii de bucureșteni l-au făcut acum șapte decenii, de a cădea în genunchi pe stradă, în vreme ce clopotele bisericilor băteau în dungă.

http://infoprut.ro/44515-moment-tulburator-la-causeni-tinerii-au-ingenuncheat-in-memoria-victimelor-ocupatiei-sovietice-din-basarabia-nordul-bucovinei-si-herta.html

 

  1. O nouă structură apare în R. Moldova. E inspirată din România

În Republica Moldova ar putea fi creată o Agenție Națională pentru Locuințe (ANL) ce va avea drept obiectiv elaborarea și realizarea programelor de finanțare a construcției de locuințe accesibile, inclusiv cu fonduri asigurate de la bugetul de stat. O inițiativă, în acest sens, propun reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor după efectuarea unei vizite de studiu în România.

http://oficial.md/economie/o-noua-structura-apare-in-r-moldova-e-inspirata-din-romania

 

  1. Marius Lazurca: „România şi Republica Moldova au avut întotdeauna un parteneriat de încrede”

Colaborarea moldo-română pe segment militar a fost trecută în revistă astăzi de ministrul Apărării Anatol Şalaru şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, la sediul Ministerului Apărării, informează Democracy.MD.

Astfel, întrevederea a avut loc în contextul încheierii mandatului ambasadorului român în ţara noastră.

http://www.democracy.md/?view=articles&id=11829

 

  1. „Republica Moldova simte românește și trebuie să revină la vechile hotare”

Astăzi se împlinesc  76 de ani de la ocuparea Basarabiei de URSS, cu această ocazie un drapel imens va fi desfășurat  la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, anunță Platforma Civică Onoare, Demnitate și Patrie.

Evenimentul va avea loc la ora 18.00, unde tinerii vor veni cu pancarte, bannere și cu un tricolor imens, pentru a transmite mesajul că „Republica Moldova simte românește și trebuie să revină la vechile hotare”.

http://www.timpul.md/articol/republica-moldova-simte-romanete-i-trebuie-sa-revina-la-vechile-hotare-94571.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ