Președintele KLAUS IOHANNIS a primit un cadou neașteptat la Strasbourg. Vezi despre ce este vorba și cine de la Chișinău i l-a oferit

0
70
  1. Președintele KLAUS IOHANNIS a primit un cadou neașteptat la Strasbourg. Vezi despre ce este vorba și cine de la Chișinău i l-a oferit

Președintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Strasbourg, harta României Mari ce includea și Basarabia din partea deputatei liberale, Alina Zotea. „Astăzi, la Consiliul Europei, i-am dăruit Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, harta istorică a României Mari, din care făcea parte și Basarabia. Consider că unica soluție pentru a aduce Republica Moldova mai rapid în spațiul Euro Atlantic este unirea cu România după modelul german”, a scris aceasta pe contul său de Facebook.

http://www.evz.ro/presedintele-klaus-iohannis-a-primit-un-cadou-neasteptat.html

 

  1. Klaus Iohannis : alegerile generale din R.Moldova „vor avea un rol crucial în privința viitorului democrației din această țară”

În plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, președintele României Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul țării sale pentru „procesul democratic din vecinătatea sa”, adică din Republica Moldova, relatează Agerpres. „După 26 de ani, ne păstrăm convingerea că singura cale care poată să aducă prosperitate pe termen lung statului nostru vecin este integrarea europeană”. Președintele român a atras atenția și asupra alegerilor generale din R.Moldova din 2018, „care vor avea un rol crucial în privința viitorului democrației din această țară”.

http://www.europalibera.org/a/28256764.html

 

  1. Igor Dodon vrea referendum in R. Moldova pentru a putea dizolva Parlamentul. Mesajul pe care i l-a transmis lui Iohannis

Igor Dodon a anuntat ca pregateste organizarea unui referendum national pentru sporirea imputernicirilor sefului statului, astfel incat sa poata dizolva parlamentul pentru a fi organizate alegeri legislative anticipate, relateaza Radio Chisinau.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/igor-dodon-vrea-referendum-in-r-moldova-pentru-a-putea-dizolva-parlamentul-ce-i-a-transmis-lui-klaus-iohannis.html

 

  1. Klaus Iohannis: „Republica Moldova trebuie susținută să continue drumul pe calea europeană”

Aflat la Strasbourg pentru o vizită de două zile la Consiliul Europei (CoE), președintele român, Klaus Werner Iohannis a menționat în mai multe rânduri atașamentul României față de Republica Moldova.

http://www.europalibera.org/a/28258104.html

 

  1. Ultimul supravieţuitor basarabean al Gulagului, într-un documentar dureros

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, numeroşi români basarabeni au fost arestaţi de NKVD, condamnaţi la ani de lagăr în condiţii severe şi trimişi dincolo de Cercul Polar, la minele de aur din Kolyma. La eliberare, mulţi dintre foştii deţinuţi nu s-au mai putut întoarce acasă, fiindu-le interzis să revină în ţara de origine sau să trăiască la mai puţin de 100 km de marile oraşe.

http://independent.md/ultimul-supravietuitor-basarabean-al-gulagului-intr-un-documentar-dureros/

 

  1. Mircea Druc şi Ion M. Ioniţă, despre noua configuraţie politică de la Chişinău şi poziţionarea Bucureştiului 

Unioniştii trebuie să renunţe la vanităţi!

Preluarea preşedinţiei de către socialistul Igor Dodon ar trebui să impulsioneze unionismul, consideră Mircea Druc. „Tot ce face Dodon ne ajută pe noi şi poate îi va trezi (pe unionişti, n. red.) să abandoneze vanităţile, egocentrismul şi să se unească“, afirmă primul prim-ministru al Republicii Moldova, un unionist declarat.

http://adevarul.ro/international/europa/adevarul-live-ora-1500-mircea-druc-ion-m-ionita-despre-noua-configuratie-politica-chisinau-pozitionarea-bucurestiului-1_588872745ab6550cb8c897f8/index.html

 

  1. Tineri basarabeni la Iași: „1859 – 2018 – O luptă avem, o țară suntem”

Zeci de tineri basarabeni au luat parte marți la Iași la manifestările organizate de autoritățile locale pentru a marca 158 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Aceștia au afișat în centrul orașului un banner cu mesajul „1859 – 2018 – O luptă avem, o țară suntem”, cu referire la România și Republica Moldova.

http://infoprut.ro/46370-tineri-basarabeni-la-iasi-1859-2018-o-lupta-avem-o-tara-suntem.html

 

  1. Parlamentar al României: DNA a obținut condamnări în peste 90% din cazuri. Dodon, mai preocupat de teme false decât de problema corupției și a sărăciei în Rep. Moldova

Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de politică externă și vicepreședinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor din Parlamentul României, a declarat că președintele Republicii Moldova Igor Dodon acordă o mai mare atenție luptei anti-identitate decât rezolvării unor probleme cu care se confruntă populația – cu corupția și sărăcia.

http://infoprut.ro/46374-parlamentar-al-romaniei-presa-independenta-din-republica-moldova-pe-cale-de-disparitie.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ