Retransmisia postul TVR1 pe teritoriul R. Moldova ar putea fi sistată

0
57

Postul de televiziune TVR1 din România nu achită Întreprinderii de Stat „Radiocomunicaţii” plata pentru deservire începând cu 15 iunie curent, a declarat marţi, 31 iulie, în cadrul şedinţei Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) şeful direcţiei telecomunicaţii şi radiocomunicaţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Informaţionale, Andrei Nemţeanu.

El a declarat că din această cauză, „Radiocomunicaţii” suportă zilnic pentru retransmiterea semnalului pierderi de 25 mii lei.

CCA a decis să scoată la concurs reţeaua de stat TV nr. II, prin care este transmis postul. Concursul va intra în vigoare odată cu publicarea deciziei CCA în „Monitorul Oficial al R. Moldova” şi va fi valabil pe un termen de 30 de zile. CCA va fixa data desfăşurării concursului nu mai târziu decât peste 20 de zile de la expirarea termenului de depunere a ofertelor.

Retransmisia TVR1 pe teritoriul R. Moldova a fost sistată şi în august 2002, pentru o perioadă de circa 7 luni, motivându-se cauze tehnice şi juridice. Societatea civilă a protestat faţă de sistare, spunând că la baza acesteia ar fi stat de fapt motive politice.

http://www.info-prim.md/?x=&y=9588

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ