Reunificarea cu România ar oferi integrarea în Uniunea Europeană, în NATO

0
96
  1. „Trebuie să găsim politicieni mai tineri şi să dăm oportunităţi să fie schimbate acele rădăcini vechi…”

Europa Liberă: Viitorul Republicii Moldova cum vreţi să fie? Ce trebuie și cum trebuie să se implice cetăţeanul ca să aibă încredere în ziua de mâine şi să creadă în acest viitor?

Victor Grebenșcicov: „Ceea ce putea să facă Moldova atunci, în 1991, în condiţii mai complicate decât cele existente azi, ar fi o soluţie pentru Republica Moldova. Deci, reunificarea cu România ar oferi integrarea în Uniunea Europeană, în NATO cu toate consecinţele benefice, securitatea.”

http://www.europalibera.org/a/27819164.html

 

  1. Zânele care au purtat ia românească

Regine, dive ale scenei, doamne de la Curtea Regală, femei-pio nier în diverse domenii, femeile simple, toate au purtat ia. Bluza tradițională românească. La 24 iunie, de câțiva ani, se sărbătorește Ziua Universală a Iei

În această epocă, ia a revenit în forță în costumația româncelor de pe tot globul. Cel puțin o dată pe an, din ce în ce mai multe doamne preferă să poarte această minune crescută direct din sufletul delicat al țărăncii românce. 24 iunie este Ziua Universală a Iei, dar frumusețea ei este lăudată în fiecare zi.

http://www.evz.ro/zanele-care-au-purtat-ia-romaneasca.html

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 23

„Momentele de la cort sunt de nedescris. Întâlnești oameni de tot felul. În deosebi acum spre sfârșit de campanie când deja majoritatea celor care doresc unirea au semnat. Astfel nu îți mai rămâne decât să găsești acei oameni care simt românește și să-i convingi și sa le demonstrezi celorlați ca merita sa trăiești ca un român”, a declarat Irina Braguța, voluntară la cortul de la Poșta Centrală.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-23/

 

  1. Locuinţe sociale ca în România! În Moldova ar putea să apară o agenţie, care se va ocupa de construcţia caselor accesibile

În Republica Moldova ar putea fi creată o Agenție Națională pentru Locuințe (ANL) ce va avea drept obiectiv elaborarea și realizarea programelor de finanțare a construcției locuințelor accesibile, inclusiv cu fonduri asigurate de la bugetul statului.

O inițiativă, în acest sens, propun reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor după efectuarea unei vizite de studiu în România.

http://www.moldova.org/locuinte-sociale-ca-romania-moldova-ar-putea-sa-apara-o-agentie-care-se-va-ocupa-de-constructia-caselor-accesibile/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ