Reunirea R. Moldova cu România, discutată la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului

0
74
  1. Reunirea R. Moldova cu România, discutată la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului

Reunirea Republicii Moldova cu România, ca obiectiv național pentru anul 2018, a fost tema dezbătută luni în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, participanții la discuții subliniind faptul că țara noastră trebuie să-și asume clar și fără echivoc acest proiect de țară.

http://www.informatia-zilei.ro/sm/reunirea-r-moldova-cu-romania-discutata-la-lucrarile-universitatii-de-vara-de-la-izvoru-muresului/

 

  1. Anatol Şalaru, la Izvoru Mureşului: „Dacă avem vocaţie istorică, vom reîntregi România. Centenarul va fi incomplet fără Basarabia”

Statul român nu mai trebuie să lucreze cu Guvernul de la Chişinău, ci să-şi mute atenţia de pe vectorul politic spre cetăţenii Republicii Moldova, că fiecare „să ştie ce are de câştigat în urma Unirii”, spune fostul ministrul al Apărării Anatol Şalaru, actual preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN).

http://infoprut.ro/47943-anatol-salaru-la-izvoru-muresului-daca-avem-vocatie-istorica-vom-reintregi-romania-centenarul-va-fi-incomplet-fara-basarabia.html

 

  1. Se aude, stimați guvernanți?

Un apel remarcabil este lansat zilele acestea către guvernanți de omul de afaceri timișorean Marius Cristescu- dați o lege prin care cei de origine română să poată munci în România!

Semnalul său se referă la românii din Serbia, Ucraina și Republica Moldova care se ciocnesc de formalități mult prea complicate pentru obținerea acordului de muncă în țară.

http://www.activenews.ro/stiri-diaspora/Se-aude-stimati-guvernanti-145428

 

  1. Suntem la UN PAS de a avea o TELEVIZIUNE controlată de Rusia – Aflaţi unde

CNA a reușit performanța să-l invite afară din sala de ședințe pe Sergheev Evghenii, reprezentantul Russia 1 în Republica Moldova, în momentul când au început dezbaterile pentru cererea de intrare pe piața din România a televiziuni RTR controlată de Moscova.

http://evz.ro/televiziune-controlata-rusia-.html

 

  1. „Nu putem celebra atâta timp cât România nu este întreagă”

„Vine anul 2018, este Centenarul Marii Uniri, atunci când unii spun că celebrăm, dar eu, din păcate, spun că nu putem celebra atâta timp cât România nu este întreagă, atât timp cât mai avem o bucată de Românie care se află în afara granițelor și cred că anul 2018 ar trebui să ne prindă în procesul de pregătire a reunirii celor două state românești care există acum, cele două state românești ale noastre, nu trebuie să ne ferim de acest cuvânt și este evident că orice discuție despre un proiect de țară nu poate fi decât unul despre reunire, nu trebuie să inventăm roata, dimpotrivă trebuie să spunem clar și răspicat că acesta proiectul nostru de țară după integrarea în NATO și UE”, a declarat deputatul Constantin Codreanu, citat de agerpres.ro.

http://unimedia.info/stiri/Reunirea-Republicii-Moldova-cu-Romania-discutata-intens-Nu-putem-celebra-atata-timp-cat-Romania-nu-este-intreaga-137925.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 

  1. FLASH / Finanțați de Moscova, promovează deschis ANULAREA Declarației de Independență, a Imnului și a Constituției RM

„Teoriile” politologului Valeriu Ostalep sunt tirajate pe larg de presa finanțată deschis de Moscova, acesta militează pentru anularea Constituției și Declarației de Independență a R. Moldova.

http://www.timpul.md/articol/flash—-finanai-de-moscova-promoveaza-deschis-anularea-declaraiei-de-independena-a-imnului-i-a-constituiei-rm-115004.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ