Reunirea Republicii Moldova cu România, discutată la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului

0
84
  1. Harghita: Reunirea Republicii Moldova cu România, discutată la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului

Reunirea Republicii Moldova cu România, ca obiectiv național pentru anul 2018, a fost tema dezbătută luni în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, participanții la discuții subliniind faptul că țara noastră trebuie să-și asume clar și fără echivoc acest proiect de țară.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/08/14/harghita-reunirea-republicii-moldova-cu-romania-discutata-la-lucrarile-universitatii-de-vara-de-la-izvoru-muresului-19-25-07

 

  1. Universitatea de Vară Izvoru Mureşului: „Unirea este inevitabilă”

Luni, 14 august, a debutat XV-a ediţie a Universităţii de Vară Izvoru Mureşului pentru românii de pretutindeni. Lucrările de anul acesta au loc sub genericul „De la prima Unire la Marea Unire. România şi românii de pretutindeni, încotro?”. 

http://infoprut.ro/47931-universitatea-de-vara-izvoru-muresului-unirea-este-inevitabila.html

 

  1. La Vălenii de Munte s-a deschis ieri o nouă ediţie a Cursurilor de Vară „Nicolae Iorga“

Cea de-a 64-a ediție a Cursurilor de Vară „Nicolae Iorga“ a fost deschisă oficial, ieri, la Centrul Cultural din Vălenii de Munte, în prezența a numeroase oficialități din țară și din Republica Moldova, precum și a zeci de cursanți pasionați de istorie. La eveniment au fost prezenți ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, academicianul Răzvan Theodorescu, profesorul Adrian Năstase, fost prim ministru al României, Virgil Nițulescu, reprezentant al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, având funcţia de consilier, subprefectul de Prahova, Emil Drăgănescu, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, dar și fostul şef al administraţiei prahovene, Mircea Cosma, primarul orașului Vălenii de Munte, Florin Constantin, senatori, deputați, directori ai unor instituții de cultură, artiști, profesori, istorici din România și Republica Moldova.

https://ziarulprahova.ro/2017/08/la-valenii-de-munte-s-a-deschis-ieri-o-noua-editie-a-cursurilor-de-vara-nicolae-iorga/

 

  1. Mai mult de jumătate dintre turiștii care vin în R. Moldova sunt din România!

Peste 1,7 milioane de străini au vizitat R. Moldova în prima jumătate a anului curent. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, această cifră este mai mare cu 6,1% fată de aceeași perioadă a anului 2016, transmite Romanian Global News. Cele mai multe persoane, care au traversat frontiera R. Moldova, au fost din România – 55,7%, Ucraina – 27,4%, Federația Rusă – 8%, Bulgaria – 1,7%, Italia -1%, Turcia, Israel, Germania și Statele Unite ale Americii – câte 0,6%, Polonia, Portugalia și Belarus – câte 0,3%, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Franța – câte 0,2% etc.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/economic–social/25480-2017-08-14-07-43-10.html

 

  1. Biletele la cursa de tren Chișinău-București se vor ieftini cu peste 30 la sută

Biletele la cursa de tren Chișinău-București se vor ieftini aproape cu circa 10 euro, urmare a înțelegerilor la care au ajuns administrațiile feroviare din Republica Moldova și România, informează MOLDPRES.

http://www.moldpres.md/news/2017/08/14/17006190

 

  1. Reunirea Republicii Moldova cu România, obiectiv național pentru anul 2018: „Nu trebuie să inventăm roata, dimpotrivă trebuie să spunem clar și răspicat că acesta proiectul nostru de țară după integrarea în NATO și UE”

Reunirea Republicii Moldova cu România, ca obiectiv național pentru anul 2018, a fost tema dezbătută în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, participanții la discuții subliniind faptul că țara noastră trebuie să-și asume clar și fără echivoc acest proiect de țară.

http://www.activenews.ro/stiri-social/Reunirea-Republicii-Moldova-cu-Romania-obiectiv-national-pentru-anul-2018-%E2%80%9ENu-trebuie-sa-inventam-roata-dimpotriva-trebuie-sa-spunem-clar-si-raspicat-ca-acesta-proiectul-nostru-de-tara-dupa-integrarea-in-NATO-si-UE-145420

 

  1. Astăzi pe teritoriul R. Moldova staționează NELEGAL trupele rusești și de acea ea nu este țară neutră

Fostul vicepreședinte al legislativului de la Chişinau explică într-un interviu pentru europalibera.org cum a fost luată decizia referitoare la neutralitatea Moldovei.

http://www.timpul.md/articol/astazi-pe-teritoriul-r–moldova-staioneaza-nelegal-trupele-rusesti-i-de-acea-ea-nu-este-ara-neutra-114915.html

 

  1. Tomac, la Izvoru Mureşului: “Dodon trebuie pus la punct ori de câte ori atacă statul român”

Deputatul PMP Eugen Tomac spune că România ar trebui să îl „pună la punct” pe Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, ori de câte ori acesta „îşi permite să atace statul român”.

http://infoprut.ro/47936-tomac-la-izvoru-muresului-dodon-trebuie-pus-la-punct-ori-de-cate-ori-ataca-statul-roman.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ