Revista Presei 12 august, 2014

1
76

1. Un drapel al României de 150 metri, desfășurat la Izvoru Mureșului în Harghita 

Un drapel al României măsurând 150 de metri a fost desfășurat pe un munte, la Izvoru Mureșului, de românii de pretudindeni prezenți la Universitatea de Vară și urmează să ajungă în mai multe orașe din țară, după care va fi desfășurat la Chișinău, în cadrul unei ample manifestații. Acțiunea a fost organizată de Platforma Civică ‘Acțiunea 2012’ și simbolizează faptul că tinerii de pe ambele maluri ale Prutului își doresc unirea României cu Republica Moldova .

http://www.realitatea.net/un-drapel-al-romaniei-de-150-metri-desfa-urat-la-izvoru-mure-ului-in-harghita_1502100.html

2. Tricolor de 150 de metri desfasurat in Harghita: Dezbateri despre unirea pe model german

Un tricolor urias de 150 de metri a fost desfasurat, marti, in judetul Harghita, cu prilejul deschiderii celei de-a XII-a editii a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, la care a fost lansata campania de promovare a unitatii nationale „Lunile Tricolorului”, initiata de Platforma Unionista Actiunea 2012.

http://www.ziare.com/stiri/eveniment/tricolor-de-150-de-metri-desfasurat-in-harghita-dezbateri-despre-unirea-pe-model-german-1316181

3. Cetățenia română ar putea fi redobândită în termen de o lună

Cetățenia română ar putea fi redobândită în termen de o lună.Deputatul Eugen Tomac a anunțat în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului că va înainta în sesiunea parlamentară din toamnă o inițiativă legislativă menită să flexibilizeze și să descentralizeze procesul redobândirii cetățeniei române.

http://www.infoprut.ro/2014/ceta%C8%9Benia-romana-ar-putea-fi-redobandita-in-termen-de-o-luna.html

4. Mesajul unui candidat la președinția României către basarabeni

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţia României, Cristian Diaconescu, a declarat marți că apropierea României de Republica Moldova se va realiza prin Unire. ,,Un popor nu poate sta mult timp despărțit”, a punctat acesta în cadrul celei de-a doua zi de lucrări ale Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, desfășurată sub genericul ,,Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv național al românilor. Dar al clasei politice de pe cele două maluri ale Prutului?”.

http://www.infoprut.ro/2014/mesajul-unui-candidat-la-presedintia-romaniei-catre-basarabeni.html

5. Iohannis va vizita în următoarele săptămâni R. Moldova

Candidatul la alegerile prezidențiale din România din partea Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, va vizita în scurt timp R. Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV din România, transmite UNIMEDIA

http://unimedia.info/stiri/video-iohannis-va-vizita-in-urmatoarele-saptamani-r–moldova-80540.html

6. Prezidenţiabilul Cristian Diaconescu:Acum este momentul în care România trebuie să arate dacă știe să îi apere pe românii de dincolo de Prut

Prezidenţiabilul la conducerea României, Cristian Diaconescu, a declarat la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului că Semnarea Acordului de Asociere reprezintă un pas spre Reunire.

“În aprilie 2009, când mureau tinerii la Chişinău în arestul miliţiei, jurnaliştii erau arestaţi fie că erau de la noi, fie că erau de dincolo de Prut. Când situaţia se degrada de la o oră la  oră, vreau să spun că Parlamentul European a fost cel mai capabil să înţeleagă situaţia.Mă bucur că mulţi parlamentari români din PE, indiferent de culoare, au fost atunci solidari.

http://vox.publika.md/politica/prezidentiabilul-cristian-diaconescuacum-este-momentul-in-care-romania-trebuie-sa-arate-daca-stie-sa-ii-apere-pe-romanii-de-dincolo-de-prut-515732.html

7. Viorel Chivriga: „Diseminarea informației este un element-cheie în realizarea Acordului de Asociere”

Congresul autorităților locale din Republica Moldova – CALM – desfășoară o campanie de informare a primarilor cu privire la beneficiile integrării europene și ale Acordului de Asociere. Campanii similare au încercat să promoveze mai devreme și autoritățile centrale de la Chișinău, dar și unele partide, dar efectul acestora a fost sub așteptări. Cât de eficiente sunt aceste strategii de comunicare pe subiectul integrării europene, ajunge sau nu mesajul european la omul de rând – sunt întrebări adresate de Lina Grâu expertului Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale Viitorul, Viorel Chivriga.

http://www.europalibera.org/content/article/26525345.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ