Revista presei – Numărul 3

0
96
  1. Moment inedit la Eurovision! Lidia Isac a cântat piesa lui Ovidiu Anton – „Moment of silence”

Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Lidia Isac, l-a susținut printr-un moment inedit pe Ovidiu Anton. Tânăra interpretă, alături de alți oameni, printre care și jurnaliști, au interpreta piesa României la Eurovision – „ Moment of silence”.

http://libertv.md/divertisment/moment-inedit-la-eurovision-lidia-isac-a-c%C3%A2ntat-piesa-lui-ovidiu-anton-%E2%80%9Emoment-of

 

  1. La Negreşti a început exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”

La Negrești a avut loc astăzi deschiderea exercițiul militar „Dragon Pioneer 2016″, desfăşurată în Batalionul de Geniu de la Negreşti.

http://libertv.md/actualitati/foto-la-negre%C5%9Fti-a-%C3%AEnceput-exerci%C5%A3iul-%E2%80%9Edragon-pioneer-2016%E2%80%9D

 

  1. Oficiul NATO așteaptă votul deputaților moldoveni

Vara trecută, NATO a aprobat pachetul de asistenţă pentru consolidarea capacităţilor de apărare destinat Republicii Moldova.

Pentru implementarea acestuia, la Chișinău trebuie să se deschidă un Birou permanent de legătură al NATO. Până acum nu s-a întâmplat nimic. Cei care trebuie să dea aviz pozitiv acestui proiect sunt deputații din Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană, din care fac parte, printre alții, Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu.

http://www.timpul.md/articol/-oficiul-nato-ateapta-votul-deputailor-moldoveni-91997.html

 

  1. Dispariția lui Dodon și contradicții uluitoare între românii socialiști

Prinși cu musca pe căciulă, socialiștii spun că au renunțat împreună și în aceeași zi la cetățenia română, dar în locuri și circumstanțe diferite
În timp ce se eschivează să ne prezinte cererile prin care au renunțat la cetățenia română, deputații PSRM se arată deranjați de campania „Dodon, arată cererile!”. Șeful lor nu ne mai răspunde la telefon, iar marți, în timpul unei discuții pe o rețea de socializare, i-a blocat subsemnatului accesul la pagina sa. Totodată, românii din partidul său se contrazic atât de clar, încât se vede de la o poștă că ceva putrezește în Danemarca lor. De pildă, deputatul Furculiță afirmă că a depus cererea nu la Consulatul de la Chișinău, ci la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), și că încă nu a reușit să prezinte toate actele necesare, însă colegul său Labuneț spune că a depus tot setul de documente, împreună cu Furculiță, la Consulat.

http://www.timpul.md/articol/dispariia-lui-dodon-i-contradicii-uluitoare-intre-romanii-socialiti-92014.html

 

  1. Aplicaţii militare moldo-americane de amploare! Geniştii vor detecta şi neutraliza obiecte periculoase

Aplicaţii militare în stil american. Pe parcursul a două săptămâni, geniştii moldoveni vor participa la exerciţii militare alături de soldaţi americani. Ei urmează să se antreneze în detectarea şi neutralizarea obiectelor periculoase, consolidarea punctelor strategice şi acordarea primului ajutor.

„Este foarte important să avem asemenea aplicaţii. Pentru noi este o posibilitate de colaborare cu militari din alte armate. Acest lucru ne permite să facem schimb de experienţă şi să consolidăm relaţii de prietenie”, a menţionat locotenentul în armata SUA, Travis Thompson.

Specialiştii de peste ocean au venit în Moldova la invitaţia Armatei Naţionale.

http://www.publika.md/aplicatii-militare-moldo-americane-de-amploare-genistii-vor-detecta-si-neutraliza-obiecte-periculoase_2615061.html

 

  1. Oameni de afaceri din SUA, printre care şi fratele ex-preşedintelui George W. Bush, vor veni în Moldova

Mai mulți oameni de afaceri americani vor veni în Moldova pentru a face cunoştinţă cu potenţialul investiţional. Printre ei este și Neil Bush, fratele fostului preşedinte american George W. Bush. Businessmanii au dat curs invitației prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat la Houston, Texas.

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a prezentat oportunităţile de investiţii în ţara noastră unei importante comunități a oamenilor de afaceri americani.  Prim-vicepreşedintele PDM a declarat că guvernarea este determinată să asigure stabilitate economică și dezvoltare imediată a unor proiecte de anvergură de infrastructură.

Vlad Plahotniuc i-a mai informat pe businessmani despre facilităţile oferite de stat prin intermediul parteneriatelor publice private, zonelor economice libere și parcurilor industriale.

http://www.publika.md/oameni-de-afaceri-din-sua-printre-care-si-fratele-ex-presedintelui-george-w-bush-vor-veni-in-moldova_2614921.html

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ