Rezistenţa românească va continua în Basarabia

0
109
  1. Republica Moldova, pe agenda şedinţei CSAT

Consiliului Superm de Apărare a Ţării a fost convocat pentru o şedinţă, marţi, la ora 11.00, pe agendă aflându-se strategia de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova şi planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2017, transmite news.ro.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/republica-moldova-pe-agenda-sedintei-csat-619085

 

  1. Strategia de acțiune a României privind R. Moldova, tema principală a ședinței CSAT de săptămâna viitoare: ”Relația noastră trebuie să devină mai pragmatică și mai previzibilă”

Cel mai important subiect de pe ordinea zi pare a fi strategia de acțiune, pe termen mediu și lung, privind relația României cu Republica Moldova. Chestiunea urmează a fi abordată în contextul în care socialistul și politicianul pro-rus Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din R. Moldova, avertizând în dese rânduri că va denunța Acordul de Asociere cu UE, declarație asupra căreia a revenit ulterior.

http://www.caleaeuropeana.ro/strategia-de-actiune-a-romaniei-privind-r-moldova-tema-principala-a-sedintei-csat-de-saptamana-viitoare-relatia-noastra-trebuie-sa-devina-mai-buna-mai-performanta-mai-pragmatica-si-mai-p/

 

  1. Cum este amenințat ministrul „unionist” al Apărării care îl înfruntă pe Dodon

Președintele ales al Republicii Moldova Igor Dodon afirmă că locul ministrului Apărării de la Chișinău Anatol Șalaru este la pușcărie, după ce oficialul a dat dispoziție ca toate unitățile Armatei să înlocuiască portretele oficialilor Republicii Moldova (președinte, ministru, șef al MSM etc.) cu portretele înaintașilor moldoveni, domnitori, eroi naționali sau figuri marcante ale culturii românești.

Dodon spune că e de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, „drept cea mai importantă figură istorică pentru moldoveni”, adăugând: „Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești”. Apoi îl amenință pe ministru Șalaru (foto) cu pușcăria.

http://www.cotidianul.ro/cum-este-amenintat-ministrul-unionist-al-apararii-care-il-infrunta-pe-dodon-291753/

 

  1. Concert pentru românii din Cernăuți

Pe 2decembrie a.c. în sala Bucureşti a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”din Cernăuţi (strada Kobyleanska, 9) va avea loc un concert susţinutde o echipă de tineri folkişti, sosiţi de la Braşov, la care se vor alătura şicâţiva interpreţi bucovineni, transmite Romanian Global News.

Printre aceştia se numără cunoscuţii şi îndrăgiţiiinterpreţi Iulia CARAIMAN din Braşov şi Carolina JITARU din Cernăuţi.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/23550-concert-pentru-romanii-din-cernui.html

 

  1. George Damian: Cât de periculos este Igor Dodon pentru Republica Moldova și vecinii săi

Președintele ales Igor Dodon se anunță a fi un factor politic care intenționează să distrugă echilibrele politice și economice din întreaga regiune învecinată cu Republica Moldova, de natură să agraveze și mai mult criza sistemică prin care trece Chișinăul, scrie jurnalistul George Damian în http://moldnova.eu, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/23557-george-damian-cat-de-periculos-este-igor-dodon-pentru-republica-moldova-i-vecinii-si.html

 

  1. Rezistenţa românească va continua în Basarabia

Poporul român, trăitor între Prut şi Nistru, a avut de înfruntat, în ultimele două secole, multe intemperii sociale. Ruperea din componenţa Moldovei şi aruncarea sub dominarea unui imperiu străin de neamul nostru, valurile de colonizare cu populaţie slavă, străină, reducerea treptată a folosirii limbii române în administraţie, educaţie şi cultură, apoi interzicerea ei totală, redenumirea teritoriului şi transformarea lui într-o simplă gubernie rusească, atragerea prin tertipuri a etnicilor români în Extremul Orient urmărind pierderea caracterului naţional românesc al provinciei, toate acestea au fost doar efectele primului secol, al aflării în componenţa Imperiului Rus.

http://www.timpul.md/articol/rezistenta-romaneasca-va-continua-in-basarabia-100445.html

 

  1. Ziua şi psihoza. Dodon vrea să distrugă piatra comemorativă instalată în memoria victimelor ocupaţiei sovietice

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, intră cu cizmele în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi a regimului comunist. 

http://infoprut.ro/45917-ziua-si-psihoza-dodon-vrea-sa-distruga-piatra-comemorativa-instalata-memoria-victimelor-ocupatiei-sovietice.html

 

  1. Moldova va avea 11 locomotive noi din bani europeni

Infrastructura feroviară a Republicii Moldova va fi modernizată cu sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI).

http://infoprut.ro/45908-rep-moldova-va-avea-11-locomotive-noi-din-bani-europeni.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ