Rezoluție pentru construirea unui pod între România și Republica Moldova

0
1006
  1. PROGRAMUL ROMANIA – REPUBLICA MOLDOVA 2014-2020 A LANSAT DOUA APELURI DE PROPUNERI DE PROIECTE

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, a lansat, în data de 20 decembrie 2017, două apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

https://www.curierulnational.ro/Fonduri%20Europene/2017-12-21/PROGRAMUL+ROMANIA+-+REPUBLICA+MOLDOVA+2014-2020+A+LANSAT+DOUA+APELURI+DE+PROPUNERI+DE+PROIECTE

 

 

  1. Rezoluție pentru construirea unui pod între România și Republica Moldova

Asociația Euroregiunii Siret-Prut-Nistru a redactat o rezoluție pentru construirea unui pod care să lege frontiera României de cea a Republicii Moldova.

Astfel, se are în vedere: susținerea inițiativei Consiliului raional Leova privind „Construcția Podului Transfrontalier peste râul Prut Leova din Republica Moldova pana la Bumbăta, localitate din România.

https://impactfm.ro/rezolutie-pentru-construirea-unui-pod-intre-romania-si-republica-moldova/

 

  1. Cursele Chișinău-Iași vor fi suplimentate de Crăciun. Atât pe stil nou, cât și pe stil vechi

În ajun de Crăciun, Calea Ferată Moldova (CFM) anunță ca va suplini numărul curselor la Iași.

http://infoprut.ro/48949-cursele-chisinau-iasi-vor-fi-suplimentate-de-craciun-atat-pe-stil-nou-cat-si-pe-stil-vechi.html

 

  1. FMI a aprobat o nouă tranşă de 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova

Boardul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat, miercuri, eliberarea unei noi tranşe în valoare de 22 de milioane de dolari din acordul de împrumut pe trei ani în valoare de 183 milioane de dolari acordat Republicii Moldova în luna noiembrie 2016, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale, citat de Agerpres.

http://www.capital.ro/fmi-a-aprobat-o-noua-transa-de-22-milioane-de-dolari-pentru-repub.html

 

  1. 1917, ANUL PREMERGĂTOR MARII UNIRI: Pantelimon Halippa, militant pentru realizarea unirii Basarabiei cu România

Pantelimon Halippa a avut un rol de seamă în pregătirea şi realizarea unirii Basarabiei cu patria mamă, la 27 martie 1918, fiind vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Sfatului Ţării, care a votat acest act istoric.

Pantelimon Halippa a murit la vârsta de 95 de ani, la 30 aprilie 1979, la Bucureşti, cu credinţa nestrămutată că ”viitorul nu poate fi decât în folosul unirii Basarabiei cu România. Altfel, această provincie ar fi jertfită pentru nişte idei care n-au nici un rost în viaţa omenirii. Popoarele trebuie să trăiască aşa cum le dictează interesul, sufletul şi conştiinţa”, potrivit sursei menţionate anterior.

https://www.agerpres.ro/documentare/2017/12/21/1917-anul-premergator-marii-uniri-pantelimon-halippa-militant-pentru-realizarea-unirii-basarabiei-cu-romania–26045

 

  1. Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, riscă să rămână fără imunitate

Asociația „UNIREA – ODIP” a depus ieri plângere la Procuratura Generală împotriva deputatului PSRM, Vladimir Odnostalco.

Amintim că Președintele Asociației „UNIREA – Onoare Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, a fost agresat verbal și fizic de deputatul Vladimir Odnostalco. Incidentul a avut loc la data de 9 mai curent, atunci când socialistul s-a aruncat la Bilețchi să-i smulgă tricolorul din piept.

http://www.timpul.md/articol/deputatul-psrm-vladimir-odnostalco-risca-sa-ramana-fara-imunitate-125475.html

 

 

  1. Moldova a votat, la ONU, pentru recunoașterea Rusiei drept stat OCUPANT

Republica Moldova a votat pentru adoptarea Rezoluţiei ONU cu privire la recunoaşterea Crimeei drept teritoriu ocupat temporar de Federaţia Rusă.

Decizia a fost luată săptămâna aceasta de Adunarea Generală a ONU. Pentru declararea Crimeii drept teritoriu ocupat au votat 70 de state, împotrivă – 26 de state, iar 76 de ţări s-au abţinut.

http://www.timpul.md/articol/r–moldova-a-votat-la-onu-pentru-recunoaterea-rusiei-drept-stat-ocupant-125492.html

 

  1. Separatiștii nu au limite! Au ajuns să interzică pachetele cu dulciuri pentru elevii Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol

Se pare că înțelegerile dintre Chișinău și Tiraspol în ceea ce privește școlile românești din regiunea transnistreană, nu sunt respectate. Colaboratorii organului vamal a așa-zisei „rmn” au interzis la vamă pachetele cu dulciuri destinate copiilor de la Liceul românesc „Lucian Blaga din Tiraspol”.

http://libertv.md/actualitati/separatistii-nu-au-limite-au-ajuns-sa-interzica-pachetele-cu-dulciuri-pentru-elevii-liceului-lucian-blaga-din-tiraspol

 

  1. Preşedintele Igor Dodon respinge candidaturile noilor miniştri în Guvernul Filip

Şeful statului a respins cei şase membri ai Cabinetului de miniştri, schimbaţi săptămâna aceasta.

http://tvrmoldova.md/actualitate/presedintele-igor-dodon-respinge-candidaturile-noilor-ministri-in-guvernul-filip/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ