Rezultatele Noului Val Unionist

0
180
 1. Rezultatele Noului Val Unionist

Alături de colegii mei din Alianța pentru Centenar, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu și Ion Leașcenco, v-am invitat duminică la Marea Adunare Centenară. Ca de fiecare dată, acțiunea a fost una pozitivă, energică, cu privirea către viitor.

Dar, cel mai important, a fost un alt pas înainte, realizat de Mișcarea Unionistă. Pentru aceasta vrem să vă mulțumim: că ați avut încredere, că sunteți colegii noștri de cauză, că vom înfăptui împreună Unirea.

V-am spus în zilele dinainte de manifestație că de numărul de oameni prezenți depinde declarația pe care Parlamentul României o va da marți, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara… și am fost mulți, foarte mulți!

https://www.timpul.md/articol/-rezultatele-noului-val-unionist-128704.html

 

 1. Despre unire, în satul lui Dodon

„Ne-au furat unirea și istoria încă de la 90 încoace de când trebuia să facem pași, începând de la Podul de Flori, nimeni nu ne interzicea, dar ne-am lăsat în nădejdea „celor mari” și doar ne-au folosit, prin segmentul de dreapta, dar niciodată nu și-au dorit. Ne-am trezit și dacă n-o să facem noi, n-o sa facă nimeni”, spune Anatolie Dimitriu, fostul președinte al raionului Ialoveni.

https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/centenar-100-de-ani-de-viitor/reportaj-despre-unire-in-satul-lui-dodon-904685

 

 1. Degeratu: Nu e vorba dacă ne place sau nu să facem Unirea. Nu avem altă soluție!

Pe 27 martie, de Centenarul Unirii Basarabiei cu România, la reuniunea Clubului Militar Român de Reflecție Euroatlantică, la București, a fost dezbătut proiectul unionist.

http://infoprut.ro/49723-gen-degeratu-nu-e-vorba-daca-ne-place-sau-nu-unirea-nu-avem-alta-solutie.html

 

 1. UNIREA NU POATE FI OPRITĂ! Trei Declarații de Unire semnate în aceeași zi

Târgoviște, Brăila și Iași sunt localitățile de peste Prut care au demonstrat astăzi că Unirea este inevitabilă. Prin semnarea Declarațiilor de Unire, primarii și consilierii locali s-au asociat demersurilor primarilor din Republica Moldova de a lupta împreună pentru recunoașterea valabilității actului Unirii de la 1 decembrie 1918.

https://10tv.md/2018/03/30/unirea-nu-poate-fi-oprita-trei-declaratii-de-unire-semnate-in-aceeasi-zi/

 

 1. EXCLUSIV! Primarul orașului Comrat spune când ar putea apărea un partid unionist în Găgăuzia

Primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, a acordat un interviu în exclusivitate pentru 10 TV în care vorbește despre înfrățirile Comratului cu orașele Slănic Moldova și Turda din România, despre necesitatea învățării limbii române în Găgăuzia, dar și când ar putea apărea un partid unionist găgăuz.

https://10tv.md/2018/03/30/exclusiv-primarul-orasului-comrat-spune-cand-ar-putea-aparea-un-partid-unionist-in-gagauzia/

 

 1. Primăria Râmnicu Vâlcea a adoptat declaraţia de unire cu Republica Moldova

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea a adoptat marţi, 27 martie, o declaraţie de Reunire a României cu Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei solemne a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, convocată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

https://www.indiscret.ro/2018/03/27/primaria-ramnicu-valcea-a-adoptat-declaratia-de-unire-cu-republica-moldova/

 

 1. CJ Dolj a sărbătorit împlinirea unui secol de la unirea Basarabiei cu România

Consiliul Județean Dolj a marcat, în deschiderea ședinței de joi, împlinirea unui secol de la unirea Basarabiei cu România, printr-o manifestare organizată la Palatul Administrativ, cu susținerea Muzicii Militare din cadrul Garnizoanei Craiova și a Corului Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“.

https://www.indiscret.ro/2018/03/29/cj-dolj-a-sarbatorit-implinirea-unui-secol-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania/

 

 1. Cuvinte mari în Consiliul Local Bistrița! S-a intonat imnul Republicii Moldova

Consiliul Local Bistrița a luat modelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a semnat astăzi declarația de unire cu Republica Moldova. Câțiva consilieri au luat cuvântul și fiecare a semnat declarația.

http://www.bistriteanul.ro/cuvinte-mari-in-consiliul-local-bistrita-s-a-intonat-imnul-republicii-moldova/

 

 1. Municipiul Iaşi a votat Declaraţia de Unire cu Republica Moldova

Primăria şi Consiliul Local Iaşi au votat astăzi, 30 martie, Declaraţia de Unire cu Republica Moldova. Documentul, care include temeiuri juridice şi un plan de acţiuni în opt puncte, a fost semnat de primarul Mihai Chirica şi consilierii municipali.

http://tvrmoldova.md/centenar/municipiul-iasi-a-votat-declaratia-de-unire-cu-republica-moldova/

 

 1. ULTIMA ORĂ. Federaţia Rusă trimite acasă trei diplomaţi din Republica Moldova

Federaţia Rusă trimite acasă trei diplomaţi din Republica Moldova, ca răspuns la decizia Chişinăului de a declara indezirabili trei diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie în scandalul Skripal, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/federatia-rusa-trimite-acasa-trei-diplomati-din-republica-moldova/

 

 1. Constantin Codreanu: Agricultorii basarabeni trebuie sprijiniţi de statul român

Piaţa românească trebuie să absoarbă mai multe produse agricole de calitate din Republica Moldova, iar agricultorii basarabeni trebuie sprijiniţi de statul român. este opinia deputatului PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, care l-a interpelat pe ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, privind sprijinirea agricultorilor din Republica Moldova.

http://tvrmoldova.md/politic/constantin-codreanu-agricultorii-basarabeni-trebuie-sprijiniti-de-statul-roman/

 

 1. Vitalie VOVC // Săptămâna în care s-a făcut Unirea!

Săptămâna care a trecut s-a înfăptuit Unirea! Nu credeți? Dacă e să ne luăm după spusele lui Ghimpu care promitea că nu revine în Parlament până la Unire și de faptul că PL-istii au fost la sesiune, înseamnă că s-a întâmplat, nu? Bine, dar dacă e să lăsăm glumele la o parte, săptămâna trecută au avut loc două evenimente istorice care cu certitudine vor însemna mult în calendarul Unirii.

https://deschide.md/ro/stiri/editorial/28651/Vitalie-VOVC–S%C4%83pt%C4%83m%C3%A2na-%C3%AEn-care-s-a-f%C4%83cut-Unirea!.htm

 

 1. Consiliul Local Rădăuţi a adoptat „Declaraţia de reunire cu Republica Moldova”

Deliberativul rădăuţean a adoptat ieri, în şedinţă ordinară, o „Declaraţie de reunire” a României cu Basarabia. În document, Consiliul Local Rădăuţi îşi exprimă solidaritatea deplină faţă de toate consiliile locale, raionale şi judeţene din Republica Moldova şi România care şi-au afirmat deschis aspiraţiile de reîntregire teritorială şi îndeamnă toate unităţile administrativ-teritoriale din cele două ţări să urmeze cu încredere şi curaj acest exemplu de demnitate naţională.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-03-30/Consiliul-Local-Radauti-a-adoptat-Declaratia-de-reunire-cu-Republica-Moldova

 

 1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Mai mult, municipalitatea Iaşi se angajează prin toate căile prevăzute de legislaţie să dezvolte relaţii privilegiate în plan economic, social şi cultural între România şi Republica Moldova, să asigure condiţiile pentru un schimb permanent de cetăţeni aflaţi în pregătire educaţională şi profesională, să încurajeze integrarea bisericilor ortodoxe de pe ambele maluri ale Prutului sub conducerea Patriarhiei Române, să intensifice schimburile la nivel academic şi să sprijine integrarea într-un singur corp a întregii diaspore de limbă română.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/03/30/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–83647

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ