Rogozin, din nou tăios la adresa Republicii Moldova

0
287

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a dovedit a fi un adevărat cocoș odată ajuns în Transnistria pentru întrevederea programată cu liderul auto-proclamatului „Soviet Suprem” , Vladimir Krasnoseliskii. Acesta a fost mult mai ironic la adresa Republicii Moldova, o poziție diferită față de cea mult mai temperată avută la Chișinău.

Aflat în cadrul unei vizite în Transnistria, vice-premierul Rusiei nu a așteptat prea mult înainte de a trimite săgeți către Republica Moldova, toate acestea în prezența lui Vladimir Krasnoseliskii, cel considerat de Rogozin ca fiind următorul lider al regiunii separatiste. Multe s-au putut citi printre rânduri din discursul oficialului de la Kremlin, acesta spunând indirect și că Republica Moldova ar sta în prezent după banii Rusiei, după ce aceștia „n-au găsit nimic în pădurea europeană”, informează novostipmr.

„Moldova este interesată de piața rusă pentru vinul său, iar noi suntem interesați de ridicarea blocadei Transnistriei” a mai avut de spus Rogozin în cadrul spicuirii sale în care a dat de înțeles că Moscova nu este indiferentă în legătură cu soarta regiunii. Acesta a propus Tiraspolului să-și trimită reprezentanți în calitate de observatori la reuniunea Comisiei interguvernamentale ruso-moldovene pentru cooperare economică, programată pentru sfârșitul anului la Moscova. Această comisie ar trebui să se reunească în format complet în luna noiembrie.

Înainte de a vizita Transnistria, Rogozin a efectuat și o vizită la Chișinău. La sosirea sa în capitala Republicii Moldova, emisarul lui Vladimir Putin a dezvăluit că ar fi primit un SMS de la operatorul mobil rusesc MTC „Bine ați venit în România’, potrivit portalului Agora.md. „Un SMS straniu: Bine ați venit în România. Apeluri de intrare cu opțiunea ‘Zero fără limite’, de la 1 la 10 minute pentru fiecare apel, la doar 95 de ruble’, a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter.

Aceiași sursă a amintit și că vicepremierul rus a fost întâmpinat cu proteste din partea mai multor grupuri de unioniști, între care și liberali. Manifestanții purtau pancarte cu înscrisuri precum „Armata rusă, afară!”, „Basarabia, pământ românesc!”, „1812—noi nu uităm!”, „Rogozin și Vova — afară din Moldova!”.

Surse: infoprut.ro, agerpres.ro, agora.md

Sursă foto: rtr.md

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ