Roman Mihăeş: România trebuie să vină cu o ofertă de unire

0
133
  1. Nu ne va opri nimeni!

În condițiile în care din ce în ce mai mulți cetăţeni ai ambelor state doresc Unirea Republicii Moldova cu România, declarația ambasadorului James Pettit putea să aibă efecte politice și strategice incomensurabile.

Cele mai recente sondaje de opinie efectuate în România indică faptul că 2 din 3 români își doresc ReUnirea. De asemenea, în Republica Moldova există o apetență spre Unificare de aproximativ 28%, iar procentul se dublează atunci când oamenii înțeleg efectele benefice ale acestui act. Unirea României cu Republica Moldova înseamnă reunificarea a două părți ale aceluiași popor, cu respectarea dreptului internațional și bazat pe voința democratică a celor două societăți, LUCRU NEÎNȚELES DE AMBASADORUL AMERICAN!

http://www.timpul.md/articol/nu-ne-va-opri-nimeni-97102.html

 

  1. Roman Mihăeş: România trebuie să vină cu o ofertă de unire

Roman Mihăeş a subliniat că Republica Moldova şi România sunt două state româneşti. România a recunoscut independenţa Republicii Moldova în 1991 şi astăzi este principalul avocat al acesteia pe drumul integrării europene şi modernizării. „Solicit tuturor unioniştilor să ceară o ofertă de Unire din partea Parlamentului, Guvernului şi Preşedinţiei României către instituţiile din Republica Moldova. Altfel toate discuţiile sunt populiste şi nu au nicio bază decât acumularea unor puncte electorale şi câştigarea unor averi”, a spus acesta.

http://timpul.md/articol/roman-mihaes-romania-trebuie-sa-vina-cu-o-oferta-de-unire–97396.html

 

  1. Putin pregăteşte alipirea Transnistriei: vine Unirea Basarabiei cu România

Decizia reprezintă o recunoaştere din partea Federaţiei Ruse a dreptului României asupra Republicii Moldova (Basarabiei). În lipsa existenţei la Bucureşti a unei clase politice capabile să nască un dialog pe această temă, pare că cei doi actori ce domină politica mondială împing spre soluţionarea situaţiei prin deschiderea dezbaterii publice la nivel internaţional. În acelaşi context am putea pune şi reacţia ambasadorului SUA din Republica Moldova, ce pare mai degrabă a testa reacţia societăţii civile şi a clasei politice pe acest subiect de maxim interes pentru românii de pe cele două maluri de Prut. România, prin vocea reprezentanţilor politici, trebuie să ia act de noile realităţi politice internaţionale şi să acţioneze în consecinţă.

http://adevarul.ro/international/rusia/putin-pregateste-alipirea-transnistriei-vine-unirea-basarabiei-romania-1_57d242495ab6550cb882a6bf/index.html

 

  1. Transnistria unită cu Rusia e o invitație la unirea Moldovei cu România!

Trecerea Transnistriei la Rusia e imboldul dat Chișinăului, că independența e o iluzie sovietică și numai unirea cu România e singura șansă a moldovenilor -, care sunt români -, că pot trăi într-o țară europeană, prosperă, cu drepturile democratice, civile și de călătorie aferente.

http://www.napocanews.ro/2016/09/transnistria-unita-cu-rusia-e-o-invitatie-la-unirea-moldovei-cu-romania.html

 

  1. Republica Moldova cere ajutor internaţional în problema Transnistriei: Tirapolul are un comportament sfidător

Biroul pentru Reintegrare a apreciat, referitor la decretul liderului separatist de la Tiraspol de aderare a Transnistriei la Rusia, că actul este unul nul, având în vedere faptul că acesta a fost emis de către o autoritate neconstituţională în baza unui referendum desfăşurat în mod ilegal pe o parte din teritoriul Republicii Moldova.

Preşedinţia română a precizat că astfel de acţiuni se înscriu într-o „retorică provocatoare”, în contextul aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din regiune şi se impune o „atitudine reţinută”.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-cere-ajutor-international-in-problema-transnistriei-tirapolul-are-un-comportament_313430.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ