Români de pretutindeni se reunesc la Izvoru Mureșului

0
74
  1. Români de pretutindeni se reunesc la Izvoru Mureșului

Români din comunitățile istorice ale României s-au adunat la cea de-a XVI-a ediţie a Universităţii de Vară Izvoru Mureşului. Evenimentul se desfășoară în perioada 1 – 7 iulie la Complexul Sportiv Național Izvoru Mureșului din judeţul Harghita. Anul acesta organizarea universității este un prilej de bucurie pentru românii de pretutindeni care se întâlnesc aici pentru a “împărtăşi bucuria aniversării Centenarului Marii Uniri”.

https://10tv.md/2018/07/04/video-romani-de-pretutindeni-se-reunesc-la-izvoru-muresului/

 

  1. O nouă tabără de agrement în România pentru elevii din Rep. Moldova

Reprezentanţii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) de la București au deschis miercuri, oficial, programul ARC în Tabăra de agrement din oraşul Sulina şi au anunţat că, anul acesta, programul şi-a dublat numărul participanţilor, transmite Agerpres.

http://infoprut.ro/50330-o-noua-tabara-de-agrement-romania-pentru-elevii-din-rep-moldova.html

 

  1. Plata primei tranșe din asistența macrofinanciară a UE a fost suspendată

Delegația Uniunii Europene la Chișinău anunță că plata primei tranșe din Programul de Asistență Macrofinanciară a UE pentru Republica Moldova a fost suspendată, scrie IPN.

https://www.timpul.md/articol/oficial—plata-primei-trane-din-asistena-macrofinanciara-a-ue-a-fost-suspendata–132711.html

 

  1. Dodon, la NTV // A spus de ce nu-și da demisia dacă tot n-are pârghii. Alte teze din emisiune

Igor Dodon a participat în această seară la emisiunea „Glavnîi Vapros” de la postul de televiziune NTV.

Vedeți mai jos principalele teze din cadrul emisiunii.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/33486/Dodon-la-NTV–A-spus-de-ce-nu-%C8%99i-da-demisia-dac%C4%83-tot-n-are-p%C3%A2rghii-Alte-teze-din-emisiune.htm

 

  1. Republica Moldova şi România, cooperare în domeniul educaţiei financiare

Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova (CNPF) a semnat un protocol de colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România în domeniul educaţiei financiare.

http://tvrmoldova.md/economic/republica-moldova-si-romania-cooperare-in-domeniul-educatiei-financiare/

 

  1. 168 de ambulanţe noi pentru Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă

Parcul de ambulanţe al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi reînnoit cu 168 de ambulanţe. Guvernul a aprobat astăzi semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 12 milioane de euro.

http://tvrmoldova.md/actualitate/168-de-ambulante-noi-pentru-serviciul-de-asistenta-medicala-urgenta/

 

  1. MARȘUL CENTENARULUI: Primii 100 de kilometri, parcurși. Flacăra Unirii ajunge la Cluj

Participanţii la Marşul Centenarului, care au pornit duminică seara de la Alba Iulia, vor ajunge în seara zilei de astăzi în Cluj-Napoca, parcurgând, astfel, pe jos primii 100 de kilometri din cei 1 300 până la Chişinău.

Un comunicat de presă al Platformei unioniste „Acțiunea 2012” anunță că manifestanții din România şi Republica Moldova vor intra în Cluj-Napoca la ora 20:30 cu Flacăra Unirii şi vor merge pe traseul Calea Turzii-Piaţa Cipariu-Piaţa Avram Iancu, cu destinaţia finală Piaţa Unirii, la ora 21:00.

http://www.ziarulnational.md/marsul-centenarului-primii-100-de-kilometri-parcursi-flacara-unirii-a-ajuns-la-cluj/

 

  1. VESTE BUNĂ pentru elevii din R. Moldova: În premieră, tabere de IARNĂ, organizate peste Prut

„Aproape că am dublat anul acesta numărul participanţilor şi este pentru prima dată în istoria programului când se întâmplă acest lucru. Este cunoscut că în paralel cu tabăra din Sulina avem o tabără şi în judeţul Neamţ, dar anul acesta va fi pentru prima dată când vom organiza ARC-ul de iarnă, în judeţele Gorj şi Hunedoara, aproape de simbolurile noastre naţionale”, a declarat, în deschiderea evenimentului, subsecretarul de stat din cadrul MRP, Victor Ionescu, citat de Agerpres.

http://www.ziarulnational.md/veste-buna-pentru-elevii-din-r-moldova-in-premiera-tabere-de-iarna-organizate-peste-prut/

 

  1. Comunicat de presă – Acțiunea 2012

După ce duminică au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, manifestanții din România și Republica Moldova care au pornit în marș, pe jos, spre Chișinău, vor intra în Cluj-Napoca la ora 20:30, pe la benzinăria Petrom de pe Calea Turzii, și vor merge pe traseul Calea Turzii-Piața Cipariu-Piața Avram Iancu, cu destinația finală Piața Unirii, la ora 21:00.

https://www1.agerpres.ro/comunicate/2018/07/04/comunicat-de-presa-actiunea-2012-10-48-18

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ