Români, vă ordon, treceți Prutul pe 5 iulie!

1
332
Cover 5 iulie

Pe 22 iunie, 1941, Generalul Ion Antonescu, „Conducătorul Statului Român”, a dat un ordin care a intrat în istorie.

Eliberarea Basarabiei 22 iunieAzi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoșești și a bisericii, lupta pentru vetrele și altarele românești de totdeauna.

OSTAȘI,
Vă ordon: treceți Prutul!
Sdrobiți vrăjmașii din răsărit și miazănoapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți. Reîmpliniți în trupul țării glia străbună a Basarabilor și codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele și plaiurile voastre…

Acesta a fost momentul în care România a intrat în războiul împotriva Uniunii Sovietice pentru a elibera teritoriile ocupate ca rezultat al ultimatumurilor din 26 și 28 iunie, 1940, care au dus la pierderea Basarabiei, a nordului Bucovinei și a Ținutului Herța ca urmare a odiosului Pact Ribbentrop Molotov și a protocolului secret al acestuia.

Obiectivul angajării în război a armatei române a fost unul singur – refacerea integrității teritoriale a Țării. Un obiectiv legitim prin excelență.

La 74 de ani după, românii de pe cele 2 maluri ale Prutului plătesc în continuare tribut acelei mari tragedii istorice. Pe 5 iulie, peste mai puțin de două săptămâni, românii sunt obligați de istorie, adevăr și înaintașii care au luptat și au murit pentru idealul nostru sfânt să pună umărul la reîmplinirea trupului țării.

Marea Adunare Națională (MAN), organizată de Blocul Unității Naționale (BUN), este un pas important pentru realizarea acestui ideal care capătă, pe zi ce trece, și motivații strict pragmatice într-un stat în care cetățenii sunt tratați ca niște iobagi, mulși de taxe și impozite de către guvernanții care au ridicat corupția la nivel de religie. Suntem, așadar, obligați și de viitor, inclusiv de viitorul copiilor și nepoților noștri, să eliberăm aceste petec de pământ din ghearele acestor hoți.

Cover 5 iulie

De data aceasta, în loc de gloanțe, avem vocile noastre care trebuie să se facă auzite în Piața Marii Adunări Naționale cât mai tare, suficient de tare încât să se înțeleagă faptul că suntem acolo pentru a scrie istorie. De data aceasta, în loc de baionete avem drapelele tricolor care trebuie să fluture în număr cât mai mare mare în Piața Marii Adunări Naționale, suficient de mare încât să o îmbrace în straiele sfinte ale drapelului național al românilor. De data aceasta, fiecare dintre noi este un general care își dă ordine lui însuși, în primul rând, să facă parte dintr-un angrenaj istoric, greu de întors din drum.

Este prima manifestație unionistă din ultimii ani la care românii din Țară nu mai pot invoca scuza pașaportului pentru a nu participa, după recenta decizie a Guvernului de la Chișinău care le permite cetățenilor Uniunii Europene să intre pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărții de identitate. Așadar, români, vă ordon, treceți Prutul pe 5 iulie! Ne vedem cu toții în PMAN pentru a scrie istorie și pentru a ne lua țara înapoi!

Evenimentul pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. 1 Decembrie 2018
    Să nu-ngădui, Doamne, nicio derivă
    Că pietrele rămân după ce apa trece
    Ajută-ne la Unirea cea Definitivă !

LĂSAȚI UN MESAJ