România – ar putea ajuta enorm Republica Moldova

0
65

Şeful Delegaţiei Parlamentului European din cadrul Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova, Marianne Mikko, s-a arătat surprinsă de creşterea intensităţii reacţiilor antiromâneşti apărute la Chişinău. „Aceste reacţii sunt surprinzătoare, ştiut fiind că România ar putea ajuta, enorm, Republica Moldova în drumul său de reforme şi integrare”, a adăugat Marianne Mikko.

În cadrul conferinţei internaţionale „Reglementarea Conflictului Transnistrean în Contextul Europenizării Republicii Moldova”, organizată de Asociaţia pentru Politică Externă, au fost discutate mai multe aspecte ale conflictului transnistrean şi modalităţile de găsire a unei soluţii eficiente pentru rezolvarea sa.

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European , Marianne Mikko, a spus că Uniunea Europeană este interesată să vadă o Moldova integră, stabilă şi prosperă. Iar în acest sens trebuie să se facă mai multe acţiuni şi mai puţine vorbe. Marianne Mikko a mai adăugat că, Republica Moldova ar trebuie să facă mai multe reforme în domeniul economiei pentru a nu fi dependentă de Federaţia Rusă.

Ministrul Reintegrării Vasile Şova a spus, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că tema seminarului este un mesaj foarte bun pentru perspectiva dezvoltării şi modernizării Republicii Moldova ca stat integru. „Această conferinţă este importantă, fiindcă are loc în perioadă în care se fac unele progrese în implementarea planului de acţiuni UE – Republica Moldova şi ar putea fi un impuls pentru cei care caută soluţii pentru rezolvarea acestui conflict”, a declarat Vasile Şova. Potrivit ministrului Reîntegrării, Republica Moldova trebuie să-şi menţină şi să consolideze statutul de neutralitate, fiindcă acesta ar putea satisface atât UE cât şi Federaţia Rusă şi va spori şansele soluţionării problemei transnistrene.

Alexei LUNGU, FLUX

sursa:http://www.flux.md/p/index.php

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ