România acordă a doua tranşă a împrumutului. CÂND vor ajunge 50 de milioane de euro în Moldova

0
147
  1. Forum de afaceri Romania – Republica Moldova, organizat de catre CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova are deosebita placere sa va invite joi, 16 Februarie 2017, la deschiderea Forumului de Afaceri Romania – Republica Moldova, ce va avea loc la sediul sau,  Sala Europa, incepand cu ora 10:00.ț

http://www.max-media.ro/forum-de-afaceri-romania-republica-moldova-organizat-de-catre-cci-prahova.html

 

  1. Relațiile transfrontaliere Botoșani (România) – Drochia (Republica Moldova) – în continuă dezvoltare

Din partea Consiliului Județean au fost prezenți la eveniment d-l. Costică Macaleţi – președinte, d-na. Otilia Moruz – director executiv, d-l Aurel Melniciuc – managerul Muzeului Județean Botoșani şi d-na. Cristina Nicuţă – consilier al preşedintelui CJ.

Delegaţia moldoveană a fost reprezentată de: d-l. Vasile Grădinaru – președintele raionului Drochia, d-l. Petre Ababei – şef Secţia Cultură şi d-na Cristina Ţurcanu – specialist Secţia Cultură.

Programul zilei a debutat cu sosirea delegaţiei raionului Drochia la sediul Palatului Administrativ Botoşani şi a continuat cu un seminar de lucru privind proiectele transfrontaliere desfășurat la Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie.

http://www.ziarebotosani.ro/administratie/relatiile-transfrontaliere-botosani-romania-drochia-republica-moldova-in-continua-dezvoltare

 

  1. România și Republica Moldova, echipe comune de patrulare la frontieră

Controlul comun la frontiera dintre România și Republica Moldova, dar și constituirea echipelor mixte de patrulare au fost subiectele prioritare de discuție în cadrul întrevederii dintre șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

http://infoprut.ro/46613-romania-si-republica-moldova-echipe-comune-de-patrulare-la-frontiera.html

 

  1. Armata statului vecin Republica Moldova a primit un nou lot de tehnică militară din partea SUA

Armata Republicii Moldova a primit un lot de tehnică militară din partea Guvernului SUA, în baza unui acord bilateral de cooperare semnat la 21 martie 1994, a relatat miercuri seara Radio Chișinău, citat de Agerpres.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/revista-blogurilor/armata-statului-vecin-republica-moldova-a-primit-un-nou-lot-de-tehnica-militara-din-partea-sua-441139

 

  1. România acordă a doua tranşă a împrumutului. CÂND vor ajunge 50 de milioane de euro în Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea celei de-a doua tranșe din împrumutul rambursabil acordat țării noastre. Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi de către cabinetul de miniștri de la București.

Săptămâna trecută, Ministerul Finanțelor român a acceptat cererea Chișinăului de a acorda împrumutul, în valoare de 50 de milioane de euro, la sfârșitul lunii februarie, și nu în martie.

http://www.publika.md/romania-acorda-a-doua-transa-a-imprumutului-cand-vor-ajunge-50-de-milioane-de-euro-in-moldova_2901571.html

 

  1. Nouă companii turistice din Republica Moldova participa la Târgul de Turism al României

Cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, care are loc intre 16 si 19 februarie la Complexul Expozitional Romexpo din Capitala, nouă companii de turism din Republica Moldova isi prezinta ofertele turistice pentru acest sezon.

Participarea operatorilor de turism din Moldova a fost posibila ca urmare a finantarii în proporție de 70% de catre Fondul de promovare a exporturilor, gestionat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), în parteneriat cu Agenția Turismului a Republicii Moldova, Asociația Patronală a Industriei Turismului (APIT) și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

http://ziuanews.ro/stiri/nou-companii-turistice-din-republica-moldova-participa-la-t-rgul-de-turism-al-rom-niei-633869

 

  1. Amendamentul lui Dodon la Legea cetățeniei, aparent îndreptat împotriva lui Băsescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu în baza articolului care stipulează că dobândirea cetățeniei Republicii Moldova a fost făcută „în mod fraudulos, prin informaţie falsă sau prin ascunderea unui fapt pertinent”. Igor Dodon a declarat că Traian Băsescu poate depune din nou cererea de obținere a cetățeniei moldovenești, respectând condițiile legii, iar el „o va analiza”. Între timp, Dodon încearcă să modifice Legea cetățeniei.

http://moldnova.eu/ro/amendamentul-lui-dodon-la-legea-cetateniei-aparent-indreptat-impotriva-lui-basescu-13107.html/

 

  1. Deputat român: Ideea că Acordul de Asociere cu UE nu a adus nimic bun Republicii Moldova este falsă

Deputatul Matei Adrian Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă şi vicepreşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, a vorbit la Adevărul Live despre problemele comunităţii româneşti din Ucraina şi situaţia politică de la Chişinău.

Relaţiile româno-ucrainene „s-au îmbunătăţit foarte mult în ultima vreme“, dar mai există probleme, afirmă deputatul USR Matei Adrian Dobrovie. Reprezentantul USR în Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor a menţionat printre probleme situaţia comunităţii româneşti din Ucraina, care „trebuie susţinută“, potrivit Adevărul.

http://independent.md/deputat-roman-ideea-ca-acordul-de-asociere-cu-ue-nu-adus-nimic-bun-republicii-moldova-este-falsa/#.WKX8NDhfKM8

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ