România acordă fonduri nerambursabile Republicii Moldova. Sumă uriaşă

0
91
  1. România acordă fonduri nerambursabile Republicii Moldova. Sumă uriaşă

Guvernul României acordă Republicii Moldova o finanţare nerambursabilă de 550 000 de euro. Banii sunt necesari pentru lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău. România s-a angajat să ajute Republica Moldova cu sume totale de 100 de milioane de euro. 

http://www.dcnews.ro/romania-acorda-fonduri-nerambursabile-republicii-moldova_517985.html

 

  1. Când va avea loc unirea Republicii Moldova cu România? Rezultatele unui nou sondaj!

Un nou sondaj a fost desfășurat de portalul www.oficial.md. De această dată, cititorii au răspuns la întrebarea – „Când credeți că va avea loc unirea Republicii Moldova cu România?”.

Din totalul de 648 de votanți, cei mai mulți consideră că Unirea va avea loc peste 2 ani, adică în 2018. Este vorba despre 31% = 202 Voturi.

29%/191 Voturi consideră că – „Niciodată”. 21%/135 Voturi susțin că atunci „când RM se va integra în UE”. 11%/71 voturi  – peste câteva zeci de ani

6%/40 de voturi –  Peste câteva sute de ani, iar 1%/9 voturi – chiar în 2016.

http://oficial.md/social/cand-va-avea-loc-unirea-republicii-moldova-cu-romania-rezultatele-unui-nou-sondaj

 

  1. Relația cu R.Moldova e de primă importanță pentru România

Într-un editorial publicat pe portalul deschide.md, Iulian Chifu notează că la recenta ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, instituția supremă în materie de securitate a României, a fost pusă în discuție situația din Republica Moldova, iar acest lucru în opinia sa, transmite câteva mesaje.

Primul, este acela că relația cu Republica Moldova e de primă importanță pentru România, și ea trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă. Apoi, continuă autorul, România va elabora o strategie care va prevedea, pe lângă finanțare, relații economice profunde precum și implicarea în construcția și întărirea instituțiilor democratice în Republica Moldova.

http://www.europalibera.org/a/28032692.html

 

  1. Prima ediție a Sibiu Vinfest

Gustați și savurați cele mai fine licori bahice aduse, aduse din cele mai valoroase beciuri românești și din Republica Moldova, la prima ediție a Vinfest, ce va avea loc în zilele de 8 și 9 octombrie, pe strada Cetății din Sibiu. 10 crame din România și Republica Moldova și-au anunțat participarea la prima ediție a evenimentului. Programul artistic va fi asigurat de maestrul Grigore Leșe, Trio-ul Reger, Romulus Cipariu și Radu Nechifor.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/10/05/comunicat-de-presa-prima-editie-a-sibiu-vinfest-12-54-21

 

  1. Bihorenii, interesați de oportunitățile investiţionale şi de afaceri în Republica Moldova

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în România, organizează pe 6 octombrie, începând cu ora 11:00, la sediul CCI Bihor, evenimentul „Oportunităţi Investiţionale şi de Afaceri în Republica Moldova”. 

http://infoprut.ro/45378-bihorenii-interesati-de-oportunitatile-investitionale-si-de-afaceri-in-republica-moldova.html

 

  1. Preşedintele Parlamentului de la Chişinău acuză Rusia de implicare în alegerile din Republica Moldova

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a afirmat că Rusia este implicată în mediul politic din Republica Moldova în preajma alegerilor prezidenţiale din această ţară, potrivit unui interviu acordat de oficialul moldovean agenţiei de ştiri The Associated Press.

http://www.mediafax.ro/externe/presedintele-parlamentului-de-la-chisinau-acuza-rusia-de-implicare-in-alegerile-din-republica-moldova-15766532

 

  1. Şapte producţii româneşti vor putea fi vizionate în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, între 20 și 23 octombrie

Şapte producţii româneşti vor putea fi văzute în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău. Evenimentul va avea loc între 20 şi 23 octombrie, la Cinema Odeon.

Organizatorii evenimentului, Asociaţia Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova Alternative Cinema şi Casa de producţie ROVA Film (România), informează că cel mai nou lungmetraj al lui Cristi Puiu, „Sieranevada”, va putea fi văzut în premieră în Republica Moldova, în prezenţa regizorului, care de asemenea va oferi un master-class deschis publicului, în care va vorbi despre filmele sale, scrie IPN.

http://independent.md/sapte-productii-romanesti-vor-putea-fi-vizionate-cadrul-zilelor-filmului-romanesc-la-chisinau-perioada-20-23-octombrie/#.V_VN2Mm50Ts

 

  1. Mihai Ghimpu: „Unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti Unirea”

Mihai Ghimpu: „Primul decret îl semnez de formare a unui consiliu cu oameni de la noi, din cei mai deştepţi, înţelepţi din România, din Europa care să pregătească unirea cu România pe diferite dimensiuni – economic, social, politic, juridic. Dar sigur că unirea nu se va face într-o noapte şi nu într-un an. Primul lucru îmi voi îndeplini atribuţiile prevăzute de Constituţie. Problema noastră este că noi nu avem economie, banii puţini care erau s-au furat. Şi aici iarăşi e o problemă de unire. România are economie, are industrie, are munţi, are mare, are aur, are petrol, are gaz. Ce avem noi? Noi avem doar agricultură şi oameni buni, şi hoţi care îi fură pe aceşti oameni buni care muncesc din noapte până în noapte.”

http://www.europalibera.org/a/28032873.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ