România acordă un ajutor de 550 mii de euro pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

0
269

 România alocă 550.000 euro pentru finalizarea ultimei părți a gazoductului Iași-Chișinău, segmentul Ungheni-Chișinău. Astfel Guvernul Republicii Moldova a hotărât semnarea Programului de Cooperare care stabilește detaliile de construcție a gazoductului. 

planul_gazoduct_ungheni-chisinau-fit-650x450
Planul segmentului Ungheni-Chișinău

Guvernul României alocă suma de 500.000 de euro ca finanțare nerambursabilă pentru realizarea cele de a doua faze a proiectului de interconectare energetică a celor două țări. Obiectivul principal avut în vedere este diversificarea surselor de gaze naturale ale Republicii Moldova.

Suma nerambursabilă face parte din Acordul semnat în aprilie 2010 la București privind implementarea programului de asistentă tehnică și financiară în bază unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova.

In luna august a acestui an, la întrevederea dintre Dacian Cioloș și Pavel Filip la Chișinău cei doi au hotărât accelerarea cooperării celor doua state în domeniul interconectării energetice, în special pe continuarea gazoductului Iași-Chișinău prin construcția segmentului Ungheni-Chișinău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ