România dispusă să asiste Moldova în reforma sectorului de apărare

0
64

România este dispusă să acorde R. Moldova asistenţa necesară în reforma sectorului de apărare şi securitate, precum şi la implementarea angajamentelor asumate în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) R. Moldova – NATO. Declaraţii în acest sens a făcut Marius Lazurcă, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Moldova în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării Vitalie Marinuţa.

Marius Lazurcă a apreciat înalt relansarea relaţiilor de cooperare între Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ministerul Apărării Naţionale al României, după vizită oficială efectuată de ministrul Vitalie Marinuţa în România la începutul acestui an. Ambasadorul a confirmat că partea română menţine pe agendă definitivarea şi semnarea către sfîrşitul anului a acordului cu privire la îngrijirea mormintelor de război situate pe teritoriile R. Moldova şi al României. Totodată, ambasadorul român a subliniat că România, alături de SUA şi Uniunea Europeană, salută procesele democratice desfăşurate în Moldova. Marius Lazurcă a menţionat că România va susţine acţiunile Guvernului de la Chişinău privind reunificarea ţării şi pledează pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală a R. Moldova.

La rîndul său, ministrul Apărării a mulţumit ambasadorului român pentru asistenţa acordată R. Moldova la instruirea militarilor Armatei Naţionale în instituţiile militare din România. În acest context, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru majorarea numărului de burse alocate militarilor moldoveni pentru anul 2010 – 2011. Totodată, ministrul Apărării a salutat disponibilitatea părţii române de a acorda un lot de literatură de specialitate Institutului Militar al Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în formă de donaţie.

Este de menţionat că aceasta este prima vizită efectuată la Ministerul Apărării de ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă, după numirea sa în această funcţie.

sursa: voceabasarabiei.net

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ