România inaugurează un centru de informare în Bălți

0
190

Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE) urmează să inaugureze un centru de informare despre țara noastră în orașul Bălți, scopul principal fiind acela de a promova limba română, valorile și, respectiv, istoria României. 

„Centrul de Informare din Bălţi va contribui semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, fiind un vector important de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti. Principalele domenii de activitate ale Centrului vor fi axate pe acordarea de sprijin pentru proiecte şi programe de perfecţionare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei şi civilizaţiei româneşti, sesiuni de formare şi familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, dezbateri pe teme de actualitate românească şi acţiuni de promovare a României şi a culturii româneşti”, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

Centrul de Informare al României din Comrat se află în cadrul Universității de Stat

Costurile dotării acestui nou centru vor fi suportate din bugetul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Este important de menționat că accesul în centru va fi liber, toți cei interesați de proiectele și activitățile ce se vor derula în cadrul acestuia fiind bine veniți. Centrul a fost înfiinţat în baza unui protocol semnat vineri între MAE şi Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, la eveniment paricipând şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, aflat în perioada 12-14 mai 2016 în vizită de lucru în Republica Moldova.

Centrul din Bălți nu va fi primul de acest gen din Republica Moldova, altul funcționând deja în orașul Comrat de anul trecut. În plus, semnarea la 11 mai 2016 a unui protocol cu autoritățile ucrainene din Ismail va permite deschiderea unui astfel de Centru de Informare al României și în acea zonă.

Sursă: Mediafax.ro, infoprut.ro

Sursă foto: agora.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ