România investește în viitorul RM

0
108

 

  1. Ministrul Apărării de la Chișinău: România, un exemplu în profesionalizarea armatei

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut luni o întrevedere cu delegația Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, din Camera Deputaților a Parlamentului României, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

http://infoprut.ro/49863-ministrul-apararii-de-la-chisinau-romania-un-exemplu-profesionalizarea-armatei.html

 

  1. România investește în viitorul RM. După 15 ani, grădinița din Gangura, renovată

Sărbătoare pentru copiii din comuna Gangura, raionul Ialoveni. După 15 ani, grădinița din localitate și-a redeschis ușile datorită statului român. Guvernul de București a contribuit cu 750 000 de lei pentru a readuce la viață educația din satele Republicii Moldova.

https://10tv.md/2018/04/24/video-romania-investeste-in-viitorul-r-moldova-dupa-15-ani-gradinita-din-gangura-renovata/

 

  1. Călușarii dansează pentru Centenar. La Slatina va fi organizat festivalul dedicat Marii Uniri

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional al Copiilor ‘Căluşul românesc’, ce va avea loc la Slatina în perioada 29 mai – 2 iunie, va fi dedicată Centenarului Marii Uniri, iar la eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 2.500 de copii din ţară şi din străinătate, potrivit unei hotărâri adoptată marţi de Consiliul Local Slatina.

https://10tv.md/2018/04/24/calusarii-danseaza-pentru-centenar-la-slatina-va-fi-organizat-festivalul-dedicat-marii-uniri/

 

  1. Secretarul I al Ambasadei R.Moldova în România: Produsele noastre sunt mai bune decât ale altor țări

Secretarul I al Ambasadei Republicii Moldova în România Simion Botnari a declarat marţi, la Reghin, într-o întâlnire cu oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, că deşi ţara sa are produse mult mai bune decât ale altor state, nu ştie din ce motiv piaţa românească nu e pregătită să le absoarbă.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/29897/Secretarul-I-al-Ambasadei-RMoldova-%C3%AEn-Rom%C3%A2nia-Produsele-noastre-sunt-mai-bune-dec%C3%A2t-ale-altor-%C8%9B%C4%83ri.htm

 

  1. Un pensionar face turul României Mari la bordul unei Dacia 1310

Un pensionar din Caransebeş reface cu maşina personală conturul României Mari. Şi nu orice maşină, ci o Dacia 1310, produsă în 1988, care porneşte şi azi la prima cheie. Luni a ajuns la Oradea şi speră ca până la finalul lunii mai să termine această expediţie. Va trece şi prin teritorii care nu mai sunt astăzi între graniţele României, cum ar fi Cadrilaterul din Bulgaria, sau Hotin şi Cetatea Albă, în Ucraina.

http://tvrmoldova.md/centenar/video-un-pensionar-face-turul-romaniei-mari-la-bordul-unei-dacia-1310/

 

  1. Reacţia Uniunii Europene la semnarea de Chişinău şi Tiraspol a acordului în privinţa plăcuţelor de înmatriculare

Uniunea Europeană consideră că semnarea protocolului cu privire la participarea în traficul rutier internaţional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfăşoară activităţi comerciale, este un pas important în reglementarea conflictului.

http://tvrmoldova.md/actualitate/reactia-uniunii-europene-la-semnarea-de-chisinau-si-tiraspol-in-privinta-placutelor-de-inmatriculare/

 

  1. Vineri, la Chișinău, va fi lansat Centenarul Filmului Românesc

Vineri, la Chișinău, ora 17:00, va avea loc deschiderea Centenarului Filmului Românesc. Evenimentul va începe cu o conferință de presă la Centrul Cultural Odeon, după care la ora 18:00, va fi difuzat primul film din caravană – „Pădurea spânzuraților” în regia lui Liviu Ciulei.

https://deschide.md/ro/stiri/social/29880/FOTO–Vineri-la-Chi%C8%99in%C4%83u-va-fi-lansat-Centenarul-Filmului-Rom%C3%A2nesc.htm

 

  1. 17 actori basarabeni vă invită la teatru pe scena Casei de Cultură din Cluj

Echipa Teatrului Geneza Art din Chișinău va prezenta publicului clujean două spectacole în premieră. Marti 24 aprilie, va avea loc spectacolul Cutia Neagră, iar joi 26 aprilie, Invitația la Vals. Cei 17 artiști basarabeni vor evolua pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. Dan Izvoreanu a aflat mai multe de la organizatoarea acestui eveniment, Cristina Clima, preşedinta Asociaţiei Apartenenţa.

http://radiocluj.ro/2018/04/24/17-actori-basarabeni-va-invita-la-teatru-pe-scena-casei-de-cultura-din-cluj/

 

  1. Maia Morgenstern, amintiri din copilărie cu tatăl originar din Basarabia. Următorul ei proiect, la Chișinău

Acceleratorul de amintiri. Cunoscuta actriță Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES), a anunțat derularea celei de-a doua ediții a proiectului „Teatru pentru Prut”, în colaborare cu Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău. În acest context, Maia Morgestern și-a amintit un scurt dialog purtat în copilărie cu tatăl ei originar din Basarabia, „Dusea” (Usher Morgenstern).

http://infoprut.ro/49864-maia-morgenstern-amintiri-din-copilarie-cu-tatal-originar-din-basarabia-urmatorul-proiect-chisinau.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ