România l-a acceptat pe Iurie Reniţă în calitate de ambasador al Republicii Moldova

0
77

Chişinăul a primit agrementului părţii române privind numirea lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, au declarat pentru Info-Prim Neo surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Întrebat când va semna decretul prezidenţial de numire a lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a spus că aşteaptă mai întâi o hotărâre a guvernului în acest sens.

Iurie Reniţă are 52 de ani şi este ziarist de profesie. A făcut parte din prima promoţie a studenţilor moldoveni la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din România. În perioada anilor 1996-1999 a fost consilier la ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, după care a exercitat funcţia de consilier al ministrului moldovean de externe, Nicolae Tăbăcaru. Iurie Reniţă a lucrat câţiva ani şi la misiunea OSCE din Croaţia. Acum este manager la compania „American Tabacco”.

Republica Moldova nu are ambasador în România de mai bine de un an. După protestele violente din 7 aprilie 2009, conducerea comunistă de atunci a rechemat-o pe Lidia Guţu de la Bucureşti, iar în prezent interimatul este asigurat de însărcinatul cu afaceri Efim Chilari.

Iurie Reniţă este unul dintre cei 14 candidaţi la funcţia de ambasadori, care au fost propuşi de către ministerul de externe guvernului şi ţărilor unde aceştia urmează să fie numiţi.

sursa: Info-prim-neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ