Romania a renovat gradinita din satul natal al presedintelui Moldovei. Dodon multumeste pentru „suportul prietenilor”

0
135
  1. Iurie Leancă: În comparaţie cu partenerii ideologici ai lui Dodon, România a renovat circa 800 de grădiniţe

Vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, afirmă că Igor Dodon a înţeles cine sunt adevăraţii prieteni ai Republicii Moldova, asta după ce şeful statului a participat la deschiderea unei grădiniţe din satul Sadova, renovate din banii României. Potrivit lui Leancă, Guvernul român a oferit sprijin constant şi necondiţionat Republicii Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/iurie-leanca-In-comparatie-partenerii-ideologici-dodon-romania-renovat-circa-800-gradinite-1_595f76715ab6550cb8e27c6e/index.html

 

  1. Romania a renovat gradinita din satul natal al presedintelui Moldovei. Dodon multumeste pentru „suportul prietenilor”

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a multumit calduros Guvernului roman pentru renovarea gradinitei din satul Sadova, localitatea sa natala.

Multumirile presedintelui vin dupa nenumarate atacuri lansate la adresa Romaniei inainte si dupa investirea sa in functie, relateaza UNIMEDIA.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/romania-a-renovat-gradinita-din-satul-natal-al-presedintelui-moldovei-dodon-multumeste-pentru-suportul-prietenilor-video.html

 

  1. Republica Moldova continuă să exporte de trei ori mai mult în UE decât în CSI

Republica Moldova a exportat de peste trei ori mai multe mărfuri în Uniunea Europeană decât în țările CSI, în perioada ianuarie – mai 2017, potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică.

http://independent.md/grafic-republica-moldova-continua-sa-exporte-de-trei-ori-mai-mult-ue-decat-csi-2/#.WV_TBrZLeM9

 

  1. 20 de filme românești, produse recent vor fi proiectate la Chișinău

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine pentru a doua oară în Republica Moldova. Timp de patru zile, cinefilii din țară vor putea viziona peste 20 de filme de ficțiune și documentare turnate recent și apreciate la nivel internațional. Cea de-a doua ediție TIFF Chișinău 2017 va avea loc în perioada 20-23 iulie, în trei spații speciale – Cinematograful Odeon, Cinematograful Buiucani și scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”.

http://independent.md/20-de-filme-romanesti-produse-recent-vor-fi-proiectate-la-chisinau/#.WV_TLrZLeM9

 

  1. România și Rep. Moldova participă la exercițiul militar „Sea Breeze 17”

În luna iulie, Republica Moldova va participa la exercițiul multinațional „Sea Breeze 17”, organizat de Ucraina, ca stat semnatar al Parteneriatului pentru Pace, se arată într-un comunicat de presă al Statul Major al Forțelor Navale Române.

http://infoprut.ro/47668-romania-si-rep-moldova-participa-la-exercitiul-militar-sea-breeze-17.html

 

  1. Istoricul Octavian Țâcu, din Republica Moldova: De ce se feresc politicienii de la Chișinău să vorbească despre deportările din Basarabia

Istoricul Octavian Țâcu, din Republica Moldova, a discutat, într-un interviu acordat jurnalistului Deutsche Welle Ciochină, despre deportările din Basarabia, din 5-7 iulie 1949. Istoricul a arătat că foarte mulți politicieni de la Chișinău se feresc să discute despre deportări, pentru că  ”au un motiv politic, electoral, deoarece aceasta le-ar atrage negativismul oamenilor care se revendică de la această nostalgie comunistă și care văd în aceste condamnări un afront adus lor, celor care au venit aici după 1940 sau 1944 și care sunt considerați complici ai acelui regim”.

http://romanialibera.ro/opinii/analize+deutsche+welle+/istoricul-octavian-tacu–din-republica-moldova–politicienii-de-la-chisinau-se-feresc-sa-vorbeasca-despre-deportarile-din-basarabia—intervu-dw–458240

 

  1. Marius Lulea: Republica Moldova, luată la pas pentru promovarea Unirii de la om la om

Sute de localităţi din Republica Moldova au fost luate la pas de tineri dornici să promoveze adevărul despre necesitatea şi drepturile ce rezultă din Unirea cu România. Este al doilea an de campanie de informare de la om la om, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25199-marius-lulea-republica-moldova-luat-la-pas-pentru-promovarea-unirii-de-la-om-la-om.html

 

  1. Guvernul României oferă studenţilor basarabeni peste patru mii de locuri în universităţi

Guvernul României a pus la dispoziţie, pentru studenţii basarabeni, aproape trei mii de locuri pentru licenţă, în toate universităţile de peste Prut, peste o mie de locuri la masterat, iar la doctorat sunt disponibile peste 200 de locuri. Începând cu acest an, studenţii vor primi bursă şi pe perioada de vară.

http://tvrmoldova.md/social/video-guvernul-romaniei-ofera-studentilor-basarabeni-peste-4-mii-de-locuri-in-universitati/

 

  1. „Pacemu” necesar?

În timp ce unii umblă prin casele oamenilor de la sate să le vorbească despre beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România, alții informează cetățenii acestui stat despre propaganda rusească, produc emisiuni cu unioniștii din diaspora, realizează știri de la evenimentele uitate de marile trusturi media și încearcă să supraviețuiască ca să informeze obiectiv, la Chișinău apare o emisiune în care dialogul dintre cei doi realizatori are loc concomitent în limba română și în limba rusă.

http://www.timpul.md/articol/pacemu-necesar-112168.html

 

  1. UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană au semnat un document de „răzbunare” împotriva Chișinăului

Președintele Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Vladimir Kîssa, și președintele așa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, Aleksandr Șcerba, au semnat un acord privind „consolidarea relațiilor de bună vecinătate”.

http://infoprut.ro/47665-uta-gagauzia-si-regiunea-transnistreana-au-semnat-un-document-de-razbunare-impotriva-chisinaului.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ