România și Republica Moldova, cooperare mai strânsă în domeniul tineretului și sportului

0
69
  1. România și Republica Moldova, cooperare mai strânsă în domeniul tineretului și sportului

Ministrul Tineretului și Sportului de la București, Ioana Bran, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 6-8 iunie. În acest context, Ioana Bran a avut o întrevedere cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Monica Babuc, prilej cu care a fost exprimată disponibilitatea  aprofundării cooperării, astfel încât organizațiile sportive și cele de tineret din Republica Moldova să beneficieze de diverse programe și proiecte de mobilitate și asistență oferite de România, dar și de Uniunea Europeană.

http://infoprut.ro/50153-romania-si-republica-moldova-cooperare-mai-stransa-domeniul-tineretului-si-sportului.html

 

  1. Proiect viticol româno-american, finalizat în R. Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat vineri, 8 iunie 2018, la evenimentul public organizat cu prilejul finalizării proiectului ”Creșterea competitivității sectorului viticol (struguri de masă) prin introducerea soiurilor apirene și culturii pe tulpină înaltă”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

https://deschide.md/ro/stiri/social/32207/Proiect-viticol-rom%C3%A2no-american-finalizat-%C3%AEn-R-Moldova.htm

 

  1. Cea de a doua reuniune interparlamentară, Republica Moldova – Ucraina – Georgia, începe la Kiev

La Kiev începe cea de a doua reuniune interparlamentară, Republica Moldova, Ucraina-Georgia. La eveniment participă preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu. Cu mai multe detalii vine corespondentul nostru la Kiev, Constantin Uzdriş.

http://tvrmoldova.md/actualitate/cea-de-a-doua-reuniune-interparlamentara-republica-moldova-ucraina-georgia-incepe-la-kiev/

 

  1. Despre concertele care unesc toţi românii de pretutindeni, aflaţi la Obiectiv Comun

Despre concertele care unesc toţi românii de pretutindeni în anul Centenarului Marii Uniri, vorbim ​î​n edi​ţ​ia de ast​ă​zi a emisiunii Obiectiv ​C​omun, de la TVR MOLDOVA.

http://tvrmoldova.md/recomandari/despre-concertele-care-unesc-toti-romanii-de-pretutindeni-aflati-la-obiectiv-comun/

 

  1. Concert extraordinar dedicat memoriei poetului naţional Mihai Eminescu, la Chişinău

Ambasada României în Republica Moldova şi Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chişinău invită toţi doritorii la concertul extraordinar dedicat memoriei poetului naţional Mihai Eminescu, susţinut de laureaţii Concursului Naţional de Compoziţie şi Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”.

http://tvrmoldova.md/cultura/concert-extraordinar-dedicat-memoriei-poetului-national-mihai-eminescu-la-chisinau/

 

  1. Guvernul va discuta vineri un memorandum privind cooperarea României şi a Republicii Moldova în domeniul combaterii corupţiei

Guvernul va discuta în şedinţa de vineri un memorandum privind finalizarea negocierilor şi semnarea acordului de cooperare între guvernele României şi Republicii Moldova în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.

https://www.agerpres.ro/politica/2018/06/08/guvernul-va-discuta-vineri-un-memorandum-privind-cooperarea-romaniei-si-a-republicii-moldova-in-domeniul-combaterii-coruptiei–123105

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ