România și Republica Moldova vor „Autostrada Unirii”

0
81

 

  1. România și Republica Moldova vor „Autostrada Unirii”

Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor „Autostrada Unirii” . Peste 500 de mașini, printre care zeci de tiruri si autocare au organizat un marș de protest în mai multe orașe din România. Oamenii au umplut până la refuz Piața Victoriei din București, în semn de protest pentru dezvoltarea infrastructurii care va lega cele două maluri ale Prutului: A 7 Buzău-Focşani-Bacău-Roman-Paşcani și A 8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

https://10tv.md/2018/05/21/video-romania-si-republica-moldova-vor-autostrada-unirii/

 

  1. Harta României Reîntregite, la loc de cinste în Nisporeni

O troiță aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri a fost inaugurată la Nisporeni. Aceasta este amplasată chiar la intrarea în localitate, în zona gării auto. Troița este sculptată în lemn, are o înălțime de patru metri și are inscripționat mesajul 1918-2018, care încadrează harta României Mari.

http://infoprut.ro/50043-harta-romaniei-reintregite-la-loc-de-cinste-nisporeni.html

 

  1. Prutul ne unește

Suntem un neam, suntem o Țară! 400 de copii din Harghita şi Republica Moldova au participat, duminică, în localitatea Sărmaş, la un festival folcloric românesc, intitulat ”Cântec, joc şi voie bună!”, care este parte a proiectului dedicat Centenarului Marii Uniri.

https://10tv.md/2018/05/21/video-prutul-ne-uneste-2/

 

  1. Turul II murdar și necivilizat

Alegerile locale din 20 mai i-au adus în turul 2 pe Andrei Năstase și Ion Ceban. O analiză a campaniei electorale, a alegerilor municipale, fraudele acesteia și despre primarul care îl merită chișinuienii s-a făcut în cadrul emisiunii Adevărul Live cu invitata Maia Sandu, Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate.

https://10tv.md/2018/05/21/video-turul-ii-murdar-si-necivilizat/

 

  1. Ucraina şi România vor introduce trenuri pe ruta Cernăuţi-Suceava la începutul lui 2019

Ucraina şi România au convenit să introducă două perechi de trenuri pe ruta Cernăuţi-Suceava la începutul anului 2019, informează Bucpress.eu

https://deschide.md/ro/stiri/social/31279/Ucraina-%C5%9Fi-Rom%C3%A2nia-vor-introduce-trenuri-pe-ruta-Cern%C4%83u%C5%A3i-Suceava-la-%C3%AEnceputul-lui-2019.htm

 

  1. Documentarul „Nicolae Costin – Apostol al Românismului”, în premieră la Pecişte, Rezina

Premieră în satul Pecişte, raionul Rezina. În gimnaziul din localitate a fost prezentat documentarul TVR MOLDOVA „Nicolae COSTIN – Apostol al Românismului”, realizat de colegul nostru Vasile Munteanu. Locaţia nu a fost aleasă întâmplător – este vorba de satul de baştină al primului primar democrat al Chişinăului după anul 1944.

http://tvrmoldova.md/actualitate/documentarul-nicolae-costin-apostol-al-romanismului-in-premiera-la-peciste-rezina/

 

  1. Retailerul elefant.ro își extinde operațiunile din Republica Moldova

Retailerul online Elefant.ro, al doilea jucător din piața online din România, își extinde operațiunile din Republica Moldova și deschide primul showroom, la Chișinău.

https://deschide.md/ro/stiri/economic/31277/Retailerul-elefantro-%C3%AE%C8%99i-extinde-opera%C8%9Biunile-din-Republica-Moldova.htm

 

  1. Acţiune a salvatorilor de la ISU Crişana | 100 de cărţi pentru Centenar

Elevii din trei şcoli din Bihor primesc cărţi din partea pompierilor militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Acţiunea face parte din proiectul „100 de cărţi româneşti pentru Centenar”.

https://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/actiune-a-salvatorilor-de-la-isu-crisana-100-de-carti-pentru-centenar-933208

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ