România trebuie să aibă un singur mare proiect de ţară: unirea cu RM

0
327
  1. Sub genericul „Vara infrateste tara”, „fratii” romani si moldoveni vor putea de astazi sa se viziteze gratuit

S-a lansat platforma online prin intermediul careia romanii si moldovenii vor putea de astazi sa se infratesca si sa calatoreasca gratuit ca sa vada celalat mal al Prutului. Platforma Unionista Actiunea 2012 a lansat site-ul basarabia_acasa. ro ce are ca scop infratirea dintre cetatenii romani si cei moldoveni.

Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrăţiri între cetăţenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

 

http://www.stirilekanald.ro/sub-genericul-vara-infrateste-tara–fratii-romani-si-moldoveni-vor-putea-de-astazi-sa-se-viziteze-gratuit_64687.html

 

 

  1. Traian Băsescu, invitatul lui Victor Ciutacu la România TV de la ora 21.00: România trebuie să aibă un singur mare proiect de ţară: unirea cu Republica Moldova

România trebuie să aibă un singur mare proiect de ţară: unirea cu Republica Moldova. Apoi trebuie să cheltuim banii europeni: autostrăzi, legea sănătăţii, modernizarea căilor ferate, simplificarea legislaţiei, modernizarea justiţiei.

http://www.evz.ro/traian-basescu-invitatul-lui-victor-ciutacu-la-romania-tv-live-text.html

 

  1. Înfrățire simbolică între sectorul 1 din București și mai multe localități din Rep. Moldova

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, și zeci de tineri din Republica Moldova au parafat în mod simbolic joi, 7 iulie, acordul de înfrățire administrativă între sectorul 1 și o serie de localități din stânga Prutului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul primăriei. În cadrul întâlnirii au fost avansate o serie de potențiale localități partenere pentru sectorul 1 urmând ca, în viitoarele ședințe ale Consiliului Local să se pună bazele actului administrativ propriu-zis de înfrățire.

http://infoprut.ro/44610-infratire-simbolica-intre-sectorul-1-din-bucuresti-si-mai-multe-localitati-din-rep-moldova.html

 

  1. Știrile și programele analitice rusești ar putea fi interzise în Republica Moldova

Odată pus în aplicare, noul proiect va interzice transmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a buletinelor de știri și a programelor analitice care nu sunt produse în UE, SUA și statele care au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră.

Principala țară vizată va fi Federația Rusă, care deocamdată nu a ratificat această convenție. În prezent, o serie de televiziuni generaliste și de știri din Rusia sunt transmise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv buletinele de știri și dezbaterile politice ale acestora.

http://independent.md/stirile-si-programele-analitice-rusesti-ar-putea-fi-interzise-republica-moldova/#.V37JSfnJzIU

 

  1. Stoenescu: Sunt încrezător că eforturile de a realiza un parteneriat între românii de pretutindeni și România vor fi consolidate

Dan Stoenescu afirmă într-un mesaj transmis la încheierea mandatului de ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni că este încrezător că eforturile privind realizarea unui parteneriat între românii din diaspora și România vor fi consolidate în lunile următoare.

„Am încercat să consolidăm legăturile culturale cu România ale comunităților istorice din jurul granițelor prin inițierea unor demersuri de înființare a unor centre de informare ale României la Bălți (Republica Moldova), Ismail (Ucraina), Solotvino (Ucraina) și Korcea (Albania)”, spune Stoenescu.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/07/stoenescu-sunt-increzator-ca-eforturile-de-a-realiza-un-parteneriat-intre-romanii-de-pretutindeni-si-romania-vor-fi-consolidate-14-54-05

 

  1. România, primul partener comercial al Chișinăului

România rămâne primul partener economic al Republicii Moldova în ceea ce privește exportul. Astfel, în ianuarie-mai 2016, Republica Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de peste 176 de milioane de dolari americani, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/economic–social/22288-romania-primul-partener-comercial-al-chiinului.html

 

  1. Titluri de stat pentru populație cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Ministerul Finanțelor Publice lansează pe 11 iulie emisiunea de titluri de stat pentru populație – Fidelis Centenar, cu scadență în 2018, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a anunțat instituția într-un comunicat.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/titluri-de-stat-pentru-populatie-cu-ocazia-centenarului-marii-uniri.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ