România va organiza un concurs de proiecte pentru reabilitarea Cimitirului de onoare din Chişinău

0
60

2007-02-21/08:50� România intenţionează să organizeze un concurs de proiecte pentru reabilitarea Cimitirului de onoare din Chişinău, amplasat în sectorul Botanica, pe str. Decebal, 17, lângă Centrul Comercial „Jumbo”, transmite Info-Prim Neo.

Despre aceasta s-a discutat marţi, 20 februarie, în cadrul întrevederii dintre primarul interimar al Chişinăului, Veaceslav Iordan, cu Ilie Schipor, şeful Serviciului comemorare, eroi şi programe educative la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor din România.
Reprezentantul Oficiului a declarat că scopul vizitei la Primăria Chişinău este „de a propune autorităţilor municipale ca, în virtutea relaţiilor dintre cele două state, să contribuie la reconstrucţia Capelei Osuar din acest cimitir”, o biserică veche din care, la moment, a rămas doar fundaţia.

Potrivit lui Iordan, Primăria Chişinău susţine ideea reabilitării Cimitirului de onoare, asigurându-i pe reprezentanţii Oficiului de sprijinul autorităţilor locale la derularea acestui proiect. „Considerăm că reabilitarea cimitirului este un gest firesc şi creştinesc şi că acesta va fi un monument de arhitectură foarte important pentru Chişinău”, a afirmat Veaceslav Iordan, afirmând că Primăria va elibera Certificatul de Urbanism pentru proiectarea reconstrucţiei bisericii.

În după amiaza zilei, delegaţia Oficiului, de comun cu arhitectul-şef al municipiului şi cu reprezentanţii Direcţiei Funciare a Consiliului Municipal Chişinău, s-au deplasat la faţa locului pentru a examina toate chestiunile ce ţin de organizarea lucrărilor de reabilitare a cimitirului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ