România va promova Centenarul Unirii la cel mai mare târg de turism de la Londra

0
180
  1. România va promova Centenarul Unirii la cel mai mare târg de turism de la Londra

Ministerul Turismului a anunţat luni că promovează România la cea de-a 37-a ediţie a World Travel Market din Londra, cel mai mare târg internaţional de turism din lume. Tema standului din această ediţie subliniază împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, spun oficialii Ministerului Turismului din România.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/romania-va-promova-centenarul-unirii-la-cel-mai-mare-targ-de-turism-de-la-londra/

 

  1. Biroul de legătură al NATO în Republica Moldova este deja funcţional

Biroul de legătură al NATO în Republica Moldova este deja funcţional, însă deschiderea oficială va avea loc luna viitoare, anunţă reprezentanţi ai Alianţei Nord-Atlantice, preluaţi de Radio Chişinău.

http://www.rador.ro/2017/11/12/biroul-de-legatura-al-nato-in-republica-moldova-este-deja-functional/

 

  1. Maraton al cântecelor, dansurilor și obiceiurilor tradiționale, la Palatul Culturii. Cine a câștigat marele premiu

Peste 300 de tineri din întreaga țară au demonstrat ieri că tradițiile sunt încă păstrate, apreciate și duse mai departe de tânăra generație. „Pentru noi a fost o lecție despre ceea ce înseamnă păstrarea tradițiilor. A fost foarte greu să evaluăm și să stabilim premiile”, a recunoscut președintele juriului, ieri seară, la Palatul Culturii.

La ediția jubiliară au participat peste 300 de tineri, reuniți în 20 de grupuri tradiționale din municipiul Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud, din țară și din Republica Moldova.

http://www.bistriteanul.ro/video-maraton-al-cantecelor-dansurilor-si-obiceiurilor-traditionale-la-palatul-culturii-cine-a-castigat-marele-premiu-1510479425872.html

 

  1. Ion Pelivan, martirul care a pus interesul naţional în faţa interesului propriu

Marele om politic şi intelectual basarabean Ion Pelivan a fost unul dintre principalii promotori ai curentului unionist din Sfatul Ţării, fiind unul dintre cei care au determinat soarta Basarabiei la 1812.

http://tvrmoldova.md/sfatul-tarii-100-de-ani-file-de-istorie/ion-pelivan-martirul-care-a-pus-interesul-national-in-fata-interesului-propriu/

 

  1. Traian Băsescu, mesaj incendiar în Republica Moldova: ‘Unirea se va face oricum’! Atac la adresa președintelui Dodon

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a participat la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul al Republicii Moldova. Fostul președinte al României le-a transmis acestora că „unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi”.

http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu–mesaj-incendiar-in-republica-moldova—unirea-se-va-face-oricum—atac-la-adresa-presedintelui-dodon—video_1230986.html

 

  1. Tineri din Republica Moldova, oaspeţi ai Consiliului Județean Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a primit la sediul instituției noastre vizita unui grup de tineri din Republica Moldova – dornici să afle mai multe atât despre activitatea administrației județene, cât și despre principalele obiective turistice din municipiul Târgoviște.

http://targovistenews.ro/live/tineri-din-republica-moldova-oaspeti-ai-consiliului-judetean-dambovita/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ