România va rămâne necondiţionat alături de Republica Moldova

0
142
 1. Veste bună! „Autostrada Unirii”, avizată pozitiv în Senatul României

Comisia pentru buget și finanțe din cadrul Senatului României a avizat pozitiv miercuri proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, „Autostrada Unirii”. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Constantin Codreanu, co-inițiator al proiectului de lege.

http://infoprut.ro/48426-veste-buna-autostrada-unirii-avizata-pozitiv-in-senatul-romaniei.html

 

 1. Daniel Ioniţă: România va rămâne necondiţionat alături de Republica Moldova

România va rămâne necondiţionat alături de Republica Moldova iar investiţiile guvernului de la Bucureşti în domeniul educaţiei sunt, şi vor continua să fie, o prioritate.

https://www.timpul.md/articol/daniel-ionita-romania-va-ramane-neconditionat-alaturi-de-republica-moldova-121648.html

 

 1. Desfășurarea Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției I Proiect

Marți, 10 octombrie 2017, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre a Guvernului privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea la Bucureşti, în perioada 23-24 noiembrie 2017, a celei de-a doua ediții a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției.

https://www.juridice.ro/540475/desfasurarea-forumului-romania-republica-moldova-in-domeniul-justitiei-i-proiect.html

 

 1. Cozi de zeci de TIR-uri în Vama Albița, după ce sistemul informatic s-a blocat 15 ore

Cozi mari de zeci de TIR-uri în Vama Albița, după ce sistemul informatic s-a blocat 15 ore. Zeci de TIR-uri sunt la rând în cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, după ce sistemul informatic a fost blocat 15 ore la începutul acestei săptămâni. Șoferii așteaptă ore întregi la cozi de peste un kilometru atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, oficialii din vamă anunțând că situația se va reglementa spre sfârșitul săptămânii.

https://www.libertatea.ro/stiri/cozi-mari-de-zeci-de-tir-uri-vama-albita-dupa-ce-sistemul-informatic-s-blocat-15-ore-1998348

 

 1. Călin Popescu-Tăriceanu salută înființarea Grupului de Prietenie Cehia – România – Republica Moldova, în cadrul Camerei Deputaților din Republica Cehă

În acest context, Popescu-Tăriceanu și-a exprimat satisfacția pentru înființarea Grupului de Prietenie Cehia – România – Republica Moldova, în cadrul Camerei Deputaților din Republica Cehă, acesta constituind un instrument important de diplomație parlamentară de susținere a parcursului european a Republicii Moldova.

http://www.promptmedia.ro/2017/10/calin-popescu-tariceanu-saluta-infiintarea-grupului-de-prietenie-cehia-romania-republica-moldova-in-cadrul-camerei-deputatilor-din-republica-ceha/

 

 1. Consilierul judeţean Florin Remeţan vrea să înfrăţească Aradul cu raioane din Republica Moldova

Consilierul judeţean Florin Remeţan, preşedinte al PMP Arad, a efectuat o vizită în Republica Moldova. A fost un pas spre realizarea înfrăţirii judeţului Arad cu raionul Ialoveni, prima astfel de asociere dintre un raion din Republica Moldova şi Arad din actualul mandat al Consiliului Judeţean Arad.

http://newsar.ro/consilierul-judetean-florin-remetan-vrea-sa-infrateasca-aradul-cu-raioane-din-republica-moldova/

 

 1. Iurie Leancă: „Dodon, ca un discipol veritabil al lui Voronin, merge pe aceeași cale”

Președintele moldovean Igor Dodon a avut la Soci, marți, 10 octombrie, o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul căreia l-a asigurat că nu va semna nicio lege anti-rusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Iurie Leancă, se arată sceptic că dialogul dintre cei doi președinți va ajuta mult la rezolvarea problemelor moldo-ruse.

https://www.europalibera.org/a/interviu-iurie-leanca-declaratii-putin-dodon-soci/28785202.html

 

 1. Iurie Leancă: „Igor Dodon sfidează Constituția într-o manieră dezgustătoare. La un moment dat se va pune problema unui impeachment”

Igor Dodon are toate şansele să nu-şi ducă mandatul de președinte până la capăt, deoarece încalcă Constituția Republicii Moldova, tocmai el fiind garantul respectării acesteia. Este opinia ex-premierului Iurie Leancă, invitat aseară în platoul emisiunii „Important” de la postul TVC21. 

http://www.basarabia.md/iurie-leanca-igor-dodon-sfideaza-constitutia-intr-o-maniera-dezgustatoare-la-un-moment-dat-se-va-pune-problema-unui-impeachment-video/

 

 1. România a oferit peste trei mii de burse universitare absolvenţilor din Republica Moldova

O şansă pentru un viitor mai bun. Mii de tineri din Rtepublica Moldova au preferat studiile la o universitate din România, pentru că le oferă mai multe perspective şi posibilităţi de afirmare. Timp de două săptămâni, aţi putut vedea poveştile lor de succes la TVR MOLDOVA, sub genericul “Student în România”.

http://tvrmoldova.md/student-in-romania/video-romania-a-oferit-peste-trei-mii-de-burse-universitare-absolventilor-din-republica-moldova/

 

 1. Până aici a fost: UE anunță oficial că nu mai susține financiar reforma justiției din Republica Moldova

Uniunea Europeană nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susține reformele în sectorul justiției, anunţă instituția prin intermediul unui comunicat.

http://independent.md/pana-aici-fost-ue-anunta-oficial-ca-nu-mai-sustine-financiar-reforma-justitiei-din-republica-moldova/

 

 1. Bust în memoria lui Ion Costin, deputat în Sfatul Țării

În scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933­ – 1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat un bust al politicianului în satul Ghidighici.

http://infoprut.ro/48424-bust-in-memoria-lui-ion-costin-deputat-in-sfatul-tarii.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ