România, Ziua Drapelului Național

0
75
  1. România, Ziua Drapelului Național

România marchează astăzi Ziua Drapelului. Steagul României a fost adus în Piaţa Tricolorului din București, unde a fost binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.

https://10tv.md/2018/06/26/video-romania-ziua-drapelului-nationa/

 

  1. Igor Dodon a plagiat programul unionist „Cunoaște-ți Țara”

A demarat seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile lui Ștefan Cel Mare în cadrul unui proiect care se desfășoară sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Telegraph.md.

http://infoprut.ro/50299-igor-dodon-a-plagiat-programul-unionist-cunoaste-ti-tara.html

 

  1. Eurodeputat: România va promova Republica Moldova în perioada când va deține președinția Uniunii Europene

Republica Moldova reprezintă o temă prioritară pe care România intenționează să o promoveze în perioada când va deține președinția Uniunii Europene. Declarația îi aparține eurodeputatului Marian Jean-Marinescu şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVR.

„Am putea să venim cu Moldova ca temă și poate să încercăm să introducem Moldova pe o traiectorie europeană. După mine, este datoria României să încerce să facă acum ceva pentru Republica Moldova”, a declarat europarlamentarul român, Marian Jean-Marinescu.

https://www.publika.md/eurodeputat-romania-va-promova-republica-moldova-in-perioada-cand-va-detine-presedintia-uniunii-europene_3010790.html

 

  1. Uniunea Europeană va oferi 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Uniunea Europeană va oferi un milion şi jumătate de euro, sub formă de grant, mai multor organizaţii ale societăţii civile din Republica Moldova. Unul dintre obiective este dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi

http://tvrmoldova.md/economic/uniunea-europeana-va-oferi-1-5-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-serviciilor-sociale/

 

  1. Avocaţii protestează în faţa Curţii de Apel Chişinău. Pe întreaga zi nu vor participa la judecarea niciunei cauze penale

Avocaţii participă la o acţiune de protest împotriva aplicării excesive a măsurii preventive sub formă de arest. Protestul are loc în faţa sediului Curţii de Apel Chişinău.

http://tvrmoldova.md/justitie/video-avocatii-protesteaza-in-fata-curtii-de-apel-chisinau-pe-intreaga-zi-nu-vor-participa-la-judecarea-niciunei-cauze-penale/

 

  1. Românii din Republica Moldova, beneficiari ai proiectului „Descoperă și Cunoaște România”

În perioada 22 – 24 iunie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din nordul Republicii Moldova.

Festivitatea de deschidere a avut loc la Consiliul Județean Neamț, cu participarea secretarului de stat MRP Veaceslav Șaramet, a secretarului de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Remus Munteanu, a vicepreședinte al Consiliului Județean, Ion Asaftei, a consilierului președintelui Consiliului Județean, Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș și a consilierului județean, Marius Nechita. Prima zi a continuat cu vizita la Muzeul Memorial „Ion Creangă” și la Cetatea Neamțului.

http://oficial.md/social/romanii-din-republica-moldova-beneficiari-ai-proiectului-descopera-si-cunoaste-romania#

 

  1. Măgura Ilvei s-a înfrățit cu comuna Ghelăuza, din Republica Moldova

Eveniment important, în acest sfârșit de săptămână, în comuna Măgura Ilvei. O delegație din Republica Moldova a fost prezentă în localitate, pentru a marca un pact oficial.

Acordul de înfrățire dintre comuna Măgura Ilvei și comuna Ghelăuza, din raionul Strășeni, a fost semnat de primarul Valer Avram și de Nicoleta Malai, primarul comunei moldovene.

http://www.observatorbn.ro/2018/06/26/magura-ilvei-s-a-infratit-cu-comuna-ghelauza-din-republica-moldova-foto-video/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ