Românii ar putea călători fără vize în Republica Moldova încă de luna viitoare

5
71

vize romania moldova anulate
Anunţul a fost făcut de Coaliţia majoritară care va forma noul Parlament moldovean.
Abolirea regimului de vize pentru români ar putea fi una dintre primele decizii ale noului Parlament de la Chişinău, care se va întruni în prima şedinţă cel târziu pe 29 august.
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană de la Chişinău au afirmat că vor anula vizele pentru români a doua zi după ce ajung la guvernare.
Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a catalogat drept ilegală impunerea vizelor pentru cetăţenii români.
Marian Lupu, preşedinte Partidului Democrat spune că decizia de a elimina vizele pentru cetăţenii români corespunde interesului naţional.
Este totodata, spune el, un mesaj pozitiv pentru relaţiile bilaterale cu România dar si unul pentru Uniunea Europeana cu care Republica Moldova vrea sa incheie un acord.
La rândul său, liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urecheanu, a declarat că Republica Moldova ar trebui să-i ceară scuze României pentru acuzaţiile privind protestele din aprilie.
Atunci guvernarea comunistă a acuzat România de implicare în organizarea acţiunilor violente, şi a decis expulzarea ambasadorului roman de la Chişinău şi impunerea vizelor pentru cetăţenii români.

După alegerile din 29 iulie, preşedintele comunist Vladimir Voronin, spunea că regimul de vize pentru cetăţenii români va fi anulat doar atunci când moldovenii vor putea circula liberi în Uniunea Europeană.

5 COMENTARII

  1. ar trebui luata o masura reciproca..dar UE ne impune noua ce sa facem din pacate..dar speram ca va fi totusi mai bine an relatiile dintre cele doua state vecine cu un popor prin care curge acelasi sange.. deROMANsi care avem un singurSTEFAN CEL MARE

  2. „După alegerile din 29 iulie, preşedintele comunist Vladimir Voronin, spunea că regimul de vize pentru cetăţenii români va fi anulat doar atunci când moldovenii vor putea circula liberi în Uniunea Europeană.”

    Ce aberant. Cand vor putea circula cetatenii „moldoveni” liberi in UE? Pai doar in momentul in care nu vor mai fi „moldoveni”. In momentul in care vor deveni romani. Cam peste 20-30 de ani probabil, daca lucrurilor vor merge ca si pana acum. Sunteti un pic inconstienti. Scrieti, cititi si intelegeti romaneste si tot „moldoveni” veti ramane.

    Pana nu veti intelege ca sunteti romani, sa nu mai sperati sa circulati liber. Veti trai tot in „Moldova” voastra.

    Nu vedeti ca sunteti manipulati de o conducere RUSEASCA?

  3. Mihai nu treb sa fii atat de drastic..problema e alta…vor libertate ,Ue..dar cum?noua ne-a treb 20de ani si ei nu sunt multumiti ca in 2 ani pot fii ca noi…dar eu cred ca mai posteaza cate un rus pe aici ca sa invrajbeasca lumea..nu conteaza c avb romana,ca sunt romani sau moldoveni.sa citeasca istoria si sa vada ca..nu treb unita tara lor cua noastra ca sa devenim iar ca fratii…e treaba lor…noi nu pierdem nimic..ei au de castigat si sa ne multumeaca pt sustinerea pe care noi nu am avut-o niciodata pt aderarea la UE…ei insa o au 100% de la romani…asadar..treziti-va moldoveni si faceti ceva…lasati indoctrinarea comunista!

LĂSAȚI UN MESAJ