Românii, Basarabia şi Transnistria

0
64

sau cum au participat Năstase, Iliescu şi Constantinescu la o conferinţă despre românii din Transnistria.
romanii basarabia si trasnistria
Românii, Basarabia şi Transnistria este o lucrare de sinteză tipărită în 500 de exemplare. De Fundaţia Europeană Titulescu. A lui Adrian Năstase.

Conform descrierii oficiale, disponibilă pe blogul lui Adrian Năstase:

Lucrarea Românii, Basarabia şi Transnistria, semnată de Ioan C. Popa şi Luiza Popa, cu un substanţial cuvânt introductiv al preşedintelui Fundaţiei Europene Titulescu, prof. univ. dr. Adrian Năstase, se adresează deopotrivă specialiştilor şi publicului larg, completând în mod necesar un gol în bibliografia a ceea ce numim problema transnistreană şi, pe un plan mai larg, istoria şi soarta românilor răspândiţi în Răsărit, dincolo de Nistru.

La lansarea cărţii a participat toată floarea cea vestită a întregului Răsărit, din care se remarcă, zâmbăreţi, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, preşedinţii de tristă amintire a României „post comuniste”. Presa nu a prea scris despre eveniment, cu excepţia Cotidianului, care preia cuvânt cu cuvânt informarea de presă de la Fundaţie. Vezi aici relatarea Vitaliei Pavlicenco, care a fost onorată să participe la eveniment.

O fi bine, n-o fi bine….

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ