Românii de la Balș în marș pentru UNIRE

0
68

afis_mars_unionist_Bals Pentru marcarea împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, miercuri 27 martie 2013, între orele 17 şi 19, în localitatea Balş, judeţul Olt, Platoul Casei Tineretului – zona Monument – ,,Monumentul Eroilor”, se va desfăşura o adunare publică, (marş) organizată de către Asociaţia ,,Salvaţi Identitatea Satului” şi Asociaţia ,,Renaştem Împreună”, membre ale Platformei Civice „Acţiunea 2012”.
Considerăm că este o datorie de onoare a generaţiilor noastre să cinstească evenimentul crucial de la 27 martie 1918. Nu există un fenomen mai înălţător în toată istoria milenară a Basarabiei decât actul revenirii, în anul 1918, a mult pătimitei jumătăţi estice a moşiei Muşatinilor la străvechea matcă românească, după anexarea ei tâlhărească de către Rusia ţaristă în anul 1812. Acest eveniment constituie, totodată, şi una din cele mai frumoase pagini din istoria românilor, prin contribuţia pe care a avut-o la definitivarea unităţii naţionale româneşti la sfârşitul Primului Război Mondial.

Profesorul Iulian Viorel Călugăru, preşedintele As. ,,Salvaţi Identitatea Satului” : ‹‹Nu va mai trece mult şi Basarabia va reveni acasă. Iniţiativa noastră vine pe fundalul semnalelor pozitive pe care le-am primit din partea locuitorilor din Balş. Aceştia sunt pregătiţi pentru Unire şi vor ieşi alături de noi pentru unitatea naţională. Participanţii la eveniment vor purta o banderolă tricoloră în semn de solidaritate cu Sabina Elena, tânăra din Covasna şi sunt rugaţi să doneze ,,O carte pentru Basarabia”. Toate cărţile strânse vor ajunge la tinerii din Nisporeni, Ialoveni şi Chişinău. ››

,,Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austriaci, nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă”. (M. Eminescu)

Sunt așteptați toți cei cu simțire și cuget românesc!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ