Românii de pe ambele maluri ale Prutului, îndemnați să se cunoască

0
74
  1. Flash-mob la București: Românii de pe ambele maluri ale Prutului, îndemnați să se cunoască

Peste 100 de tineri din România și din Republica Moldova au participat vineri, în Piața Sfântu Gheorghe din București, la Kilometrul zero, la un flash-mob organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Evenimentul a fost prilejuit și de lansarea site-ului basarabia-acasa.ro, prin care românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndemnați să se cunoască și să se viziteze reciproc.

http://independent.md/flash-mob-la-bucuresti-romanii-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-indemnati-sa-se-cunoasca/#.V4FJnRKI_YY

 

  1. În declarația finală a summit-ului NATO se regăsește și R. Moldova

La finalul Summit-ului NATO de la Varșovia a fost semnată o declarație finală în care se regăsește și Republica Moldova. Mai exact se referă la continuitatea consolidării capacităților de apărare a Republicii Moldova.

http://deschide.md/ro/news/politic/29329/%C3%8En-declara%C8%9Bia-final%C4%83–adoptat%C4%83-la-summit-ul-NATO-se-reg%C4%83se%C8%99te-%C8%99i-R-Moldova.htm

 

  1. IA MANIA revine

Satul Holercani se pregătește pentru o nouă sărbătoare. Festivalul artelor născute din tradiții revine pe malul bătrânului Nistru. Îmbracă-te în IE și vino să te umpli de mândrie!

Nu ai o IE, vino să-ți cumperi una. La eveniment vei găsi un târg de bucate tradiționale și artizanat autentic, cu oameni frumoși și istoriile lor de lucru cu tradițiile la „Podul de Flori”, Concursul de artă murală „Cai Verzi pe Pereți”, precum și „Mândria” – competiția colecțiilor vestimentare inspirate din tradiții.

http://www.timpul.md/articol/ia-mania-revine-94938.html

 

  1. Noul ambasador al Romaniei in Rep. Moldova: Romania ramane cel mai solid si onest partener al Chisinaului

Noul ambasador al Romaniei in Rep. Moldova, Daniel Ionita, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Romania ramane cel mai solid si onest partener al Chisinaului pe traseul sau european si a subliniat ca atat partenerii europeni, cat si Statele Unite, asteapta acum un angajament serios din partea Rep. Moldova fata de programul de reforme.

http://www.hotweek.ro/noul-ambasador-al-romaniei-in-rep-moldova-romania-ramane-cel-mai-solid-si-onest-partener-al-chisinaului/

 

  1. Ministrul Motoc – Romania acorda o importanta deosebita colaborarii cu Republica Moldova

Ministrul Motoc a subliniat că România acordă o importanţă deosebită colaborării cu Republica Moldova şi a transmis omologului său angajamentul de a continua acordarea de asistenţă şi sprijin pentru modernizarea capabilităţilor de apărare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova, inclusiv prin instrumentele de parteneriat puse la dispoziţie de către NATO.

http://e-politic.ziuanews.ro/revista-presei/ministrul-motoc-romania-acorda-o-importanta-deosebita-colaborarii-cu-republica-moldova-439369

 

  1. Iohannis: Voi promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, după Summitul NATO, că va promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/07/09/iohannis-voi-promulga-legea-privind-acordarea-imprumutului-pentru-republica-moldova-21-09-01

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ