Romanii de pretudindeni ar putea avea patru deputati si doi senatori

0
57

Conform proiectului de lege privind votul uninominal romanii din afara frontierelor vor putea avea patru deputati si doi senatori.

Acest lucru este posibil prin infiintarea Circumscriptiei 43, propunere veche facuta inca din 1999 de echipa Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni de la acea vreme. Propunerea a venit catre DRP de la Consiliul Romano-American. Preluarea ei in noul proiect de lege este si o reparatie morala fata de indolenta clasei politice de la Bucuresti care de atatia ani a ignorat un punct de vedere sprijinit de milioane de romani din afara frontierelor.

„Voturile din strainatate nu se mai varsa in contul candidatilor din Bucuresti. Practic, strainatatea, daca ma pot exprima asa, va reprezenta cea de-a 43-a circumscriptie electorala. Vor exista patru colegii pentru Camera si doua pentru Senat. Aici mai sint discutii privind delimitarea lor. Probabil Spania si Italia vor reprezenta un colegiu, SUA altul, este greu sa ma pronunt acum. Cert este ca vor fi patru deputati si doi senatori din diaspora in Parlamentul nostru“, ne-a declarat secretarul Comisiei pentru elaborarea Codului electoral, liberalul Dan Motreanu, preluat de Cotidianul.

Din Comisia care a elaborat noul proiect de lege fac parte membrii al PNL, PSD si PD impreuna cu Pro Democratia.

http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=498

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ