Românii din Bucovina cer autonomie pentru Cernăuți

0
105
  1. Românii din Bucovina cer autonomie pentru Cernăuți

Consiliul românilor din Bucovina îi cere președintelui Ucrainei Petro Poroșenko să ofere zonei de locuire compactă a românilor din regiunea Cernăuți statutul de autonomie teritorială, informează tsenzor.net.

http://libertv.md/actualitati/rom%C3%A2nii-din-bucovina-cer-autonomie-pentru-cern%C4%83u%C8%9Bi

 

  1. COMUNICAT DE PRESĂ: 43 de studenţi din Republica Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti

Pentru al treilea an consecutiv, studenți din Republica Moldova care se specializează în istorie și arhitectură participă la tabăra de istorie, cultură și civilizație românească organizată sub genericul „Convergențe culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti în perioada 21 – 24 iunie 2016.
Proiectul „Convergențe culturale – Tabără de istorie, cultură și civilizație românească, ediția a III-a” este derulat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova şi se va axa pe activități interactive: vizite – tur la muzee, documentare în teren, întâlniri formale și informale cu specialiști din domeniul cultural și prelegeri.

https://all4romania.eu/comunicat-de-presa-43-de-studenti-din-republica-moldova-participa-la-un-stagiu-de-formare-la-bucuresti/

 

  1. Moldova vrea să învețe de la România cum se construiesc locuințele sociale

Reprezentanții ministerului de resort din Republica Moldova vor studia experiența românească în realizarea programelor de construcție a locuințelor sociale și vor realiza un schimb de bune practici, în acest sens.

Reprezentanții MDRC vor studia experiența românească în realizarea programelor de construcție a locuințelor sociale și vor realiza un schimb de bune practici, în acest sens.

Potrivit sursei, în cadrul vizitei de studiu vor avea loc întrevederi cu reprezentanții MDRAP și cu cei ai Agenției Naționale Locuințe (ANL).

http://www.eurotv.md/stire-moldova-vrea-sa-invete-de-la-romania-cum-se-construiesc-locuintele-sociale

 

  1. Cum e să fii studentă basarabeană la Universitatea Româno-Americană din București

Articolul este despre perioada de studenţie a Tatianei Olari la București. Materialul face parte dintr-un proiect de-al lui Dmitri Gorobîc care colectează experiențele studenților din Moldova care învață în România.

„În totdeauna am apreciat persoanele curajoase, cărora nu le-a fost frică să iasă din zona lor de confort. Astfel, am devenit şi eu una din ele, atunci când am hotărât să-mi construiesc un viitor într-un oraş cu perspective, unde nu va fi căldura părintească” spune Tatiana Olari pe blogul lui Dmitri Gorobîc. 

http://diez.md/2016/06/20/foto-cum-e-sa-fii-studenta-basarabeana-la-universitatea-romano-americana-din-bucuresti/

 

  1. Președinții României și Germaniei au discutat despre Moldova

Președinții României și Germaniei au discutat despre problemele regionale, inclusiv despre cele din Republica Moldova și problemele de securitate legate de summit-ul NATO din Varșovia, transmite AP.

Președintele Joachim Gauck a ajuns în România astăzi și a discutat cu președintele Klaus Iohannis, un membru al comunității etnice germane din România.

Iohannis a spus că a discutat despre situația securității din jurul Mării Negre.

„Am abordat, de asemenea, situaţia din Republica Moldova. Menţinerea stabilităţii şi a parcursului său european, pe baza reformelor consecvente, este prioritatea noastră şi credem că acest obiectiv trebuie să fie unul al întregii Uniuni”, a spus Preşedintele României.

http://www.publika.md/presedintii-romaniei-si-germaniei-au-discutat-despre-moldova_2661651.html

 

  1. Imnul Albaniei este melodia compusă de Ciprian Porumbescu, „Pe-al nostru steag e scris Unire”

Dacă aseară, la intonarea imnurilor dinaintea meciului Albania – România vi s-a părut că sună cunoscut cântecul adversarilor, trebuie să știți că melodia îi aparține marelui compozitor român Ciprian Porumbescu și că ea este, de fapt, un cântec patriotic dedicat unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, de la 1859.

http://www.activenews.ro/stiri-social/Imnul-Albaniei-este-melodia-compusa-de-Ciprian-Porumbescu-%E2%80%9EPe-al-nostru-steag-e-scris-Unire-134298

 

  1. Primarul Washingtonului a proclamat ziua de 24 iunie „Ziua Universală a iei româneşti“

Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept „Ziua Universală a iei“ în Washington, D.C, răspunzând astfel demersurilor Ambasadei României în SUA. În proclamaţia semnată de primar se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută şi celebrată în jurul lumii şi este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington, D.C. De asemenea este menţionat faptul că ia românească a devenit un simbol internaţional al culturii române şi o sursă de inspiraţie pentru mari creatori de modă. Iniţiată şi coordonată de comunitatea online „La Blouse Roumaine„, sărbătoarea este un prilej de a promova o frumoasă tradiţie românească.

http://adevarul.ro/international/statele-unite/primarul-washingtonului-proclamat-ziua-24-iunie-ziua-universala-iei-romanesti-1_5766aef25ab6550cb81936a9/index.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ