Românii din Bugeac pe cale de dispariţie

82
2194

  

Biserici demolate, preoţi bătuţi, monumente vandalizate, cimitire desacralizate, limba română alungată din şcoli, deznaţionalizare şi purificare etnică – aceasta este soarta de azi a românilor din Bugeac, sudul Basarabiei, Basarabia istorică sau regiunea Odesa din Ucraina după denumirea oficială, pământ românesc răpit României şi făcut cadou Ucrainei odată cu celelalte (Bucovina de nord şi Herţa). Regiunea cuprinsă între limanul Nistrului, Marea Neagră, Delta Dunării şi actuala Republică Moldova a făcut parte din principatul medieval al Moldovei până în anul 1812 când a fost anexată de Imperiul Ţarist, a revenit în componenţa României în anul 1856 pentru a fi ocupată din nou de Rusia în 1878.

 Între 1918 şi 1940 Bugeacul a făcut din parte din România, pentru a intra în componenţa Uniunii Sovietice după al Doilea Război Mondial. După destrămarea URSS, regiunea Bugeacului a intrat în componenţa Ucrainei unde azi, mai mult de 124.000 de etnici români sunt supuşi zilnic unui agresiv proces de deznaţionalizare.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre românii din Bugeac şi suferinţele lor de azi, vă invit să lecturaţi volumul „Românii din Bugeac pe cale de dispariţie” scris de George Damian şi Cătălin Vărzaru, acesta fiind lansat  în luna februarie la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti dar şi la Chişinău, la Biblioteca Municipală B. P. Haşdeu, în aprilie. Volumul reuneşte impresiile unei călătorii realizate în toamna anului 2010 de cei doi jurnalişti în regiunea Bugeacului, printr-un periplu prin satele româneşti de acolo.

Salut şi eu această iniţiativă pe care au avut-o cei doi spre aducerea în atenţia opiniei publice româneşti a situaţiei tragice a românilor rămaşi în afara graniţelor fireşti ale României şi sper că nu va rămâne una dintre puţinele de acest gen.

 

Volumul poate fi descărcat gratuit de aici:

 

 

82 COMENTARII

 1. Exista cineva de pe acest site originar din Bugeac care s ne poata impartasi din experientele traite pe acest pamant romanesc aflat (vremelnic, sper eu) in „grija” Ucrainei?

 2. Nu cred că cineva de acolo mai vorbeşte româna! În Bucovina se vorbeşte! De multe ori,mergînd spre Cernăuţi,în rutieră am auzit vorbindu-se în limba română!

 3. Suport (edit: Susţin) spusele lui Victor, în Bucovina mai există sate întregi care vorbesc limba română, dar după cîteva discuții cu tineretul de acolo, care spun ”nu sunt român, dar ucrainean”, îți urlă inima de durere.

  Despre situația din Bugeac nu știu, dar cred că puțini au rămas acolo ce vorbesc românește. Istoric ea a fost colonizată cel mai intens cu ruși, ucraineni, turci și alte etnii în timpul istoriei decît celelalte regiuni românești.

  • Uite un motiv pentru care va trebui sa ajungem si noi acolo sa ne convingem personal despre cum stau lucrurile, iar apoi sa impartasim concluziile cu ceilalti romani carora inca le pasa si care nu au uitat ca BASARABIA e ROMÂNIA! 🙂

 4. In Reni, se vorbeste Romaneste, dar cu adaosuri Slave, pt ca satele din jur sunt Romanesti, chiar daca ei isi spun Moldoveni. La piata, unde vin satenii sa-si vinda produsele se vb Romaneste in proportie de 80-90%. In Izmail auzi f rar vorbindu-se Romaneste si aici tot de catre satenii din preajma orasului. Pe masura ce te indrepti spre Nistru, deja sansele sa iti raspunda careva in Romana descresc, fiind mare lucru daca reusesti macar sa te faci inteles.

 5. perfecta cartea .

  am si eu o idee ,in timp ce romanii din afara tarii sunt deznationalizati in mod barbar ,fie ei din basarabia sau din transnistria ,din valea timocului sau din bucovina ,bravii nostri conducatori se porcaiesc prin parlament si prin televiziuni care sa ia osul a-l mai mare .

  alte comentarii sunt de prisos .

  daca noi ca romani nu stim sa ne aparam intre noi,sa aud si eu ca vine un partid la putere care sa spuna ,-domnule ,nu recunoastem pactul ribentrop-molotov ,nu recunoastem statul ucraina ,care este un stat artificial ,format de rusi ca scut intre occident si interesele lor de ocupatie .

  ca timp la guvernarea statului nu vor veni oameni cu adevarat culti si patritoti ,nu numai ca romanii din afara romaniei vor fi supusi in continuare deznationalizarii ci vor fi asimilati cu totul .

  aici ,pe globul acesta ,in viata asta materiala cu iz spiritual,care e mai tare castiga .

  asa s-a intamplat din vremuri stravechi de pe vremea cand treburile de oameni se mazileau intre ele pentru putere,bogatii si teritorii,asa se intampla si in zilele noastre .

  un stat slab va avea o soarta crunta .

  disparitia il paste .

  daca nu suntem in stare sa ne reformam statul si sa ne aparam interesele din afara romaniei ,unde mai exista pe putin o romanie ,romanitatea existenta intre nipru si tisa va fi data uitarii,consemnata ca popor in istoria civilizatiilor apuse ale terrei.

  dara daca mai avem un pic de sange romanesc razboinic in noi, daca inca flacara identitatii mai fiinteaza in simtirile noastre ,trebuie acum si nu cand e prea tarziu,constituita o miscare ,miscarea nationala de eliberare a romanilor ,care sa fie constituita din cei mai ilustri oameni ai poporului nostru din cati avem, sa spargem conducerea acestor partide de distrugere a romaniei si o data ajunsi la guvernare ,fie si prin forta armata ,sa incepem sa punem pe picioare romania ,cu accent pe istorie ,munca ,dezvoltare ,salvare a romaniei ,ca in cativa ani sa incepem sa nu mai recunoastem ceea ce nu trebuie recunoscut niciodata .

  pactul ribentrop -molotov si in uniune cu polonia si nato sa spargem ucraina in firicele .

  ucraina este un stat ARTIFICIAL FORMAT DE RUSI DIN TERITORII ROMANESTI ,POLONEZE .

  UCRAINA NU EXISTA PE FATA ACESTUI PAMANT STRAMOSESC AL ROMANILOR DINTRE NIPRU SI TISA .

  odata ocupat cei al nostru sa nu mai dam din mana chiar si cu riscul sa murim toti .

  toti pentru unul si unul pentru toti

 6. LUAM SI REPETAM CA TOLOMACII IMNUL ROMANIEI [SI IMNUL REPUBLICII MOLDOVA ] NISTE VERSURI CARE FAC CINSTE PATRIEI NOASTRE SI DE CARE NU SUNTEM CONSTIENTI NICI CAT O VITA INCALTATA .

  DE CE NOI ROMANII, NU SUNTEM CA ALTE POPOARE RAZBOINICE ?

  DE CE NOI,ROMANII AM FOST SI SUNTEM BLAJINI SI PREFERAM SA NE ASCUNDEM IN ISTORIE SI ACUM DUPA CATE O MARE PUTERE SI SA-I CANTAM IN STRUNA CA NISTE CATEI .

  DE CE NOUA NE AJUNGE DOAR SA NE APARAM NISTE TERITORII PE CARE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU L-E VOM PIERDE IN LOC SA FIM NOI CEI CARE SA INCEAPA UN RAZBOI ,SFANT IN CARE SA NE DAM VIATA TOTI PENTRU UNUL SI IN CARE SA NE LUAM CEEA CE NE APARTINE DE DREPT SI NU NUMAI .

  DE CE TREBUIE SA FIM DOCILI CU TOATE POPULATIILE VENETICE PE PAMANTUL NOSTRU SI SA-I LASAM SA-SI FACA STATE PE TERITORIUL DE DREPT MOSTENIT DE LA THRACI SI ROMANI [SI NU DACI SI ROMANI ,O FALSIFICARE A ISTORIEI NOASTRE DE CARE NU NE DAM SEAMA SI INVATAM GENERATII DUPA GENERATII CA DOBITOCII ACELEASI MINCIUNI ,PUSE DE ALTII PENTRU A NE MODIFICA ARIA DE STAPANIRE PE CARE AM AVUT-O SI A NE IMPIEDICA SA NE REOCUPAM TERITORIUL NOSTRU DE DREPT ]

  DE CE SUNTEM O POPULATIE PROASTA ,BLAJINA SI LASA ?

  DE CE?

  DE CE ?
  DE CE?

 7. IA SA AUZIM CE SPUNE IMNUL SFANT AL ROMANILOR ,DESTEAPTA-TE ROMANE

  PREOTI CU CRUCE-N FRUNTE!CACI OASTEA E CRESTINA
  DEVIZA-I LIBERTATE SI SCOPUL EI PREASFANT
  MURIM MAI BINE-N LUPTA ,CU GLORIE DEPLINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DECAT SA FIM SCLAVI IARASI IN VECHIUL NOST’ PAMANT

 8. CE SOARTA AU ROMANII DIN REPUBLICA MOLDOVA ?

  CE SOARTA AU ROMANII DIN SUDUL BASARABIEI SI NORDUL BUCOVINEI???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????{SA FIE BLESTEMATI CEI CARE AU NUMIT PARTEA ESTICA A MOLDOVEI ISTORICE BASARABIA CU DORINTA DE STAPANIRE SI CEI CE AU NUMIT NORDUL MOLDOVEI LUI STEFAN BUCOVINA ,CARE SUNT NUME CE S-AU DAT PENTRU A IMPARTI UNA DIN TARILE ROMANILOR IN FASII PENTRU STAPANIRE GERMANA SI RUSA }

  CE SOARTA AU ROMANII DIN TRANSNISTRIA ,ALTA DATA LAGARUL LIMBII NOASTRE SFINTE ROMANESTI????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ,PESTE 75 LA SUTA LA 1741 ERA ROMANEASCA

  CE SOARTA AU ROMANII DIN POCUTIA SI TRANSCARPATIA ,MARAMURESUL DE NORD ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????TERITORII CARE NICIODATA NU AU INTRAT IN COMPONENTA ROMANIEI DESI TERITORII ROMANESTI PE PUTIN 90 LA SUTA .

  CE SOARTA AU ROMANII DINTRE VESTUL ROMANIEI SI TISA ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,TERITORII ROMANESTI DEZNATIONALIZATE DE VENETICII FINO-UGRICI CARE S-AU ASEZAT PESTE POPULATIA ROMANIZATA

  CE SOARTA AU ROMANII DIN VALEA TIMOCULUI SARBESC SI BULGARESC ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,RUPTI DE ROMANI SI ARUNCATI IN DEZNATIONALIZARE DE CEL PUTIN 1000 DE ANI

 9. ISTORIA NOASTRA , A POPORULUI ROMAN DOARE SI MA UIT CU GROAZA SI TEAMA DE A NU MAI VEDEA IN CATVA TIMP NICI URMA DE STAT ROMANESC IN SPATIUL STRAMOSESC AL ROMANILOR ,INTRE NIPRU SI TISA ,MOSTENIT D E LA THRACI SI ROMANI DIN CAUZA NOASTRA , A ROMANILOR LASI,SERVILI SI DOBITOCI,CACI NICIODATA CU ANUMITE EXCEPTII NU AM STIUT SA FIM UNITI SI RAZBOINICI CAND SE IMPUNEA .

  PRIN ACTELE PE CARE LE-AU FACUT SI LE FAC ROMANII DIN ROMANIA SI MA REFER LA POLITIC CEL MAI MULT ,ACUM, IN ACESTE VREMURI DE RASTRISTE NATIONALA ,UNDE TOTI SE BAGA IN P–DA MAMII LA TOTI,UNDE MOLDOVEANUL ESTE URAT DE OLTEAN ,UNDE PE TOTI AI INTERESEAZA NUMAI DE FAMILIA LOR SI DE EI ,UNDE DEMNITATEA NATIONALA A MURIT DE MULT ,UNDE PROSTIA SI IMDOBITOCIREA ESTE LA PUTERE ,UNDE VALORILE MORALE IN CARE AM TRAIT DE LA CRESTINAREA POPORULUI NOSTRU SI PANA ACUM, S-AU MISTUIT ,NU MA DUCE CU GANDUL DECAT CA PE LANGA FAPTUL CA ROMANII DIN AFARA GRANITELOR ROMANIEI SUNT DEMULT UITATI SI LASATI SA MOARA INCET INCET INCET INCET INCET INCET ………………………..,ACESTE PAIATE ,TRADATORI DE NEAM SI TARA ,CATEI SERVILI AI UNOR INTERESE EXTERNE ANTIROMANESTI ,VOR CONTRIBUI DECISIV LA DISTRUGEREA ROMANIEI CA STAT UNITAR ,INDPENDENT SI INDIVIZIBIL .

  MOARTE TRADATORILOR DE NEAM SI TARA CARE AU DUS ACEST STAT SI IMPREJURIMILOR LUI DIZOLVAREA NATIUNII ROMANE .

  SI INCA O FAC PANA CAND ROMANIA NU VA MAI EXISTA PE HARTA .

  DE CE?

  DE CE SA LASAM ASTFEL DE HANDICAPATI MINTAL SA NE CONDUCA DESTINELE ,NOASTRE DE ROMANI TRASI DIN 2 POPOARE RAZBOINICE SI BRAVE ,SA NE TERMINE CA OAMENI SI CA NATIONALITATE ?

  DE CE ?

  DE CE?
  DE CE?

 10. AMI ARDE INIMA DE SUPARARE SI SPUN PANA AICI!

  PREA MULT AM SUFERIT PE PAMANTUL NOSTRU CU NISTE NEAVENITI, CU NISTE LEPRE ALE SOCIETATII LA GUVERNARE ,VREM SA FIM LIBERI SA NE CONDUCEM TERITORIILE TOATE TERITORIILE ROMANESTI CU RESPONSABILIATE SI DRAGOSTE DE NEAM SI TARA ,
  TARA ROMANILOR DINTRE NIPRU SI TISA .

  ACUM ESTE MOMENTUL LA SPARGEM TIRANIA TRADATORILOR !

  ACUM ORI NICIODATA !

  FONTUL PENTRU ELIBERAREA TUTUROR ROMANILOR TREBUIE SA SE CONSTITUIE NUMAIDACAT ,DIN CEI MAI MARI OAMENI DE CULTURA DIN BASARABIA SI ROMANIA ,DIN VALEA TIMOCULU SI DIN TINUTURILE ROMANESTI DE SUS ,SI IMPREUNA CU CATEVA MII DE OAMENI ,CREMA SOCIETATII ROMANESTI,MEDICI ,MILITARI AI ARMATEI ,SCRIITORI, ISTORICI ADEVARATI ,TOATA CULTURA NEAMULUI ROMANESC SA FIE CONSTITUITA IN ACEST -FRONT AL SALVARII ROMANILOR DE PRETUTINDENI SAU FRONTUL DE SALVARE NATIONALA A TUTUROR ROMANILOR SA LUAM FRAIELE TARII IN MANA ,SA BAGAM IN PUSCARIE PE VIATA PE TRADATORI CA PETRE ROMAN,ION ILIESCU,,NASTASE ,BOC , CRIN ANTONESCU SI ACOLITII LOR SI SA NE IMPUNEM O POLITICA DE DEZVOLTARE IMEDIATA A ROMANIEI IAR MAI APOI A TUTUROR ROMANILOR PRIN ANEXAREA PRIN RAZBOI A BASARABIEI,TRANSNISTRIEI,NORDULUI BUCOVINEI,POCUTIEI SI TRANSCARPATIEI, REGIUNEA DEBRECEN PANA TISA ,VAII TIMOCULUI SARBESC SI BULGARESC LA STATUL NATIONAL UNITAR SI INDIVIZIBIL PE VECI IN VECII VECILOR ,ROMANIA ,TARA TUTUROR ROMANLOR .

  SI DACA VREODATA TERITORIILE NE VOR FI RECUCERITE ,SA NE LUPTAM PENTRU REANEXAREA LOR FOLOSIND DEVIZA SFANTA

  PREOTICU CRUCE-N FRUNTE! CACI OASTEA E CRESTINA ,

  DEVIZA-I LIBERTATE SI SCOPUL EI PREASFANT

  MURIM MAI BINE-N LUPTA CU GLORIE DEPLINA

  DECAT SA FIM SCLAVI IARASI IN VECHIUL NOST” PAMANT

  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

  • Bine ai revenit. Aia e alta poveste. Aici era vorba de romanii din Bugeac. 😉 Ai vreun comentariu la acest subiect sau esti doar provocator, ca de obicei? Oricum, aprecizez ca ai observat. 😛

 11. bine te-am regasit!
  Evident ca fac mishto…e si greu sa ma abtin cand ii citesc pe patriotii inflacarati de mai sus.
  Auzi ce scrie: cu rucea in frunte, inalti ca brazii cu mucii pe piept, mai bine murim cu demnitate luptand…caci oastea este crestina…vaicareli si alte patetisme…iar in alt post nurecunoaste statul ucraina…probabil nici nationalitatea/etnia ucrainiana nu o recunoaste….
  Ce altceva sa fac decat sa ma stric de ras…
  Aaa si stai asa, ca dupa ce postez asta o sa se trezeasca robotzeii EminescuRomanul, Romanul de Est sa ma infunde cu 15 posturi scrise cu ltere ingrosate si caps si multe „!!!!!”
  Atunci sa vezi caterinca

  • Desi parerile noastre sunt foarte diferite, nu pot spune ca duci lipsa de inteligenta, ceea ce apreciez cel mai mult la o prsoana. 😉 Tocmai de asta ma gandesc ca tot discutand, vei ajunge sa iti schimbi punctul de vedere pe care il ai acum. Cei despre care spui tu mai sus, sunt niste oameni care cred ca si mine (inca) in cauza romanilor si carora le apreciez efortul, desi nu pot spune ca modul in care este prezentat mesajul este cel mai potrivit. Totusi, chiar si tu trebuie sa recunosti ca esenta lucrurilor spuse de ei contine adevarul. Sa stii ca ii prefer asa cum sunt oricaror „statalisti”, „pragmatici”, „europeni” s.a.m.d. carora subiectul le repugna si care injura Romania si pe romani neconditionat, mai ales ca unii dintre ei chiar au sange de roman in ei.
   Scopul meu pe acest site, si nu numai, este sa port discutii pe tema romanitatii cu oricine doreste acest lucru, mai ales cu cei care au alte puncte de vedere decat mine. Si eu cred situatia actuala a romanilor este una de natura sa nu ne lase indiferenti, si nu o voi face, deoarece chiar cred ca ni s-a facut o mare nedreptate despartind romanii de romani si vreau, atat cat pot, sa contribui si eu la a indrepta lucrurile. Nu vreau raul nimanui, nu incurajez violenta iar ura nu cred ca isi are locul. Asadar…sa ne auzim cu bine! 🙂

 12. frumos spus..nici eu nu doresc ura…n-am nimic imptriva sa vb cu cineva in contradictoriu atata timp cat exista un respect…si de ce nu o simpatie reciproca..
  salut

 13. razi tu razi harapalb ,cand ai sa-ti pierzi tara si nationalitatea de roman ai sa vezi tu pe dracu,sa mai faci tu misto de romani patrioti care stiu ce vor de la viata .

  site-urile astea au fost umplute pana la refuz de oameni care nu stiu pe ce lume se afla ,care nu fac altceva decat sa bage contre in speranta ca vor anima un site de nationalisti pe-aci .

  daca tu crezi caci cu atitudinea ta ai sa mentii romania sau ai s-o maresti,du-te si te culca ,capul tau nu te duce ,decat sa stai indiferent ,sa faci pe criticul unde nu trebuie si sa privesti in viata de zi cu zi cum dincolo de romania ,inca 10 milioane de romani stau pe pamant stramosesc si sunt deznationalizati de catre populatii venetice in adevaratul sens al cuvantului .

  UCRAINA NU TREBUIE SI SUBLINIEZ ,NU TREBUIE RECUNOSCUTA CA STAT .

  ESTE O COLECTIE DE TERITORII,LUATE DE LA ALTE NATIUNI SI INCORPORATE CA UN STAT TIP TAMPON PENTRU RUSIA .

  ALTI OAMENI CU CAPUL PE UMERI CA UNESCU STIU CE SPUN ,TU,ATATA TE DUCE MINTEA ,ATATA GANDESTI

 14. Ucrainenii aia nu exista, spune-le rusi direct, si e simplu desfiintezi Ucraina redai teritoriile furate tarilor de drept iar pe ucraineni sa la fel de bine sa mearga in Rusia, noi am fost expulzati iar ei nici macar sa nu se intoarca pe pamantul lor, stai linisti ca Siberia este destul de mare pentru toti ucrainenii, nu degeaba Rusia ocupa 2 continente din care unul aproape pe jumatate.

 15. ucrainienii nu exista? te-ai gandit mult pana ai ajuns la concluzia asta? sunt doar vreo 35 de mil de ETNICI ucrainieni pe langa cele 8 mil de rusi care traiesc in ucraina…pe astia vrei sa ii timiti in rusia. n-aveti habar tovarashi…

  cat teritoriu ocupa rusia nu e treaba mucosilor…m-ai inteles? nu contabilizati voi cati oameni incap in rusia.

 16. Bai baiatule, mucos sa il faci pe Dorin al tau, ca el are 16 ani, nu pe noi, m-ai inteles!Si nu inteleg de ce esti atat de infocat in ceea ce priveste draga ta patrie, Rusia.

 17. ucraina are in componenta 10 milioane de romani si alte cateva milioane poloneze .

  cateva ruse si iata ce-i ucraina .

  astia-s debili la minte de vin sa comenteze in detrimentul romanilor tocmai in limba romana .

  nu stiu adevarul istoric si nici nu vor sa-l invete si se contreaza cu adevaratii patrioti ai neamului .

  la astfel de limitati nici nu se merita sa le raspunzi.

  jigodii fara cap care ar face tot de le sta in putinta sa vanda romania si ceilalti romani din exteriorul romaniei.

  astfel de oameni,ar trebui facuti persona nongrata si expulzati pentru veci din romania si republica .

  astfel de javre indobitocite au vandut tara in 1812 ,in 1940 si in 1991 ,cand iliescu si nastase nu au vrut sa dea consimtamantul romaniei ca RSSM SA SE UNEASCA DE DREPT CU ROMANIA .

  AFARA JAVRA SPURCATA DIN TARA ROMANILOR !

  ucraina se destrama prin insusirea teritoriilor stramosesti a romaniei, poloniei si unei parti a turciei

 18. Si nu inteleg de ce esti atat de revoltat, asa cum au dat autonomie Tatarilor crimeeni, care sunt numai 12% din Crimeea, de ce nu ar da autonomie si Romanilor din Buceag si Bucovina, dar lor nici macar nu l-i se recunoaste statutul de popor nativ, nusunt reprezentati in parlament, nu au o universitate romaneasca, nu se deschide Mitropolia Bucovinei, nu revin la numele de strazi si orase romanesti, si nici nu au statutul de popor care a fost subiect al deportarilor pe criterii etnice, uite asta au facut rusii si dragii tai „etnici ucraineni”, ca vad ca de etnicii romani nu prea iti pasa.

 19. nu am timp sa ma tziganesc cu voi…
  populatia ucrainei: http://2001.ukrcensus.gov.ua/eng/results/general/nationality/

  voi trebuie sa intelgeti ca e o nesimtire din partea oricui sa afirme „rusia e mare…sa mai dea pamant si la altii..sau sa-i ia ea pe toti ucrainienii in siberia”…
  Si distinsa dna Clinton afirma la un moment dat ca „rusia are prea mult petrol si gaz….sa mai dea si la altii…” … raspunsul meu la afimatiil astea e: „zi sa mori tu…cand sua o sa dea pamanturle inapoi amerindienilor , o sa stea cateva sute de ani ca sclavi la negri si dup-aia o sa se care toti in tarile de origine, atunci mai vorbim….pana atunci ciocu mic si joc de glezne”

  cat despre injuraturile voastre…va demonstreaza nivelul…

 20. Din nou avem PROVOCATOR în misiune pe forum.

  „nu am timp sa ma tziganesc cu voi…
  Aaa si stai asa, ca dupa ce postez asta o sa se trezeasca robotzeii EminescuRomanul”

  I se răspunde:
  „esti doar provocator, ca de obicei?”

  Dar oare este de ajuns?
  Oare este bine SĂ TOLERĂM VIPERELE KGB?
  A discuta la nesfârşit cu UN PROVOCATOR ÎN MISIUNE oare nu înseamnă A ACCEPTA RĂUL?
  De ce NOI FRAŢII ROMÂNI să fim scuipaţi şi aici,ÎN CASA NOASTRĂ???
  Nu ne ajung SUTELE ANI de umilinţe la care ne-au supus Călăii Ocupanţi Ruşi?
  Dacă eu aş administra acest forum AŞ ELIMINA IMEDIAT agenţii provocatori.
  NU SUNTEM NAIVI,ştim cine îi trimite.
  Mai rău ar fi ca MANIPULATORII KGB să nu fi trecut demult la tactica „INFILTRĂRII” de FALŞI unionişti printre noi.
  Cel mai odios este MANIPULATORUL care JOACĂ ÎN AMBELE TABERE.
  Foloseşte „DUBLA PERSONALITATE” pe forumuri.
  El e şi „UNIONIST” şi MANKURT.
  Iar CLONELE lui discută între ele….
  Planul este întotdeauna CU BĂTAIE LUNGĂ.
  Până la urmă CLONA „UNIONISTĂ” acceptă ideile CLONEI MANKURTE……
  Planul este ca prin „CONTAMINARE” SĂ VIRUSEZE şi să spele şi minţile celorlalţi .
  Se mai foloseşte şi tactica de manipulare „miliţianul bun-miliţianul rău”.
  DOUĂ CLONE care încearcă să te convingă să renunţi la idealurile tale.
  Una foloseşte obligatoriu UN LIMBAJ PROVOCATOR şi INSULTĂTOR.
  Cealaltă clonă vorbeşte OBLIGATORIU frumos,civilizat,te ia cu binişorul.
  Dar mesajul este ACELAŞI.
  Ştiţi să vă apăraţi de o asemenea MANIPULARE DIABOLICĂ????
  De dragul „democraţiei” şi al drepturilor animalelor ,la voi ÎN CASĂ aţi accepta să locuiţi cu O VIPERĂ CU CORN ÎN PAT?
  Nu.
  Aţi arunca-o în pădure.
  Sau I-AŢI CRĂPA CAPUL cu o piatră.

 21. Pentru cei care ÎNDRĂZNESC să ne vorbească NOUĂ ROMÂNILOR Basarabeni în limba ROMÂNULUI Eminescu deşi ne numesc „ŢIGANI” sau „RRomâni” însuşi Eminescu le spune ce sunt:

  “Rusia voieşte să ia Basarabia cu orice preţ:
  noi nu primim nici un preţ.

  Primind un preţ, am vinde; şi noi nu vindem nimic !

  nu dăm nimic şi nu primim nimic.

  Românul care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.»

  Mihai Eminescu, “Cestiunea retrocedarii Basarabiei”, Timpul, 10 februarie 1878, in Opere, vol X, Ed. Academiei, 1989, p.46

  În concluzie ce sunt cei care ne scuipă RUSEŞTE ÎN CASA NOASTRĂ de la Nipru până La Tisa şi LING CIOBOTELE Călăilor Ocupanţi Ruşi preamărind Rusia?
  Nişte VÂNZĂTORI.

 22. pe langa ca esti prost esti si nebun bai panarama .

  ne pui tu rezultate oficiale ale ucrainei , cenzurate si denaturate pana la dumnezeu de ucrainieni.

  esti dement si atat .

  tara romanilor este de la nipru pana la tisa milogule si ai sa incerci sa denaturezi istoria noastra cu 10000 de comentarii si nu ai sa o denaturezi fiindca aici oamenii cunosc adevarul ,iar tu,un prost dement care umbla cu fofarlica impotriva intereselor romanesti .

  du-te in —– matii de aici !
  atat am avut sa-ti spun !

  romania trebuie si are datoria sa fie de la nipru pana la tisa .

  in conditiile anului 2011 ,cel putin de la bug pana la tisa ,datorita deznationalizarii romanilor ireversibile in transbugia .

  RAZBOI SI UNIRE .

  PIARA DUSMANII DIN TARA ROMANILOR ,FIE EI RUSI,UCRAINIENI SAU UNGURI.

 23. Şi tot pentru cei care ÎNDRĂZNESC să ne vorbească NOUĂ ROMÂNILOR Basarabeni în limba ROMÂNULUI Eminescu deşi ne numesc „ŢIGANI” sau „RRomâni” însuşi Eminescu le dă lecţii despre ce înseamnă Basarabia pentru TOŢI ROMÂNII:

  Mihai Eminescu:

  “Drepturile noastre asupra intregii Basarabii sunt prea vechi si prea bine intemeiate, pentru a ni se vorbi cu umbra de cuvant de onoarea Rusiei angajata prin tratatul de Paris.

  Basarabia intreaga a fost a noastra,
  pe cand Rusia nici nu se megiesa cu noi,
  Basarabia intreaga ni se cuvine
  ,

  caci e pamant drept al nostru si cucerit cu plugul, aparat cu arma a fost de la inceputul veacului al patrusprezecelea inca si pana in veacul al nouasprezecelea. “

  Mihai Eminescu:
  „Trebuie să stăm de pază şi să nu dăm decât morţi acest pământ de sub picioarele noastre. Da!

  Chiar dacă Rusia ar fi destul de aspră ca să-l ia de la noi;
  noi înşine nu îl putem da sub nici un pretext, căci
  de acest pământ e legată demnitatea noastră,
  de la acest pământ atârnă viitorul nostru.” (…)

  „Cuvântul nostru este: de bună voie niciodată, cu sila şi mai puţin.”

  SLUGI ALE RUSIEI aţi băgat la căpăţână???

 24. sa cautam ce zice un adevarat istoric al romanilor ,mircea dogaru despre originiea romaneasca .

  romanii urmasii thracilor si a romanilor .

  romania de la nipru pana la tisa , romanii sud-dunareni lasati de izbeliste in deznationalizare precum si cei din transbugia ,transnistria ,pocutia ,transcarpatia ,basarabia ,valea timocului ,etc,etc,etc,

  ADEVARATA ISTORIE A POPORULUI ROMAN ,DENATURATA DE CATRE NISTE LEPRE TRADATOARE .

  IAR ACUM VINE PONTA SI ANTONESCU SA CINDUCA ROMANIA .

  HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  AFARA TRADATORILOR DE NEAM SI TARA IN FRUNTE CU HARAP ALB NEGRU

 25. @Eminescu ROMÂNUL – Fratele meu, hai m-ai facut sa zambesc. Tu chiar crezi ceea ce ai incercat oarecum subtil sa spui mai sus, cum ca eu si „harapalb” am fi una si aceaasi persoana?!? Sper sa nu. Si iti voi spune si de ce, cu riscul de a ma repeta: apreciez implicarea oricui in sprijinarea cauzei romanilor, inclusiv pe tine, desi nu pot spune ca eu as alege acelasi tip discurs. Insa daca ajungi sa fii condus de paranoia, atunci vei ajunge izolat, in coltisorul tau, iar asta nu te ajuta nici pe tine si nici cauza in care credem.
  Pe de alta parte, consideri ca „a discuta la nesfârşit cu UN PROVOCATOR ÎN MISIUNE oare nu înseamnă A ACCEPTA RĂUL”… Ei bine, nu sunt absolut deloc de acord cu tine. Care este scopul pentru care ne pierdem timpul scriind pe aceste site-uri daca discutam numai intre noi, cei care urmaresc acelasi obiectiv, ca doi betivi beti turta care se inteleg unul pe altul, daca nu pemitem celor care au alte pareri sa intre in discutiile noastre si, pe calea dialogului, sa ii facem sa vada lucrurile asa cum le vedem noi??? Ca noi doar dorim sa facem cunoscut adevarul celor careora le-a fost ascuns, nu? Telul nostru comun este mai presus de interesele meschine personale, nu? Si atunci…, daca tu nu crezi ca asta este calea de urmat, care crezi tu ca ar fi? Mana pe furca si topor si sa punem la pamant pe oricine gandeste altfel? Imi pare rau, dar eu nu sustin asa ceva. Vreau sa cred ca noi, romanii, nu suntem atat de pimitivi in gandire si ca avem destule resurse intelectuale incat sa facem adevarul sa triumfe si sa refacem ceea ce ar trebuia sa nu fie nicicand desfacut: Romania intregita!

 26. @ harapalb
  Chestia cu „tziganeala” a fost gratuita, zic eu. Poti mai mult de atat. O ‘tziganeala” este aproape orice discutie pe blog, nu? …indiferent daca este un blog cu romani despre „romansim”! 😉
  Acum, aberatii de genul „nu exista ucrainieni” nu pot sustine cum nu pot crede ca ar fi realist un scenariu in care Rusia ar deveni casa ucrainienilor (cei care nu exista 😛 ), insa daca vreau sa vad niste date statistice despre populatia Ucrainei, fii sigur ca nu sursa oferita de tine o voi lasa ultima, doar sa ma amuz despre cat de mult poate fi deformata realitatea, si as alege o alta sursa alternativa. Sunt, insa, de acord ca Ucraina este un stat artificial, adus la dimensiuni rusinos si nejustificat de mari si sper ca la un moment dat, sa se aleaga praful de el. Nu de alta, dar imi plange sufletul cand „vecinul” ucrainian sapa canale la gurile Dunarii, pe pamant romanesc, unde a ajuns fara ca macar sa-si fi propus asta. E oare drept si este drept din partea noastra sa acceptam asa ceva? Ce ne-ar spune inaintasii nostri acum daca ar invia? Eu, unul, nu as sta in fata lor sa ma intrebe! Mi-ar fi prea rusine…

  • 1. postul de mai jos nu iti e adresat tie ci alora care m-au injurat de mama…
   2. doar asa de dragul discutiei..da un search pe google, citeste wikipedia..ia ce surse credibile vrei tu si arata-mi cum sursa citata de mine e falsa.
   3 doar asa de dragul discutiei zi-mi de ce ucraina e un stat artificial si „daca” poporul ucrainian ar merita o patrie, cum ar arata aceasta pe harta dupa tine….

   • Nu pretind ca sursa ta este „falsa”, ci doar ca nu este de natura sa reflecte realitatea, pentru ca:
    1. sunt rezultatele unui recensamant realizat de catre autoritatile unui stat in care democratia si corectitudinea sunt indoilnice;
    2. ca si in cazul altor vecini ai Romaniei, se merge tot pe ideea de moldovean care este altceva decat roman, motiv pentru care in lista sunt doua „etnii” diferite (asta spune si mai multe despre cum intelege Ucraina sa trateze minoritatile si cat de bine prezinta realitatea);
    3. cum pot fi concludente aceste cifre in conditiile in care, dupa zeci de ani de teroare si prigoana, dupa ce au fost rupti de la propria tara si despartiti de propriul popor, dupa ce a existat Fantana Alba (si Dumnezeu stie cate altele), cati romani (basarabeni, moldoveni, bucovineni) prefera sa spuna ca este ucrainian sadea, de frica autoritatilor, mai ales cu numele lor „ucrainizate” dupa ’44? Oare cati dintre romanii ramasi pe dinafara Romaniei si RM din actualul stat Ucraina, mai STIU ca sunt romani?!?

    Cat despre poporul ucrainian, desigur ca merita o patrie, ca oricare altul, trebuie sa isi aiba si ei locul in lume, insa nu acolo unde au murit buneii nostri, nu pe pamantul altor popoare pe care au ajuns doar din dorinta de „mai mult”. Nu s-au multumit sa ia pamantul, au luat si vieti, au destramat familii. Banuiesc ca esti la curent cu politica actuala a Ucrainei de deznationalizare si discriminare a „minoritatilor nationale”, impunand limba ucrainiana tuturor, pe teritorii ne-ucrainiene. Pana si ucrainienilor care…nu stiu ucrainiana le pica greu toata treaba asta. Ia gandeste-te ce simt cei care sunt bastinasi: romanii, slovacii, ungurii, rusii… 🙁
    Vreau sa te intreb direct: tu crezi ca este firesc ca Ucraina sa fie stapana in Basarabia istorica (Bugeac)? Unde erau ei la 1812 si chiar mai inainte?

    • 1. bun, ucraina minte…totusi prezinta-mi ceva, orice care sa demonstreze ca in ucraina sunt „10 milioane de romani” cum afirma gicu. Vreau sa subliniez un lucru…faptul ca voi romanii ne numiti si pe noi „romani” impotriva vointei noastre nu e un motiv obiectiv sa afirmati cu tarie ca nu stiu cati ROMANI traiau nu stiu unde…
     2. eu va inteleg punctul de vedere, dar la fel trebuie sa il intelegi si tu pe al nostru…noi nu suntem romani, nu simtim romaneste…nu avem identitate romaneasca pt ca noi, spre deosebire de fratii de peste prut, nu ne-am unit niciodata cu valahii…nu am dezvoltat aceasta identitate comuna. Noi am fost gubernie ruseasca, am fost in uniunea sovietica…suntem cunoscuti in toata rusia si in republici drept MOLDOVENI, asa cum si ne numim. Este dreptul nostru sa ne numim cum credem de cuviinta si orice recensamant facut in republica moldova ai privi vei vedea cati se declara romani…3-5%
     3. Cifrele sunt concludente…e vorba mai degraba de o asimilare a populatiei…evident ca prin casatorie, din generatie in generatie se dilueaza identitatea romneasca sau cea moldoveneasca.
     4. M-ai intrebat despre buceag, am sa-ti raspund. Din pacate, Stefan cel Mare cedeaza buceagul turcilor. In urma razboiului ruso-turc, castigat de rusi cu ajutorul aliatilor romani si a altora, la masa negocierilor romaniei ii revine dobrogea (care fusese in permanenta turceasca cu exceptia catorva ani pe vremea lui mircea cel batran) iar imperiului tzarist ii revine buceagul. Ucraina este una din mostenitoarele uniunii sovietice si a imperiului tzarist si ei ii revine buceagul. Eu cred ca am clarificat situatia.
     „Cat despre poporul ucrainian, desigur ca merita o patrie, ca oricare altul, trebuie sa isi aiba si ei locul in lume, insa nu acolo unde au murit buneii nostri, nu pe pamantul altor popoare pe care au ajuns doar din dorinta de “mai mult”.”
     Asta nu e un argument…multi bunici au murit mai pe peste tot…cat despre dorinta de mai mult…atentie mare, multi sunt stapaniti de aceasta dorinta….uita-te la gicu, el vrea pana la nipru :-))

 27. vai de mine, s-au revoltat patriotii romani si au inceput sa injure…doare adevarul nu?
  bagati mai departe baieti…sa citeasca moldovenii adevarati si sa vada fata adevarata a „patriotismului” nationalist romanesc. Si-asa moldoveni in afara de mine nu intra pe site…
  numele mircea dogaru imi e cunoscut…linkul nu merge dar daca nu ma inseala memoria, dogaru e unu care are impresia ca tracii erau un fel de super popor care se tragea din extraterestri probabil…si care i-au dat istoriei pe heracle, alexandru cel mare, cezar, iisus, superman, batman si robin, pif si hercule … si, cel mai important…au dat istoriei pe maretzul popor romin. Apropo de voi, niste cetateni romani au aparut la stiri aici unde locuiesc eu…era vorba de o descindere a politiei, niste femei cu fuste multe care cand s-au vazut filmate au ridicat fustele sus si s-au usurat zglobiu pe podeaua propriei locuinte. Mmmm, elegaaant…

  Ce ziceai gica…pana la nipru? am inteles bine? da nu vrei pana la volga? sau mai bine, pana la ienisei :-))) bagati mai departe baieti ca de mult n-am mai ras asa…

 28. pentru unescu

  salut unescu ,stimez un patriot ce face tot ce poate pe cale diplomatica sa ajute ca romanii sa stie adevarul istoric .

  ne-am mai intalnit si pe alte site-uri si nici vorba sa spun eu ca ati fi tu si harapnegru aceeasi persoana .

  recunosc ca undeva din prea mult pornire la actiune mai intrec masura ,dar crede-ma ca lupt pentru aceeasi cauza ,sigur dupa cum spune si poza ,nu vad romania intregita doar intre nistru si tisa .

  istoria comfirma faptul ca tara romanilor era la anii 1600 pe vremea lui mihai viteazu cuprinsa intre nipru si tisa ,unde in pocutia era majoritate .populatie romaneasca ,unde in trnascarpatia era majoritate populatie romaneasca ,unde in valea timocului este in continuare populatie romaneasca in maj.

  inca din anii 1600 romanii planuiau sa-si faca o tara in care sa fie cuprinsi toti romanii.

  ei asta nu sa intamplat niciodata .

  de fiecare data am avut tradatori interni in tarile romane si dusmani ai nostri care au urmarit sa-si intinda teritoriile in prostie ,fara a mai socoti ca teritoriile pe care voiau sa le cucereasca nu erau nici pe departe locuite de populatie asemanatoare cu ei.

  te repect si cred ca ai un latura pozitiva -esti echilibrat .

  eu sunt mai usor de enervat si mai dau cu bata in balta ,mai ales cand vad ca si pe acest site vin fel de fel de neaveniti sa comenteze in contra ,mai ales ca habar nu au ce e cu ei .

  da-romania romanilor intregita trebuie sa aiba in integralitate ,pocutia ,basarabia ,bucovina de nord,transnistria istorica de la nistru la bug ,tara munteneasca ,transilvania ,transcarpatia ,granita romaniei sa fie asezata pe tisa ,dobrogea si valea timocului .

  asta este in viziunea mea visul si telul romanilor din 1600 pana acum ,in 2011 .

  sigur romania de la nipru la tisa este idealul tuturor patriotilor romani,dar sunt constient ca transbugia sau dupa alte surse ucraina -teritoriul cuprins intre bug si nipru – este la ora asta dezantionalizata in intregime si astfel romania nu ar mai avea de ce sa mai ocupe acest teritoriu,desi daca as face ca rusul ,as face acolo stat national ca tampon pentru romania ,dar noi suntem romani ,nu omoram pe nimeni,nu deportam pe nimeni si nu deznationalizam pe nimeni pentru ca suntem oameni

  • Iti multumesc pentru aprecieri, romanu gica. Intr-adevar, eu vad lucrurile rezolvate pe cale…diplomatica. Dreptatea este de partea noastra si trebuie sa folosim acest avantaj pentru a izbandi.
   Situatia Basarabiei si Bucovinei de nord este una foarte delicata, prin prisma schimbarilor demografice suferite de populatia acestor provincii romanesti ca urmare a deportarilor etnicilor romani si aducerea in locul lor a unor alte etnii care sa ii inlocuiasca pe romani. Romania are dreptul si poate pretinde sa ii fie retrocedate aceste teritorii. Ma indoiesc, insa, ca Ucraina va si accepta de bunavoie acest lucru. La urma urmei, exista un tratat intre Romania si Ucraina (ce poate fi denuntat, din fericire) prin care se respecta granitele actuale, trasate atat de nedrept si tragic pentru noi de la finele celui de-al doilea razboi mondial. Oricum ar fi, niciun roman nu poate sa renunte la nicio palma de pamant romanesc. Stramosii ne-ar blestema din mormant! Trebuie sa il readucem laolalta cu restul tarii, chiar daca putini mai sunt sau se mi cred romani acolo. Daca ceea ce s-a intamplat in teritoriile rupte de Rusia s-ar fi intamplat in toate provinciile romanesti, noi, romanii, nu ar mai fi trebuit sa pretindem sa avem tara noastra?!? Pe pamanturile noastre strabune, doar pentru ca „cel puternic” a facut totul sa ne extermine ca popor? Eu zic ca nu trebuie sa fim atat de delasatori si luptam pentru ideea de unitate a romanilor, asa cum au facut cei mai mari dintre stramosii nostri.

 29. dar dupa cum am spus ,sunt foarte suparat asa pe noi ca romani,unde altii au fost cuceritori,noi ne-am limitat sa ne aparam portul ,limba si traditiile ,cat am putut.
  revin si intreb de ce suntem atat de lasi si nu suntem uniti,de ce se gasesc printre noi de atatea mii de ani tradatori de neam si tara ,exemple sunt .

  1812 ,presupusa basarabie ,rupta de tara romanilor printr-un pact semnat de un tradator al nostru ,in 1940 ,am acceptat sa parasim basarabia fara lupta

 30. la 1991 ,pe vremea lui mircea snegur umblau delegatii rssm dupa iliescu si nastase sa se uneasca cu romania -de drept de altfel ,si astia se duceau dintr-un loc in altul ,spunand ca n-au timp sa se intalneasca cu delegatie rssm tocmai proaspat rupta din urss,

  iata tradatorii ,de asta noi nu ne-am putut atinge telul si visul nostru,de a avea un stat numai lal nostru in care sa fie incoporati toti romanii din teritoriile mostenite si nu cucerite de la thraci si romani.

  nici asta nu am putut sa facem .

  am pierdut din teritoriul nostru stramosesc bucata cu bucata incepand cu 1741

  • Asa este, prea multi aflat la conducere au urmat alte interese decat cele ale tarii. Cred ca asta ni se trage de la atatea secole in care ne-am condus dupa proverbul „capul plecat, sabia nu-l taie”, si am invatat sa fim „smecheri”, sa „ne descurcam” sa facem orice sa ne fie noua mai bine, ca sus, la putere, nu ajungeau decat cei cu bai si influenta. Cate generatii de domnitori au ajuns la putere cumparndu-si tronul? Dupa al doilea razboi mondial, a venit un altfel de „conducere” peste noi, ciuma rosie ce a impanzit jumatate de glob. Aceeasi mentalitate s-a pastrat la omul de rand, atunci cand era haituit de militie, securitate, chiar si de vecinul de peste gard…
   Asta ne-au facut sa fim cei care ne-au asuprit intr-un fel sau altul de-a lungul vremii. Si, vai, vremuri grele s-au mai abatut peste romani… 🙁

 31. in 1991 iliescu cu nastase se puneau de acord sa semneze ,sa dea doar o semnatura de unire a rssm ,acum aveam teritoriul republicii moldova inglobat in romania si nu pentru maretia romaniei ci pentru a putea lasa romanii sa-si vorbeasca limba liber ,sa aiba traditii si istorie adevarata,sa aiba mentalitatea nealterata de alte nationalitati

 32. orice este romanesc si nu este in romania ,este supus deznationalizarii.

  oare de ce nu pot intelege asta si marsavii de pe toate site-urile astea care pe langa faptul ca nu stiu, fac si misto,……………….fac misto de ei unescu-le .

  multa sanatate si poate intr-o zi ne vom vedea sa stam de vorba cat mai multi oameni care lupta pentru aceeasi cauza nobila ,revenirea romanilor in romania ,primul pas fiind unirea republicii moldova cu romania .

  daca vom pierde la nesfasit teritorii romanesti ne vom trezi fara tara si in viziunea mea un stat cu parere de rau nu poate recastiga ce a pierdut decat prin razboi,exceptie facand republica moldova si nic aia intreaga ca la est de nistru avem alte hahalere rusesti care abia asteapta sa reocupe republica .

 33. Dar „harapalb” de ce atunci cand ti-am dat niste exemple concrete ai schimbat repede subiectul si ai spus ca te „tziganesti”, explicami te rog unde vrei tu sa ajungi pana la urma cu discutia asta, fiindca intotdeauna tu insulti si subiectul se schimba inevitabil, vrei sa spui ca Romania, si romanii nu mai au dreptul sa isi ceara teritoriile inapoi, si daca asta e ce crezi tu, explica-mi te rog, frumos, fara „tziganeala”, cu argumente, de ce?

  Noi suntem chiar cel mai prost si mai amarat popor, care nu are dreptul nici macar la teritoriile locuite de noi?

  • care exemple concrete, poate mi-au scapat…
   a te referi la treaba cu autonomia tatarilor din crimeea…eh inchipuie-ti ca nu sunt specialist in autonomia crimeii si nu stiu de ce au aia autonomie si MOLDOVENII care mai sunt pe-acolo nu au.
   Cand vorbesc de tziganeala ma refer la posturilea astea scrise cu URA si multe !!!! ma intelegi sper…

 34. trebuie sa recunoastem de altfel ca romania la stadiul in care ne-au adus 21 de ani de democratie asa zisa democratie ,s-a prabusit tot ,multimita tuturor guvernelor de dupa raposatul ceausescu.

  nu sunt un incurajator al comunismului asa cum a fost in romania sau mai bine cum nu a fost in romania ,dar asta e alta parte in care am divergente cu multa lume .

  dar mai bine cu un patriot la putere decat cu niste tradatori.

  in 1989 romania nu avea nici o datorie externa ,avea sisteme de irigatii,politica externa de exceptie mai ales cu tarile unde acum se gaseste petrol si gaze naturale ,iraksi libia si altele desgur .

 35. acum ,dupa 21 de ani de furt la drumul mare din romania ca stat si oameni au mai ramas niste ruine din toate punctele de vedere .

  drumuri nexam,uzine fabrici combinate unde sa munceasca omul ,nexam,cap-urie nu erau bune ca unea toate pamanturile arabile si de pe urma asta au taranii pensie si cu ce se hrani la batranete , dar sunt multe alte exemple care sunt lesne de inteles de ce din 1989 decembrie a inceput realmente distrugerea romaniei.

 36. cum amdeviat de la subiect ,propun ca intre noi posibilitatea de a construi un guvern de cualitie care sa preia fraiele romaniei pe plan politic ,sa spargem mafia aceasta care duce la distrugere romania .

  cred ,consifer ca o cualtie formata din cei mai buni profesori ,istorici,doctori,ingineri, avocati patrioti,toti cei mai bun oameni ce inca mai avem in tara si in republica ,sa ajunga la putere aceasta cualitie ,sa inceapa dezvoltarea romaniei m-am gandit si la un nume ,sigur doar o varianta ,frontul eliberarii romanilor de pretutindeni .

  acest front sa lucreze vreo 10 ani in romania in granitele de azi sa reformeze tara ,ca altfel nu putem nici macar sa spunem ham ca vin cellalte tari si ne inghit .

  obligatorie armata cel putin 2 ani

 37. alianta cu nato sa fie perfecta ,sa ducem politica externa impecabila cu franta ,italia ,spania ,polonia ,grecia ,bulgaria ,sa ne asiguram de sprijin si mai apoi sa avem pretentii asupra teritoriilor noastre stramosesti .

  • Ce spui tu nu se poate realiza. Este imposibil in conditiile actuale. Exista norme (UE, NATO) pe care Romania trebuie sa le respecte. „Mafia” nu este vreo persoana sau o institutie pe care o dai deoparte cand ai tu chef. Asta nu se poate face decat cu mare efort din partea unor institutii de drept bine organizate care sa lupte cu coruptia, iar categoriile enumerate de tine nu pot face asta, asa, ca la o actiune de…iesire la o bere, sa zicem. Sa nu fim naivi! Sunt lucruri care pot fi facute si lucruri care…pot fi facute mult mai greu. 😀

 38. doar o parere .

  unescu ,poti avea o alta parere ,conteaza ca discutiile sa fie constructive si sa putem cadea deacord toti la actiunile pe care le inteprindem in limita timpului,profesiunii si locului in care ne aflam ,

 39. si impreuna ,azi 10 ,maine 100 ,poimanie 1000 si asa mai departe sa reinviem constiinta nationala in inima si mintea tuturor romanilor ,aceasta fiind prima conditie pentru ca sa incepem doar lupta pentru unire .

  sa traiesti si sa fii sanatos ,poate ne mai intalinim pe site ,sau pe basarabeni.ro sau pe alte site-uri ,alaturi de vanatorul de forumisti kgb ,si altii ca dragos ,toti ce tinem catusi de putin la aceasta tara sa facem tot ce putem pentru a ajuta la unirea teritoriilor romanesti ,incepand cu republica moldova .

 40. sigur ,eu acum vorbesc de un ideal,sigur ca putere nu pot avea eu sa-l dau jos pe basescu cu pdl cu usl cu mafiotii astia care au mancat tara ,dar un program cred ca poate fi pus la punct si nu cred ca am o idee rea .

  sunt absolut deschis la orice discutii.

  cand lumea cu care lucram va intelege uniatatea nationala ,va dori sa faca ceva in tara asta ,un guvern din acesta este dupa mine ceamai buna metoda

 41. pentru harapalbnegru in dungi in carouri .

  frate tie -ami cer scuze de faptul ca te-am jiginit cam rau luandu-mi angajamentul ca ai sa fii o persoana care va trece pe langa mine cu aceste comentarii ca si cand nu ar exista ,ca nu vreau sa injur sama inervez pentru un om care nu stie si nici nu vrea sa invete adevarata istorie a neamului .

  sa fii si tu sanatos si sa-ti mai vina mintea aia la cap ,ca oamenii cu constiinta nationala nu au murit ci sporesc ,acum ,aceasta generatie care e obisnuita cu greul ,striu ce e e bine si ce e rau .
  si ne mai intalnim pe la alte articole .

  nu pot sa fiu pe deplin bucuros cand ma trezesc dimineata sa vad la un binoclu mai incolo ca 9 -10 milioane de romani ,sunt constransi si dezantionalizati,impunandu-i-se alta limba ,alte traditii, alte obiceiuri,macar nu alta religie ca asta era ca un final .
  aceasta tara nu va sfarsi asa ca vrea rusia sau ungaria .

  romanul va ramane inradacinat in veci pe pamantul stramosesc pe care l-a mostenit de la thraci si romani .

 42. Nici eu nu sunt de acord ca Ucraina sa dispara. De ce ? Poporul ucrainean sau rusi mici sau ruteni sunt un popor ca ori care din lume cu drepturi si obligatii. E preferabil sa avem un vecin ca Ucraina, decat Rusia. In loc sa le dorim raul asa cum a facut Rusia, prin politica ei de deznationalizare ale celorlalte popoare pe care le-a ocupat. De ce sa fim ca ei ? Sa negocim cu ei granite etnice in interesul ambelor popoare si drepturi egale a diferitelor popoare care locuiesc pe o parte si alta a granitelor noi stabilite de statele noastre.

 43. ba sa imi bag ____ in voi de rusi de unguri de toti sunt un rasist infocat cu inima in trei culori vas impusca pe toti si dak as fi la putere vas da cu craci in sus pe toti bulangii dreaq…..BASARABIA E ROMANIA!!!!

 44. UnEscu a spus:
  „Tu chiar crezi ceea ce ai incercat oarecum subtil sa spui mai sus, cum ca eu si “harapalb” am fi una si aceaasi persoana?!?”

  Ştiţi ce este interesant?
  Faptul că cel pe care eu îl numeam,cu sinceritate,”FRATE ROMÂNE UnEscu”a căzut singur într-o capcană pe care eu nici măcar nu i-am întins-o.
  Cred că aţi observat cu toţii că atunci când lansez o acuzaţie împotriva cuiva O FAC NOMINAL.De data aceasta înnafară de „harapKGB” NU AM NUMIT PE NIMENI.
  Simplul fapt că am asociat UN CITAT din replica lui „UnEscu” cu ce a scris „HarapKGB” a fost explicat chiar acolo de mine.
  Am cerut O REPLICĂ DURĂ,nu o mângâiere blândă pe cap.
  Am cerut O EXCLUDERE A UNUI PROVOCATOR DOVEDIT din comunitatea noastră care promovează ADEVĂRUL ISTORIC ascuns 200 de ani de către Călăii Ocupanţi Ruşi.
  APOI,SEPARAT am detaliat O TEHNICĂ DE MANIPULARE A KGB pe forumuri.
  Iată însă că „UnEscu” a simţit că TOCMAI EL este vizat.
  Dacă e să urmăm aceeşi logică a lui „UnEscu” bazată pe propria sa logică a ASOCIERILOR FORŢATE
  oare de ce nu a simţit FRATELE ROMÂN IOAN PAUL PIRĂU că ar fi el vizat?
  Doar şi el a fost FOARTE TOLERANT cu manipulatorul DE TIP PROVOCATOR „harapKGB”?
  Iar eu tocmai de această INADMISIBILĂ TOLERARE A RĂULUI şi manipulării provocatoare vorbeam.
  Oare de ce nu a simţit FRATE ROMÂN IOAN PAUL PIRĂU că ar fi el vizat,doar pentru că NU i-am citat acelaşi tip de observaţii care mă îndemnau SĂ TOLEREZ MANIPULAREA provocatoare tip „harapKGB”?
  Sau de fapt „UnEscu” a reacţionat conform acelui vechi proverb românesc legat de…O MUSCĂ?

 45. FRAŢI ROMÂNI,eu vă dau un sfat,întotdeauna când vreţi să analizaţi comportamentul cuiva şi reacţiile sale ÎNTOTDEAUNA întrebaţi-vă ca latinii :”CUI PRODEST?-CUI FOLOSEŞTE?”.
  Desigur „UnEscu” nu este „harapKGB” dar gândeşte la fel ca el….

  UnEscu a spus:
  « Insa daca ajungi sa fii condus de paranoia, atunci vei ajunge izolat, in coltisorul tau »

  harapalb a spus: On 2 iunie 2011
  « alo, aaalo, spitalu de nebuni? isteriaaaa, rudoteluuu»

  CUI FOLOSEŞTE ATACAREA CREDIBILITĂŢII unora dintre noi,ADEVĂRAŢII UNIONIŞTI ?
  CUI A FOLOSIT că Vladimir Voronin l-a făcut pe Mihai Ghimpu « Michel DE SCHISOPHRENIE »(Mihai SCHIZOFRENICUL) pentru că a decretat 28 Iunie 1940 drept « ZIUA OCUPAŢIEI » în timp ce SLUGOII ABJECŢI ai Moscovei tip Filat-Lupu sărbătoreau « ZIUA VICTORIEI » la Moscova ?
  Care au fost urmările vizibile ale atacului asupra mea ?
  FRATELE ROMÂN romanu gica a fost determinat să spună:

  “ne-am mai intalnit si pe alte site-uri si nici vorba sa spun eu ca ati fi tu si harapnegru aceeasi persoana . »

  Nu a mai contat că eu nu am afirmat asta ci doar că « UnEscu » a afirmat că eu TOCMAI pe el l-am vizat.
  O a doua reacţie.
  harapalb a primit MUNIŢIE DE ATAC împotriva mea şi a folosit-o imediat ca să mă ridiculizeze: On 30 iunie 2011

  « ah despre asta era vorba la aluzia aia subtila cu provocatorii cu split personality…eu citeam citeam si nu intelegeam nimic… »

  Observaţi CĂ MANIPULATORUL SE DĂ DIN NOU DE GOL folosind TERMENUL ŞTIINŢIFIC în engleză ,împrumutat din psihiatrie,pentru acest tip de manipulare şi anume « SPLIT PERSONALITY »…

 46. Dar lucrurile nu se opresc aici, »UnEscu » simte nevoia să facă « ORDINE » pe forum :
  La postarea mea
  Eminescu ROMÂNUL :

  “a discuta la nesfârşit cu UN PROVOCATOR ÎN MISIUNE oare nu înseamnă A ACCEPTA RĂUL ?”

  UnEscu a spus:

  « Ei bine, nu sunt absolut deloc de acord cu tine. »

  Evident,cu un « PARANOIC » nu ai cum să fii decât în ABSOLUT DEZ-ACORD.
  UnEscu spune mai departe:

  « daca discutam numai intre noi, ca doi betivi beti turta care se inteleg unul pe altul »

  Excelentă comparaţie,mă simt « flatat » că pe lângă că am « PARANOIA » mai sunt şi alcoolic.
  Mă simt şi mai flatat că în UNIONISMUL meu de tip ALCOOLIST sunt,măcar aici,secondat de « UnEscu ».

  Şi mai spune UnEscu :

  « daca nu permitem celor care au alte pareri sa intre in discutiile noastre si, pe calea dialogului, sa ii facem sa vada lucrurile asa cum le vedem noi??? Ca noi doar dorim sa facem cunoscut adevarul celor careora le-a fost ascuns, nu? »

  Cu alte cuvinte pentru « UnEscu » ,MANIPULATORUL DE TIP PROVOCATOR « harapKGB » este un partener valabil de dialog .
  Sfântă naivitate sau « UnEscu » ne crede naivi pe noi ?
  De când PROVOCAREA SFRUNTATĂ prin IGNORAREA VOITĂ A DOVEZILOR aduse se încadrează la « alte păreri » ???
  Oricine a putut vedea până acum că « harapKGB » ESTE ÎN MISIUNE .
  Orice ROMÂN basarabean ştie diferenţa dintre reacţiile MANKURTULUI SINCER ,ignorant,cu creierii spălaţi şi FALSUL MANKURT,care ştie adevărul istoric dar ESTE PLĂTIT SĂ MANIPULEZE,fiind un soldat virtual al Coloanei a-5-a RUSE de manipulare în masă.
  Strategia lui « UnEscu » merge DOAR la mankurţii sinceri.
  « UnEscu » vrea neapărat să ne convingă că « harapKGB » este UN MANKURT SINCER şi deci un partener de dialog.
  Mai departe « UnEscu » vrea să ne convingă că este « diplomat » abil cunoscând SLĂBICIUNILE SUFLETULUI omenesc.
  UnEscu spune:

  “Intr-adevar, eu vad lucrurile rezolvate pe cale…diplomatica.”

  Ce mai contează adevărul istoric şi anume că şi la 1600 şi la 1918 UNIREA S-A FĂCUT DUPĂ RĂZBOAIE CRÂNCENE.

  Dar ce mai contează ce ne învaţă istoria…
  Conform strategiei
  « Mai mult obţii cu O LINGURIŢĂ DE MIERE decât cu un butoi de oţet « … »UnEscu » REUŞESTE SĂ CONVINGĂ.

  Reacţiile aşteptate de abilul “UnEscu” nu s-au lăsat aşteptate.

  FRATE ROMÂN romanu gica lasă garda jos acceptă să îl abordeze şi el « diplomatic » pe « harapKGB »:

  « frate tie -ami cer scuze de faptul ca te-am jiginit cam rau luandu-mi angajamentul ca ai sa fii o persoana care va trece pe langa mine cu aceste comentarii ca si cand nu ar exista

  sa fii si tu sanatos si sa-ti mai vina mintea aia la cap »

 47. Lucrurile merg în continuare perfect,în aceeaşi logică.
  Mulţumirea lui « harapKGB » este evidentă şi nu se sfieşte s-o afişeze.

  harapalb a spus: On 30 iunie 2011
  “apology accepted”
  Gata.VIRUSUL « harapKGB » A INTRAT în sistem.
  A fost acceptat ca PARTENER DE DIALOG.
  « UnEscu » şi-a făcut datoria.

  La CREDIBILIZAT pe « harapKGB » şi l-a DE-CREDIBILIZAT pe « Eminescu ROMÂNUL”.

  Ca la manual vine şi replica
  harapalb a spus: On 30 iunie 2011
  “atata timp cat exista un respect…si de ce nu o simpatie reciproca. »
  JOB WELL DONE « UnEscu » !
  Acum « harapKGB »este văzut ca un INOCENT care are doar « alte păreri » şi deci poate « să intre în discuţiile noastre pentru ca pe calea dialogului, să îl facem să vadă lucrurile aşa cum le vedem noi »
  Asta în timp ce « Eminescu ROMÂNUL” « dacă ajunge să fie condus de paranoia, atunci va ajunge izolat, în colţişorul său ».

  Mă întreb şi eu dacă luptătorii din TROIA ERAU « PARANOICI » ca « Eminescu ROMÂNUL” şi NU ACCEPTAU « CALUL TROIAN »,oare mai cădea cetatea în mâinile grecilor ?
  Pentru că NU PRIN LUPTĂ a căzut Troia ci PRIN VICLENIE.

 48. La final am lăsat replica în care se concentrează CEEA CE GÂNDEŞTE CU ADEVĂRAT « UnEscu » despre NOI ROMÂNII basarabeni.

  UnEscu a spus:

  « am ajuns la o concluzie destul de trista: le dau dreptate celor care considera ca populatia RM nu merita efortul nostru

  Noapte buna, “patrioti moldoveni, noapte buna, Basarabia!”

  Da.Asta gândeşte cu adevărat « UnEscu »
  Dar pe NOI URMAŞII RĂZEŞILOR marelui Ştefan ,Bunul Dumnezeu nu ne-a lăsat pe pământ,ca să putem fi descurajaţi aşa cu una cu două.
  NOI NU VOM RENUNŢA NICIODATĂ LA LUPTA PENTRU RE-UNIRE,oricât de abile ar fi tentativele unora.
  Se simte asta şi din ce gândeşte Nina Midrigan despre NOI ROMÂNII basarabeni şi iată ce A SCRIS CU SUFLETUL:

  « sa stii ca romani adevarati sunt mai multi decat crezi tu in Republica Moldova, iar MULŢI DINTRE EI SUNT MAI ROMÂNI DECÂT TOŢI ROMÂNII.

  Si daca crezi tu ca ei nu merita efortul tau “enorm” de a te informa si a cunoaste mai mult despre Basarabia, ce sa zic,

  NOI VOM REUŞI ORICUM! »

  Da NINA,NOI ROMÂNII basarabeni VOM REUŞI ORICUM!

 49. Cât despre acest forum,eu personal nu cred că mai merită să încurc dialogurile „PRAGMATIC-DIPLOMATICE” de aici.
  Un singur gând am pentru voi fraţii români,pentru toţi ADEVĂRAŢII UNIONIŞTI:

  Până la capăt FRAŢI ROMÂNI,PÂNĂ LA CAPĂT!

  • Nu imi face placere sa iti scriu cuvintele ce urmeaza, dar promit sa fie ultimele pe care ti le voi adresa. Asa cum i-am spus si lui harapalb, iti spun si tie: fiecare avem dreptul la parerile noastre, putem fi de acord unul cu celalalt sau nu. Dar cand tu ajungi sa spui asemenea aberatii despre mine, despre „scopul meu ascuns”, nici nu merita sa imi bat capul sa iti demonstrez in ce eroare te afli. Tu, in ciuda intentiilor minunate pe care le ai, sustinand asa cum stii tu mai bine aceasta idee a romanitatii unite, faci mai mult rau prin limbajul tau agresiv, prin „conspiratiile” pe care le vezi la tot pasul, inclusiv acolo nu e nici urma de ele! Tu nu reusesti sa vezi decat o singura cale, calea ta. Oricine are alte pareri, este „tradator”. In viata mea nu am crezut ca voi fi vazut ca un „forumist kgb”, sustinator al „provocatorilor in misiune” si alte asemenea! Ti-o spun foarte sincer si fara pic de placere: imi pare rau ca sunt cu tine in aceeasi „barca”, dar stai linistit, ca nu voi sari din ea, ca sunt roman si voi fi mandru de asta pana la moarte. Esti liber sa te porti si sa vorbesti asa cum poftesti, insa eu, asa cum am mai spus-o, vad o alta cale de urmat pentru realizarea idealului romanesc. Sper sa fii destul de intelept incat sa „rumegi” bine ce ti-am spus, inainte de a te napusti cu textele tale scrise cu majuscule, pentru ca atata timp cat ma vei considera un individ cu interese anti-romanesti, nu iti voi mai raspunde. Sa traiesti si sa fii sanatos.

 50. Si uitati cum a ajuns o persoana sa zic „controversata” ca si „harapalb” ajunge sa ne intoarca pe noi impotriva noastra, sincer, eu din cate vad aici a avut loc o mare neintelegere, „Eminescu ROMANUL”/”vanatorul de forumisti KGB” eu te-am vazut in ultimul timp, si in ciuda faptului ca „Dorin” si „harapalb” spuneau ca esti fanatic si altele, doar dand copy-paste, eu te-am sustinut, iar UnEscu, din celelalte commenturi am vazut in tine o persoana buna, cu un tel asa ca toti, nobil, acela de a sustine ideea unitatii. Nu as fi crezut niciodata ca vom ajunge sa ne banuim unii pe ceilalti de dubla-personalitate sau paranoia, intr-adevar, „Eminescu ROMANUL”/”vanatorul de forumisti KGB” isi sustine punctul de vedere prin commenturi lungi, in care sa iti explice cat mai mult, si atunci cand a sustinut ca exista si forumisti cu dubla personalitate oricine ar fi putut reactiona, intamplarea face ca acela sa fie UnEscu, care, probabil din obijnuinta, sau din pur si simplul fapt ca a fost primul sa raspunda l-a pus pe „Eminescu ROMANUL”/”vanatorul de forumisti KGB” pe ganduri.De aici nu e nevoie decat de niste commenturi mai „aspre” si asa doi oameni buni, care ar putea fi oricand tovarasi ajung sa nu se mai accepte.

  Chiar imi pare rau ca s-a ajuns aici, si sper sa nu avem parte de „evitari” pe acest forum, in care , ar trebui sa fim uniti si sa nu mai raspundem tuturor atatcurilor si divergentelor.

 51. ca sa nu lipsesc nici eu {ca parca nu am comentat suficient }
  as vrea sa fiu cu permisiuniea voastra un avocat care mai limpezeste lucrurile

  pentru vanatorul de forumisti kgb si unescu .

  cand v-am intalnit pe site basarabeni.ro pe tine si pe unescu ,am vazut 2 oameni patrioti care asi iubesc tara si vor sa infaptuiasca ca si mine unirea .
  bun.

  acum unescu prin comentariile pe care le-a facut atat timp am vazut un om echilibrat care asi doreste o unire pe cale diplomatica {parerea mea } sau mai bine zis ,fara razboi.

  este parerea lui si are dreptul sa si-o exercite .

  eu am spus asa .

  o unire a republicii si nu numai cu romania ar fi posibila ,doar cu actiuni precise si la final cu razboi,nu pe cale diplomatica .

  de ce am in vedere acest lucru

  simplu.

  nimic in lumea asta nu s-a facut fara razboi.

  ca ucraina a dat prin decizie europeana insula sarpelui romaniei sau republica moldova inca 8 km de teritoriu romanesc ucrainei ,e praf in ochi.

  daca vrei sa-ti recuceresti teritoriile o faci prin razboi ,dar ca sa intreprinzi un razboi trebuie sa te pregatesti temeinic ,cu oameni,cu echipament militar de ultima ora ,cu bunastare sociala in tara ,cu ,cu, cu, .

  acestea nu sunt .

  bun.
  hai sa eliminam bunastarea sociala din tara .
  bagam bine fonduri in modernizarea armatei,,in inrolarea obligatorie a tuturor cetatenilor romani tineri, in paralel o intreprindere de actiuni temeinice in politica externa {care este cea mai curva ramura a politicii ] .
  ce a facut regimul basescu in tot acesti ani in medernizarea armatei?

  nimic .

  ce s-a intreprins prin lege la nivel aproape euroepan ?

  armata nu mai este obligatorie .

  vin mercenari.

  chiar recent [si de data asta am informatii precise } in timp ce rusia asi facea comanda de echipament militar de la francezi{aviz franta care a fost pana mai ieri sustinatoarea tuturor romanilor si care ……………..ne-a tradat }basescu vine si spune ,
  stiti domnilor ,armata romana nu asi permite modernizareaiar iar noi ,nu avem fondurile necesare pentru a se moderniza si trebuie sa ne descurcam cu ce avem.

  oare cum ne-ar pica asta noua ,patritotilor romani ?

  deci iata cum doreste basescu sa faca treaba si sa ne recucerim teritoriile furate de rusi?

  cu mercenari si cu echipament militar de rad si curcile de el.

  avioane ,second hand de la americani ,flota maritima 2 nave ,una ferdinand si alta maria ,ce mai avem pe raza terestra dar saracuti si acolo.

  daca asi anchipuie cineva ca pentru a ne apara cauza noastra vom aduce n.a.t.o. peste rusi,se inseala amarnic .

  un ajutor sigur ca este bine venit dar tu cand stii prea bine cand au venit chiar in al2lea razboi mondial americani ,tu crezi ca patriot roman ce te intitulezi ca are sa vina n.a.t.o sa lupte cu tine pentru independenta ta ?
  nu prea cred

  dar vorba aia ,o fi rau cu americanii ,dar mai bine cu ei decat cu rusii,ca aia te elimina ca natiune de pe fata pamantului .

  acum,revenind la subiect .

  pentru vanatorul de forumisti kgb .

  anainte sa faci afirmatiile de mai sus la adresa lui unescu pe care pana la proba contrarie nu stiu daca sunt sau nu adevarate ,te rog vanatorule cauta majoritatea comentariilor despre diferite subiecte pe care le-a facut unescu .

  eu de 1 an si jumatate nu am vazut macar unul care ar putea in viziunea mea sa tradeze ideea de unitate nationala .

  dupa cum observi ,un exemplu mic si la obiect

  acum vreo 14 zile vad un subiect pe site ,referitor la povestea sovietelor ,un comentariu exceptional pe care l-am vazut si ghici cine era cel ce l-a pus pe romanism.net ?

  unescu.

  asta este doar un mic exemplu care ami vine in minte mai recent .

  pentru ce sa puna un astfel de articol privitor la crimele comuniste un presupus tradator al romanilor ?

  nu ar avea nici un sens .

  dara cum ti-am mai spus cauta pe net comentarii si idei ale acestui om pe cateva luni macar si vezi ca nimic din ce banuiesti tu nu se ascunde sub numele unescu.

  ca el are o parere despre calea diplomatica ,este parerea lui,cum si eu am o parere despre cale de razboi dar sa ne pregatim,nu sa ne ducem la razboi fara arme ca atunci mai bine nu ne mai ducem ca altfel ne aflam in treaba si mai si pierdem oameni si teritorii

  bun ,sa presupunem frate vanatorule ca ceva suspect ti s-ar parea .
  nici o problema .

  mie ,vanatorul de forumisti mi se pare ca un comentariu sau mai multe in ultimul timp facute de acest om nu sunt concludente ,nu mi se par concludente cu ideea unitatii teritoriale .ok.
  are mai multe nume de autentificare ,ok.

  hai acum sa pun in balanta asa .

  pai din cate idei pe care le-am vazut pe diverse site-uri ar fi fost la fel aceasta problema ?

  de cate ori,cand ?
  cum?

  daca mi se pare ca au fost , e in regula ,socot ca acest om dupa cum ai spus activeaza pe mai multe nume ,pot face unele afirmatii ,dar DUPA CE AM CONSULTAT MULTE COMENTARII DE LA MAI MULTE SITE-URI.

  varianta 2 .

  poate mis-o fi parut .

  tu ai vazut pe site-ul sau ti sa parut suspect ceva pe site-ul basarabeni.ro ca unescu ar fi altceva decat un patriot roman care face tot ce poate in viziunea si in timpul pe care al are pentru unitatea nationala ?

  cred ca inainte sa faci aceste afirmatii ,trebuie sa le cantaresti incet si multa atentie .

  mai am sa scriu in urm.cometariu

 52. am revenit

  pe alte site-uri in care unescu si-a spus parerea ar fi o urma de tradare?

  sa stii ca a fi unionist nu inseamna a fi un model prin care sa zicem unionistul vazut de tine ar fi un ex[alb ,2 metri,ochi albastri,sa fie ortodox ca daca nu nu-i unionist ,sa aiba muschi mari ,etc ,etc ,etc ]

  am dat un exemplu de ras ,dar vreau sa intelegi ca oamenii sunt diferiti cu idei diferite dar care lupta intr-un felsau altul pentru aceeasi idee .

  nu exista un exemplu de urmat pentri tine ca ala care spune asa si asa si asa cum gandesc si eu e unionist ,dar ala care spune altceva decat spun eu sinu sunt de acord cu el ,nu e unionist .

  frate vanatorule de forumistiv kgb ,cum ami spui si tu pe basarbeni.ro ,inainte sa faci asemenea declaratii vis a vis de unescu,un om pe care al stimez si al voi stima pana cand am sa fiu eu sigur ca ceva s-ar intampla si acest om nu ar lucra in interesele romanesti{ccea ce sper sa nu fie niciodata } cantareste bine ,raportandu-te la ceea ce ne este noua ,tutror unionistilor cel mai scump ,istoria .

  vezi istoria vis a vis de acest baiat si atunci ati vei da singur seama .

  da ,-am avut dreptate ,nu am de ce sa ma scuz de ce l-am acuzat .

  nu -n-am avut dreptate , pana acum ne-am inteles perfect si chiar ,cu cuvintele tale pe alte site-uri ,ma plec in fata voastra frate unescu si romanu .

  ce s-a ales de aceste cuvinte ?

  ceva s-a rupt intre voi.
  de ce ?

  de ce pana acum am avut numai cuvinte de lauda unul la adresa altuia si acum ne improscam cu noroi?

  un sfat pentru tine ,vanatorule de forumisti k.g.b.

  zaboveste {un arhaism care nu se mai foloseste pe teritoriul romaniei} mai mult si cantareste ,oare e bine ceea ce amscris vis a vis de unescu acum?

  oare nu cumva ma insel si am gresit ?

  nu cumva ami dau seama ca unescu este un om de-al casei?

  care nu are cum sa lucreze in interesele rusilor ?

  inainte sa te inervezi ,gandeste-te bine ,mai apoi ,in functie de decizia ta ati vei cere scuze lui unescu sau mai rau ,al vei acuza de alte fapte ce tis-au parut ca sunt nevrednice pentru un patriot

 53. salut unescule ,am revenit si tie sa-ti spun un lucru.

  asa cum consider ca esti si tu unionist ,asa si vanatorul de forumisti kgb este la fel.

  parerea mea este ,ca nu trebuie sa te superi si sa nu mai vorbesti sausa nu-i mai raspunzi acestui om, cred ca ,dupa cum bine zici tu,astfel de comflicte se pot rezolva doar pe cale diplomatica pentru ca nu sunt comflicte intertari pentru teritorii sau bogatii.

  noi vorbim toti sau maj.din noi in acelasi scop.

  unirea republicii moldova cu romania {in prim pas ,dupa cum ami spune si sigla mai e mult pana departe ],prin orice mijloace

  ca mergem sa lipim abtipilduri in orasul nostru,ca facem comentarii pe net de desteptare {desteaptate romane si romanul nu se mai desteapta ,la general vorbind ,ca din atatia oameni ,doar cativa asi fac timp sa mai faca ceva in interesul romanesc,} ,ca mergem la reuniuni de oameni cu aceeasi aspiratie ,sa vorbim intre noi,sa punem la cale ,cum ar fi bine ,ce ar fi bine sa facem,sa ajutam ca romanul,fie el din republica sau din romania sa se redestepte pas cu pas , an cu an.

  trebuie cineva sa inceapa si asta .

  trebuie sa reinceapa gandirea patriotica romaneasca ,pentru ca altfel acest popor este mort .

  deci,te chem pe tine la calm,daca vezi astfel de afirmatii ,e normal sa ati aperi interesul ,dar este bine sa nu strici relatiile cu unul din patriotii neamului romanesc .

  de ce ?

  nu mainteleg ,
  ma acuza ,nu-i fondat ,

  etc etc etc

  sa stii unescule ca el te-a acuzat ,e clar dar va trece timpul ,tu ati exprimi aceleasi idei in viziuniea mea unioniste ,ai sa vezi ca fratlele nostru vanatorul de forumisti,are sa realizeze ca ceva nu sa potrivit .

  noi din ce cred eu suntem baieti tineri si nu murim peste 2 ore ,doamne fereste ….

  ne putem intalni oricand pe site -uri la subiecte ce tin de unitatea neamului romanesc .

  si ne putem oricand exprima sentimentele si ideile fata de ce vedem si auzim.
  este clar .

  eu ca bun patriot si coechipier pe acest site si pe alte site-uri de socializare ,ati spun,SCUZA-L

  fa chestia asta ca un indemn,ca o povata {al arhaism care nu se mai foloseste in vorbirea curenta }

  ai sa vezi ca lucrurile au sa reintre in normal {cred eu}

  si noi nu ne vom mai contra intre noi ca chiorii.

  vorba ceea ,cand 2 se cearta la 3lea castiga .

  ce fac partidele a.i.e. ca se cearta?

  cine poate castiga ?

  asa si noi.

  trebuie sa fim la unison impreuna cu toti oamenii patrioti,dragos ,si altii si de pe unimedia ,si sa militam toti in cor impreuna pentru cunoasterea istoriei neamului nostru.

  • Salut. Doar un scurt comentariu voi face, in primul rand din lipsa de timp. Ma bucur ca acest incident le gat de mine si de „vanator” a trezit aceste reactii foarte frumoase prin care, inca odata, se arata sprijinul pentru cauza comuna pe care o avem dar si pentru o relatie cat mai buna intre noi, cei care ne-am implicat in realizarea ei. La cat timp a investit romanu gica incercand sa restabileasca buna intelegere dintre doi colegi de forum, nu am de spus decat RESPECT. Acum, referitor la reactia mea, eu nu am spus ca nu voi mai discuta cu acuzatorul meu, ci doar ca nu ii voi mai raspunde la acuzatii, pentru ca, din punctul meu de vedere, spusele lui sunt o aberatie, iar la asa ceva nu voi raspunde. Fie se va convinge ca a gresit, fie…ramane cu ideea lui si sa fie sanatos. Intre timp, voi continua sa fac ceea ce am facut de cand am hotarat sa ma implic in aceasta lucrare a romanilor, si voi sustine tot ce este romanesc si legat de Romania. Numai bine tuturor.

 54. daca istoria neamului este stiuta , noi ca oameni simpli sau mai mult cu anumite imfluente ,in functie de profesie si statut in societate ,am facut pe 50 la suta unirea prin invierea constiintei nationale .

  TOATA CHEIA STA IN ISTORIA ADEVARATA .

  DACA ISTORIA ADEVARATA ESTE STIUTA DE FIECARE DINTRE ROMANI DE PE AMBELE MALURI ,50 LA SUTA UNIREA E FACUTA .
  DE CE ?

  FIINDCA UN OM NU POATE AVEA DRAGOSTE DE TARA ,DE NEAM ,DACA NU A CITIT SI VAZUT RAZBOAIELE ACESTUI NEAM,FELUL IN CARE ACESTEA S-AU TERMINAT ,TERITORIILE MOSTENITE DE LA PREDECESORII NOSTRI SI CE S-AALES DE ELE ,FURTUL PE CARE L-A FACUT UNGARIA ,FURTUL PE CARE L-A FACUT RUSIA ,DE UNDE ,CARE SUNT TERITORIILE ROMANESTI, IN CE ANI A INCEPUT RUPEREA DIN TARA ROMANILOR ,ETC,ETC,ETC .

 55. pana in 1989 s-a lucrat la constiinta nationala a romanilor din romania ,dar fara cap ,in viziunea mea ,deoarece era o dragoste de patrie impusa de regim,iar istoria din romania este cum este ,ca a trebuit sa intreb profesori de istorie ,a trebuit sa ma uit pe net la niste texte care nici nu sunt in cartea de istorie .

  de unde sa stie vreun roman ca tara romanilor era de la nipru pana la tisa .

  am invatat asta in manualele de istorie a romaniei sau in cele din republica ?

  nu ,si nici nu vim invata .

  pentru ca dragi romani ,istoria romanilordin romania a fost in mare parte refacuta si cenzurata de catre comuistii rusofili de pe vremea anei pauker ,iar ce invatam noi este o istorie pe care au vrut-o mai mult sau mai putin rusii s-o invatam in romania .

  in republica ,isotria a fost falsificata in asa hal incat sa le vina iarasi rusilor bine sa ne rupa frate de frate ,roman de roman.

 56. deci iata ce invatam noi astazi.

  ca acum vrea romania sa participe intr-un acord bilateral cu republica moldova in retiparirea manualelor de istorie si schimbata in asa fel incat sa le mai fie spus un crampei din istoria adevarata a neamului nostru ,este foarte bine ,dar nu deajuns .

  istoria romanilor este cenzurata si falsificata in amundoua tarile romane .

  dar istoria invatata in romania este mai buna dacat aia 100 la 100 minciuna invatata in republica in general in u.r.s.s.

 57. Eu sunt de parere ca putem rezolva asta pe cale diplomatica, adica nu e nevoie neaparata de razboi, cand putem rezolva, totul, frumos, elegant printr-un vot/referendum, ca doar suntem intr-o tara „democrata”(democratie pe care, nu stiu de ce dar nu prea o vad…).Dar pana la urma nu conteaza cum se va intampla atata timp cat vom reusi sa o ducem la capat cu bine, asa ca, numai cu Dumnezeu inainte!

 58. am citit ce ati scris,colegi forumisti si nu am put sa ma abtin sa nu ma cracanez de ras…
  Nu vreau sa pun paie pe foc,dar dak ar fi sa acuzati pe cineva ca e „shpionul” dushmanilor,, eu l-ash suspecta pe acest vanator de postaci kgb. Pai la ce stil are si la ce prostii spune mai degraba va discrediteaza cauza…unescu macar are o logica si o disciplina a dialogului, vanatorul va face pe toti sa aratati ca niste legionari fanatici inraiti si indobitociti. Oare e bine ca vizitatorii moldoveni ai site-ului sa vada lozinci legionare si debili care considera ei asa ca doar cu razboi poate fi re-„unita” basarabia?
  Si unescule…ne intalnim mai pe seara la o bere sa-ti dau „salariul” ladno?
  scuze, n-am putut sa ma abtin
  PS. am descoperit ca am puteri magice…prevad viitorul
  De exemplu maine dimineata o sa deschid netul si o sa vad vreo 15 posturi scrise cu majuscule unde voi fi facut albie de porci de pacalicii care stiu ei cine sunt… 🙂 va pupa tatal vostru

 59. pentru vanatorul de forumisti kgb .

  vanatorule ,pe basarabenii.ro mi-ai venit cu argumente precum ca pe timpul lui stefan exista un stat numit moldovlahia .

  eu am zi ca acest stat nu a existat niciodata .

  ei,eu acum nu ati zic tie ,nu vanatorule ,n-ai dreptate ca-ti prezint istoria romaniei invatata in romania si ai sa vezi tu ca nu exosta moldovlahia ,mai precis nu a existat niciodata .

  eu ati spun asa .

  tu prin faptul ca esti ferm convins ca pe timpul lui stefan ar fi existat moldovlahia si mi-ai aratat nitele argumente pe care inca nu le-am analizat bine ,eu ati spun asa .

  in istoria romaniei in manuale nu apare un stat moldovlahia ,insa ……….

  voi face cautari indelungi si pe net ,si la biblioteca ,daca voi gasi ca moldovlahia a existat ,vin si-ti spun ,bravo vanatorule ,tu mi-ai deschis capul.

  daca nu ,si dupa consultari amanuntite observ ca lucrurile sunt exact pe dos ,voi veni cu referinte si-ti voi spune ca intr-adevar un stat moldovlahia nu a existat .

  deci!

  la prima vedere vin si eu si ma contrez cu tine ca ce ,ca nu stii istoria si lalalal si trulululu,
  si ce rezolv?

  daca tu ai dreptate si eu m pornit pe o cale gresita ?

  iar sa ma duc sa intreb ,sa consult carti ca de asta sunt cartile ,pentru informatii,sa ma uit pe net din mai multe surse ,sa vad .

  moldovlahia a existat sau nu a existat .

  nu ma apuc sa fac niste comentarii in necunostinta de cauza sa ne aflam in treaba sa ne certam intre noi,cand practic pe noi cu dragos cu unescu in viziunea mea ne uneste sentimentul si dorinta patriotica de unitate teritoriala ,lingvistica si de obiceiuri.

  asa ca ,nu ti-am raspuns atunci,o fac acum.
  ma voi duce si voi studia indelung .

  daca afirmatia facuta de tine pe basarabeni.,ro se dovedeste a fi adevarata ,vanatorule ,you are the best ,esti cel mai tare ,na ca asta nu am stiut-o si este bine sa ne invatam unul pe altul ,patriot pe patriot despre adevarata istorie .

  daca nu este adevarata insa ,eu ati voi da niste repere pe care tu sa le cistesti si in functie de asta ati expui parerea .

  mai romanul gica ,ai dreptate ca nu a existat moldovlahia sau dimpotriva ,nu ai dreptate ca uite ce scrie aici si acolo si acolo.

  cred in viziunea mea ca astfel de discutii trebuie sa purtam unionisti intre noi,nu sa ne acuzam reciproc ca unul ar fi spus ceva sau altul ar lucra in interes antiromanesc ,decat daca acest lucru este vizibil ,nu mai este cale de contrazicere .

  de exemplu,harapalb negru in dugi cum vrei tu .eu al pot considera pe acest om un personaj care intr-adevar intoxica romanism.net ,nu stiu daca si alte site-uri ,da ce cred este ca 1
  este din republica moldova ca locatie
  2
  a invatat ce a invatat daca a invatat o istorie a republicii moldova stim si noi de care ,ca nu este loc de discutii.

  3 prin limitarea pe care o are {sa nu comparam comentariile acestui personaj cu comentariile lu unescu} chipruile el este cel mia destept si astia unionistii as prosti ma ,hai sa ami bat joc ,sa rad de ei ca eu stiu multe ,istoria e cum o stiu eu si s-a terminat treaba ,astia bat apa in piua .

  nu-si da seama ca in primul rand nu are pe cine sa minta ,in al2lea rand rade de naivitatea lui ,sa nu zic un cuvant mai urat ca nu trebuie sa vorbim vulgar ,

  ei cam asta ar fi din comentariile lui harap alb ,
  daca mai scrie {ceea ce sper sa nu o mai faca } ami voi da seama mai multe .
  e clar ca este o victima a istoriei micinoase a urss cu o capacitate de reveni pe drumul cel bun,aproape de zero/

  vanatorule ,in ceea ce priveste scuzele pe care i le-am adresat asupra faptului ca l-am injurat de mama ,ccea ce am facut-o la furie si in fuga ca raspuns la aberatiile pe care le-a scris ,a fost si normal [e langa faptul ca este un om antiunionist si un statlist convins al republicii si al moldovei ca stat independent in viziunea lui de romania ,ca natiune ,dincolo de toate ,toti ca vrem sau nu suntem oameni,cu bine ,cu rele si trebuie in limita bunului simt sa ne respectam cumva .
  pentru asta mi-am si cerut scuze de la el ca om ,nu si ca gandire .

  asa e frumos si normal fiindca nimeni dintre noi nu traieste in individualitate 100 la suta ,ci toti traim in colectivitate ,mie nu-mi place ce face si spune ala ,ei bine nu ma duc sa-i iau capul {la figurat sau prorpiu] ca el nu face ceea ce cred eu ca ar trebui sa faca .

  deci,dragi in primul rand oameni ,in al 2lea rand coechipieri de trezire nationala prin mijloacele pe care le avem ,parerea mea este ca ar trebui sa va cereti scuze ,mai ales tu vanatorule ,dupa ce socoti ca este adevarat faptul ca unescu nu are cu nimic de-aface cu harapalbnegruindungi,pentru ca noi toti,impreuna cu dragos ,cu toata lumea care este activa si doreste sa schimbe ceva in bine in modul de gandire al romanilor din amundoua tarile sa fim o singura voce ,

  vocea romaneasca a eliberarii nationale si a adevarului istoric {trebuiau puse invers ca fara adevarul istoric nu exista eliberare nationala }caci cu cat vom FI UNITI SI MULTI CU ATAT VOM FI MAI PUTERNICI IN EFOSRTURILE NOASTRE DE SALVARE PRACTIC A NATIUNII ROMANE DE LA DISTRUGERE .

  CREDETI CA MOLDOVA CU TARA MUNTENEASCA SAU ROMANEASCA SI MAI APOI CU TRANSILVANIA S-AU UNIT CA LE PLACEAU MULT UNA DE ALTA ?

  NU!

  CELE 3 TARI ROMANESTI AU FOST UNITE DIN DORINTA DE PASTRARE A IDENTITATII NEAMULUI ROMANESC EXISTENT ACOLO.

  CELE 3 PRINCIPATE S-AU UNIT FIINDCA VENEA MAGHIARUL SI LEDADEA LA CAP SI L-E SCHIMBA LA OAMENI LIMBA ,ISTORIA .OBICEIURILE ,RELIGIA ,MOLDOVA A ALES PE CUZA SI TARA MUNTENEASCA PE CUZA LA 1859 PENTRU CA ROMANII AU INTELES IN CEL DE-AL 99 LEA CEAS CA DACA SUNT UNITI VOR CASTIGA,VOR FI MAI PUTERNICI IN RAPORT CU DUSMANUL RUSIA TARISTA ,UNGARIA .

  ASA CUM CELE 3 PRINCIPATE /STATE -TARI -S-AU UNIT ASA TREBUIE SA NE UNIM SI NOI ,PATRIOTII NEAMULUI ROMANESC SA AVEM ACELASI INDEMN BAZAT PE ISTORIA ADEVARATA A NEAMULUI NOSTRU .

  ROMANI,A VENIT SI TIMPUL NOSTRU A VENIT TIMPUL SA NU MAI FIM SCLAVI IN TARA NOASTRA PE PAMANTURILE STRAMOSESTI MOSTENITE DE LA THRACI SI ROMANI .
  PREOTI CU CRUCEA-N FRUNTE !CACI OASTEA E CESTINA ,
  DEVIZA-I LIBERTATE SI SCOPUL EI PREASFANT
  MURIM MAI BINE-N LUPTA CU GLORIE DEPLINA
  DECAT SA FIM SCLAVI IARASI IN VECHIUL NOST PAMANT !

 60. sunt absolut convins ca problema dintre cei 2 colegi forumisti se va rezolva si totul va reintra in normal pentru a putea fi mai multi si mai puternici .

  daca republica moldova si romania s-ar certa vreodata ,rusia si-ar freca mainile de bucurie .

  asa si noi ,fara cearta ,totul se rezolva cu vorba buna si daca nu acum,in clipa asta ,peste ceva timp .

  este o vorba in popor care spune -timpul le rezolva pe toate –

  ori impacarea va fi acum,ori sa lasam timpul sa vorbeasca .

LĂSAȚI UN MESAJ