Românii din jurul graniţelor n-au murit! || Hora Unirii pe biciclete

0
122
  1. Românii din jurul graniţelor n-au murit!

Specie pe cale de dispariţie, uitaţi şi ignoraţi intenţionat, românii din nordul Bucovinei, Timoc, Bugeac sau Transcarpatia nu au murit, sunt vii şi în acest sfârşit de săptămână vor veni cu toţii la Bucureşti, la Muzeul Satului şi în Herăstrău, unde pentru prima dată se marchează Ziua Românilor de Pretutindeni.
http://adevarul.ro/news/eveniment/romanii-jurul-granitelor-n-au-murit-1_574807cb5ab6550cb85a3aab/index.html

 

  1. Românii de pretutindeni sărbătoresc la Bucureşti

Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe au organizat un program comun care marchează Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită, din anul 2015, în ultima duminică a lunii mai.

http://infoprut.ro/44168-foto-romanii-de-pretutindeni-sarbatoresc-la-bucuresti.html

 

  1. Un fost ministru al Culturii ar vrea să transforme Muzeul din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că la o sută de ani de la actul de la 1 Decembrie 1918 i se pare absolut necesară transformarea Muzeului Unirii din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri, cu două componente: muzeală şi de cercetare ştiinţifică pluridisciplinară a acestui eveniment istoric. 

http://ziarulunirea.ro/un-fost-ministru-al-culturii-ar-vrea-sa-transforme-muzeul-din-alba-iulia-intr-un-centru-national-de-cercetare-a-marii-uniri-375887/

 

  1. E scris pe tricolor unire

E scris pe tricolor unire,

Pe tricolorul românesc,

Pe cel mai falnic steag din lume,

Record ce şi-alţii îl doresc.

http://qpoem.com/e-scris-pe-tricolor-unire/

 

  1. Hora Unirii pe biciclete

Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” va desfășura în perioadele 30 mai–3 iunie și 5 iunie–10 iunie primele două etape ale concursului HoraQuest în raioanele Strășeni și Ialoveni. Tinerii care vor fi selectați pentru aceste etape vor beneficia de o vacanță de şapte zile în pensioanele Mării Negre și în Delta Dunării, România.

http://www.jc.md/hora-unirii-pe-biciclete/

 

  1. FMI a dat verdictul pentru Moldova

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 23-27 mai.
Discuțiile s-au axat pe strategia de reformare a sectorului financiar, elaborată de autorități și pe asigurarea pe termen lung a siguranței și stabilității băncilor din Republica Moldova.
”Am progresat în formularea unei viziuni comune asupra problemelor-cheie, cum ar fi necesitatea de fortificare a guvernării și de a rezolvare a problemei structurii netrasparente a acționariatului băncilor. Totuși, unele aspecte au rămas nerezolvate”, a declarat la finele vizitei Armine Khachatryan, Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova.
Discuțiile privind problematica dată vor continua în contextul negocierilor unui program susținut de FMI, în cadrul unei vizite ulterioare.
Data sosirii misiunii va fi stabilită ulterior.

http://www.eurotv.md/stire-fmi-a-dat-verdictul-pentru-moldova

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ