Românii din R. Moldova vor putea vota la plebiscitul privind demiterea lui Traian Băsescu la o singură secţie de votare

0
74

Pe 19 mai, românii, atât din ţară, cât şi din străinătate, vor putea spune DA sau NU la întrebarea privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Peste hotarele României, vor fi deschise 181 de secţii de votare din 94 de ţări, de pe toate continentele.

Guvernul de la Bucureşti a decis suplimentarea numărului de secţii peste hotare, organizate pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, pentru a favoriza şi a facilita accesul la vot. În R. Moldova, însă, va fi deschisă doar o secţie de votare.

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, citat de presa românească, ca vor fi mai multe secţii de votare decât cele anunţate anterior, de la reprezentanţele diplomatice ale României.

„Am primit semnale că ar fi binevenită deschiderea unor secţii de votare, altele decât le puteam asigura prin ambasade şi consulate”, a declarat şeful diplomaţiei române. Este vorba despre deschiderea unor secţii la consulatele onorifice, în Spania şi Italia, ţări în care vor fi deschise 5 şi, respectiv, 6 secţii de votare.

Deşi în ţările cu importante comunităţi româneşti vor fi deschise între 3 şi 6 secţii de votare, iar în Statele Unite ale Americii – 21, cetăţenii români din R. Moldova îşi vor putea exprima opţiunea la o singură secţie, deschisă la misiunea diplomatică a României la Chişinău.

http://www.info-prim.md/?x=&y=8022

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ