RUSIA NU ESTE ÎMPOTRIVA REUNIRII

0
142
  1. RUSIA NU ESTE ÎMPOTRIVA REUNIRII

Dușmani în exterior R.Moldova nu are, dușmani au rămas doar în interior, împotriva reunirii cu țara sunt doar consătenii noștri care sunt dezimformați și de aceste lacune se folosesc unii politicieni slab pregătiți și rău intenționați.

Mihai Patraș, Membru al mișcării un Sfatului Țării 2 susține că Rusia nu este împotriva reunirii cu țara, împotriva reunirii sunt doar niște consăteni de-ai noștri care sau sunt dezinformați sau au fost repetenți la școală.

https://10tv.md/2018/05/07/video-rusia-nu-este-impotriva-reunirii/

 

  1. CONFIRMAT! Rușii, ucrainenii și găgăuzii din Republica Moldova își doresc ReUNIREA cu România

Președintele Centrului Social-Politic European, Gheorghe Constandachi, care organizat consultarea publică în municipiul Chișinău, consideră că vorbitorii de limbă rusă înțeleg necesitatea unirii. Minoritățile naționale înțeleg că salvarea vine prin integrarea în UE, iar unirea este poarta Republicii Moldova către Europa, a declarat Gheorghe Constandachi pentru 10TV.

https://10tv.md/2018/05/07/confirmat-rusii-ucrainenii-si-gagauzii-din-republica-moldova-isi-doresc-reunirea-cu-romania/

 

  1. Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

În cazul în care guvernul din Republica Moldova va opera modificări legislative pentru a acorda posibilitatea privatizării transportatorului energetic, compania Transelectrica este interesată să devină acționar majoritar. Decizia este, însă, una strategică și excede cadrul exclusiv economic. „Nu e o chestiune pur tehnică”, spune șeful Consiliului de Supraveghere, inginerul Gheorghe Olteanu.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/exclusiv-transelectrica-ar-urma-sa-investeasca-in-republica-moldova-devenind-actionar-majoritar-la-moldelectrica-dupa-modelul-tranzactiei-transgaz-vestmoldtransgaz-18093926

 

  1. Președintele Academiei Române: Moldova este parte integrantă a edificiului național românesc

De multe ori, în țara aceasta a noastră, prejudecățile, clișeele și remarcile pripite țin loc de adevăr, iar adevărul – atât cât este acesta omenește posibil – este obturat, blamat, trunchiat sau ocolit cu bună știință. În acest an al Centenarului Unirii de la 1918, se aud fel de fel de remarci în spațiul public, unele chiar despre țările Țării, despre provinciile istorice (cum li se mai spune), despre temeiurile noastre de a exista ca stat.Cele mai multe și mai aspre privesc Transilvania, dar nici Moldova nu este scutită. Ba, aș spune că cele legate de Moldova sunt mai adânci și mai dureroase, fiindcă – spre deosebire de Transilvania – Moldova este încă sfâșiată și, parțial, înstrăinată.

http://infoprut.ro/49938-presedintele-academiei-romane-moldova-parte-integranta-a-edificiului-national-romanesc.html

 

  1. Unioniştii au organizat un flashmob împotriva alegerii lui Vladimir Putin în calitate de preşedinte al Rusiei

Asociaţia „Unirea – Odip” a desfăşurat un flashmob împotriva Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

http://tvrmoldova.md/politic/unionistii-au-organizat-un-flashmob-impotriva-alegerii-lui-vladimir-putin-in-calitate-de-presedinte-al-rusiei/

 

  1. APELUL candidatului Constantin Codreanu pentru DIASPORA: „Sunați-vă părinții, bunicii, frații, prietenii și spuneți-le să meargă la vot”

Candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al Chișinăului, deputatul de la București Constantin Codreanu, a lansat un apel la adresa chișinăuenilor din diaspora pe care îi îndeamnă să-și telefoneze rudele de acasă și să le roage să-l voteze pe 20 mai, dacă ei nu reușesc să ajungă acasă în acea zi și își doresc ca acest oraș să devină unul european în care să revină cu plăcere.

http://www.ziarulnational.md/apelul-candidatului-constantin-codreanu-pentru-diaspora-sunati-va-parintii-bunicii-fratii-prietenii-si-spuneti-le-sa-mearga-la-vot/

 

  1. Alexandru Vakulovski: Poezia la Chișinău

S-a încheiat ediția a VIII-a a Festivalului Internațional Primăvara Europeană a Poeților. După ce am văzut o bună parte din lecturi și activități, pot spune că a fost un festival de succes.

https://deschide.md/ro/stiri/editorial/30504/FOTO–VIDEO-Alexandru-Vakulovski-Poezia-la-Chi%C8%99in%C4%83u.htm

 

  1. Pădurea Centenar, de-o parte și de alta a Prutului

Pădurea Centenar, plantată de-o parte și de alta a Prutului de silvicultori din România și din Republica Moldova împreună cu cetățeni din zonă, are nu numai o simbolistică afectivă, ci și un rol economic: o pădure de stejari născută astăzi pentru a cinsti un fapt istoric de acum o sută de ani – unirea Basarabiei cu România decisă de la Sfatului Țării de la Chișinău la 9 aprilie 1918 (27 martie pe stil vechi) – și pentru a-și împlini rostul peste alți o sută de ani.

http://www.economistul.ro/business/padurea-centenar-de-o-parte-si-de-alta-a-prutului-6482/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ