Rusia trebuie să-și retragă armata din Rep. Moldova. E o chestiune care ține de securitatea Europei

0
113
Basarabia Eminescu
  1. Antoniu Martin, primit la Președinția Republicii Moldova

În aceste zile, președintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, dr.Antoniu Martin a efectuat o vizită în Republica Moldova, prilej cu care a avut o suită de întâlniri cu politicieni, oameni de afaceri și jurnaliști, în perspectiva organizării Forumului Economic Internațional de la Arad, din 21-23 aprilie 2017. Acesta a fost primit la Președinția Republicii Moldova, unde a desfășurat discuții cu privire la evenimentul economic care va avea loc la Arad.

http://www.arq.ro/antoniu-martin-primit-la-presedintia-republicii-moldova/12915

 

  1. Senator al României, în plenul Parlamentului: Rusia trebuie să-și retragă armata din Rep. Moldova. E o chestiune care ține de securitatea Europei

Securitatea Europei este periclitată de menținerea armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova și de noul război hibrid purtat în vederea dezbinării Uniunii Europene. Aceasta este una dintre concluziile trase vineri de senatorul Ion Hadârcă în plenul Parlamentului României.

http://infoprut.ro/46785-senator-al-romaniei-plenul-parlamentului-rusia-trebuie-sa-si-retraga-armata-din-rep-moldova-e-o-chestiune-de-securitate-europei.html

 

  1. Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul”

Poeţii şi criticii literari care nu au debutat în volum şi care nu au depăşit vârsta de 40 de ani pot participa la cea de-a XXXVI-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul”, care se va desfăşura, în intervalul 14 – 16 iunie a.c., la Botoşani.

Concursul, care îşi propune să descopere şi să promoveze noi talente poetice şi critice, se desfăşoară pe trei secţiuni: I – Poezie – Carte publicată – debut editorial, II – Poezie în manuscris (nepublicată) şi III – Eseu – Interpretatre critică a operei eminesciene.

https://www.monitorulsv.ro/Cultural-local/2017-03-11/Concursul-National-de-Poezie-si-Interpretare-Critica-a-Operei-Eminesciene-Porni-Luceafarul

 

  1. Un sfert de veac de la războiul ruso-român de pe Nistru (III)

Așadar, vă înțeleg, nu se putea altfel… Așa a fost să fie. Atunci, voi, ca niște patrioți ai URSS, ați luptat pentru păstrarea Imperiului. Eu, însă, ca român basarabean/bucovinean, toată viața am luptat, cum am putut, și am sperat să-mi văd Patria reîntregită. De aceea nu mai sunt supărat pe ”lipsa de obiectivitate” a gâștelor de la ferma colhozului «Дружба народов». Și am rămas încadrat în unghiul migrator al gâștelor sălbatice, ghidat de legile Naturii. Rămânem fiecare cu propriul adevăr. Timpul să ne vindece rănile sufletești, căci Istoria, cu siguranță, ne va absolvi.

http://www.rostonline.ro/2017/03/un-sfert-de-veac-de-la-razboiul-ruso-roman-de-pe-nistru-iii/

 

  1. Bătrânelul de la Căușeni care i-a amuzat pe jurații de la Românii au Talent: „Noaptea, noaptea”

Teofan Popov are 78 de ani și este originar dintr-un sat din Căușeni. Bătrânelul a reușit să-i amuze atât pe jurați cât și pe publicul spectator cu o melodie veche, dar foarte comică.

Sceptici la începutul reprezentației, membrii juriului au râs în hohote spre sfârșitul reprezentației, impresionați fiind de glumele din piesa interpretată.

Bătrânelul a primit patru de „DA” și s-a calificat în etapa următoare.

http://diez.md/2017/03/11/video-batranelul-de-la-causeni-care-amuzat-pe-juratii-de-la-romanii-au-talent-noaptea-noaptea/

 

  1. Cei 14 foști deputați comuniști au aderat la fracțiunea PD

Cei 14 foști deputați comuniști care fac partea din coaliția de guvernare au aderat astăzi la fracțiunea Partidului Democrat, a anunțat liderul fracțiunii Marian Lupu. El a menționat că această decizie va duce la consolidarea majorității parlamentare.

Cei 14 foști deputați comuniști care fac partea din coaliția de guvernare au aderat astăzi la fracțiunea Partidului Democrat, a anunțat liderul fracțiunii Marian Lupu. El a menționat că această decizie va duce la consolidarea majorității parlamentare.

Liderul grupului de deputați, Violeta Ivanov a reiterat sprijinul pentru actuala majoritate.

http://www.timpul.md/articol/cei-14-foti-deputai-comuniti-au-aderat-la-fraciunea-pd–106121.html

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ