Rusule, mi-ai furat harta

8
168

Bătrânel întâlnit de mine pe străzile Bucureștiului

8 COMENTARII

 1. De ce RUSIA nu doreste si nu a dorit niciodata ca ROMANIA sa ramana o tara rupta in bucati ?!

  Sunt tri motive mari si late care ar aduce numai necazuri marelui urs rosu de la est

  1) Rusia nu doreste unirea cu R.M pentru o astfel de unificare ar da curs unui efect de domino si foarte posibil, ca celelate provincii istorice romanesti in care si acum sunt populatii active romane sa doreasca acelasi lucru. Un astfel de precedent pune in pericol, atat Basarabia veche, cadrilaterul, pocutia, timocul, voievodina cat si chiar tinutul de la Dunare la Tisa. De ce crdeti ca presedintele Basescu spunea ca tara noastra e inconjurata de romani, pentru simplu fapt ca toti vecini, dar chiar toti!, au rupt cate o bucatica din tara noastra, iar RUSIA a rupt cea mai mare bucata. Adevarul este ca, de peste tot in jurul nostru avem de recuperat pamanturi pe care politicienti nu au reusit sa il pastreze si l-au cedat prea usor.

  2) Un astfel de domino ar face valuri mari si in Ucraina, care nu numai ca ar pierde o parte din teritoriul sau care de fapt nu a fost niciodata al sau, dar ar duce la o rupere in doua a tarii, in ucraian de vest si cea de est. Cea care ar vrea in UE si cea care nu ar vrea si s-ar intoarce inapoi. Acest scenariu iar nu e favorabil RUSIEI, pe principiul cu cat e mai mare ucraina cu atat e mai bine, ca zona de buffer intre Vest si Est.

  3) Un scenariu in care ROMANIA ar recupera teritoriile istorice ce l-eam precizat, nu mai ca ar incomoda toti vecinii nostri, cea ce se intelege prin turbulente de catre RUSIA, dar noua tara ROMANIA ar avea potentialul ca pana in 10 ani sa devina a treia putere EUROPEANA.
  Cea ce e iar foarte defavorabil RUSIEI in special.

  Acum ati inteles? E simplu, o tara rupta si mica e mai usor de controlat. Iar noi nu ne putem recupera cea ce e al nostru pentru ca `destabilizam zona`- adica raman vecinii nostrii fara pamanturile noastre de pe care au prosperat atat timp si cu care s-au invatat atat de bine.

  Eu spun, ca acest effect de domino trebuie sa se produca si se va produce, dar probabil destul de lent.

 2. Atat timp cat vom fi dezbinati (cu ajutorul strainilor care-si doresc asta cat si cu al celor dintre noi), implinirea acestui scop al romanilor adevarati e din ce in ce mai departe. Asta simt si vad eu in momentul de fata… Dea Dumnezeu sa ma insell…

 3. buna, eu cred ca atata timp cat si romanii din tara si basarabenii isi doresc cu adevarat unirea, nimeni si nimic nu le poate sta in cale .Rusia e doar un impediment in calea unirii si nu o stavila de netrecut. Daca am avea o politica internationala adecvata si putina vointa unitara nu cred ca nu am reusi sa ne unim.

LĂSAȚI UN MESAJ