„Să aducem onor la tricolor”. Steagul României, sărbătorit în Rep. Moldova

0
192
 1. „Să aducem onor la tricolor”. Steagul României, sărbătorit în Rep. Moldova

Tinerii de la Asociația Obștească UNIREA – ODIP au organizat un eveniment inedit dedicat Zilei Tricolorului, sub genericul „Să aducem onor la tricolor”.

Evenimentul a avut loc în contextul eforturilor ODIP și ale altor asociații de a  salubriza și reabilita Cimitirul Eroilor Români, relatează Liber TV.

http://infoprut.ro/47548-sa-aducem-onor-la-tricolor-steagul-romaniei-sarbatorit-rep-moldova.html

 

 1. Caravana Unirii, coordonată cu Ministerul Educaţiei de la Chișinău

Caravana Unirii, organizată de asociaţia unionistă „UNIREA – ODIP” capătă din ce în ce mai mare amploare. Astfel, Ministerul Educaţiei de la Chișinău a avizat pozitiv demersul celor de la ODIP şi va ajuta la coordonarea proiectului, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25095-caravana-unirii-coordonat-cu-ministerul-educaiei-de-la-chiinu.html?jjj=1498510549979

 

 1. Ziua Drapelului României, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonie cu oficialităţi, în Piaţa Tricolorului

Oficialităţile locale şi judeţene au marcat luni, 26 iunie, la Alba Iulia, Ziua Drapelului României, printr-o serie de manifestări organizate în Piaţa Tricolorului, în Cetatea Alba Carolina.

Începând cu ora 10.00, reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene au luat parte la prezentarea Onorului şi salutul Drapelului de Luptă, la înălţarea drapelului pe catarg. Ceremonialul a mai cuprins mesaj de binecuvântare şi alocuţiuni din partea oficialităţilor locale.

http://alba24.ro/foto-ziua-drapelului-romaniei-sarbatorita-la-alba-iulia-ceremonie-cu-oficialitati-in-piata-tricolorului-579522.html

 

 1. Ziua Drapelului, sărbătorită la Bistrița. Crețu: Suntem aproape de valorile naționale

De Ziua Drapelului Naţional, în Piața Centrală din Bistrița, la statuia poetului Andrei Mureșanu, a avut loc un ceremonial la care au luat parte autorități locale și județene, șefi de instituții. Nu au lipsit primarul Ovidiu Crețu, subprefectul Terente Ciui, vicepreședintele CJ Vasile Puica, locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonel Ioan Marian Cristurean, viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi, secretarul municipiului Floare Gaftone, președintele PNL Bistrița, consilierul municipal Sorin Hangan.

http://www.timponline.ro/ziua-drapelului-national-sarbatorita-bistrita-cretu/

 

 1. Igor Dodon despre declaratiile lui Traian Basescu privind unirea: O parte insemnata a clasei politice de la Bucuresti doreste lichidarea statalitatii moldovenesti

Presedintele moldovean Igor Dodon scrie luni, pe pagina sa de Facebook, ca „Prin declaratiile si actiunile lui Basescu, care a fost presedinte roman doua mandate, se confirma banuielile noastre ca o parte insemnata a clasei politice de la Bucuresti doreste lichidarea statalitatii moldovenesti. Basescu este unul dintre cei mai radicali si mai ridicoli exponenti ai unionismului, dar nu este unicul. Sunt multi ca el.”

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21840259-igor-dodon-despre-declaratiile-lui-traian-basescu-privind-unirea-parte-insemnata-clasei-politice-bucuresti-doreste-lichidarea-statalitatii-moldovenesti.htm?nomobile=

 

 1. Constantin Codreanu: „A venit timpul să ducem Unirea din stradă în Parlament”

Cine se întreba până acum câteva zile ce se va întâmpla, după declinul electoral al Partidului Liberal, cu electoratul unionist, un electorat aflat în ascensiune şi estimat în sondaje la o cotă de în jur de 20 la sută, a primit un posibil răspuns. Partidul Unităţii Naţionale, care şi-a prezentat duminică, într-un luxos hotel al capitalei programul, este un pretendent sigur la acest electorat. Formaţiunea optează pentru re-unirea Republicii Moldova cu România, iar unul dintre scopurile anunțate la congresul de duminică este obținerea unei majorități unioniste în Parlamentul de la Chișinău după alegerile parlamentare din 2018. Mai multe despre aceste planuri de la prim-vicepreşedintele PUN, Constantin Codreanu, deputatul PMP (Partidul Mişcarea Populară) din Parlamentul României.

https://www.europalibera.org/a/interviul-diminetii-constantin-codrescu-pun/28578942.html

 

 1. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr s-a întâlnit la Iași cu Ludovic Orban

Vineri, 23 iunie 2017, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, s-a întâlnit, la Iași, cu președintele PNL, Ludovic Orban. Citiți comunicatul oficial:

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a efectuat o vizită de lucru la Iași, unde s-a întâlnit cu Președintele Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban, cu lideri ai organizației teritoriale Iași a PNL, cu președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, parlamentari, primari, consilieri locali și județeni.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/liderul-platformei-demnitate-si-adevar-s-a-intalnit-la-iasi-cu-ludovic-orban–163431.html

 

 1. Pavel Filip s-a întâlnit cu delegaţia României la APCE. Corlăţean a subliniat importanța menținerii cursului european al Moldovei

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi la Strasbourg cu delegaţia României la APCE, condusă de senatorul Titus Corlăţean.

http://www.publika.md/pavel-filip-s-a-intalnit-cu-delegatia-romaniei-la-apce-corlatean-a-subliniat-importanta-mentinerii-cursului-european-al-moldovei_2972814.html

 

 1. Vlad Bilețchi: Frontiera dintre Republica Moldova și România nu este decât o graniță fictivă geografică

În cadrul unui interviu acordat portalului OFICIAL.md, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a vorbit despre cele mai importante acțiune întreprinse pentru Unirea Republicii Moldova cu România, rolul constituirii grupului parlamentar „Prietenii Unirii’’, a oferit mai multe detalii despre petiția pentru demiterea Președintelui, dar și despre alte subiecte importante.

http://oficial.md/politica/interviu-vlad-biletchi-frontiera-dintre-republica-moldova-si-romania-nu-este-decat-o-granita-fictiva-geografica

 

 1. Canada recunoaste oficial Republica Moldova ca parte a poporului roman!

Deşi se adresează Asociaţiei Moldovenilor, premierul Trudeau vorbeşte despre „identitatea românească” şi laudă organizaţia pentru conservarea şi promovarea moştenirii culturale.

http://stireazilei.com/ce-surpriza-canada-recunoaste-oficial-republica-moldova-ca-parte-a-poporului-roman/

 

 1. România oferă locuri de studii, cu şi fără burse, pentru tinerii din Republica Moldova

Ambasada României în Republica Moldova anunţă publicarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a Metodologiei pentru şcolarizarea românilor de pretutindeni, în învăţământul din România, pentru anul şcolar 2017 – 2018.

http://tvrmoldova.md/social/video-romania-ofera-locuri-de-studii-cu-si-fara-burse-pentru-tinerii-din-republica-moldova/

 

 

 1. Ziua portului popular românesc și al minorităților, sărbătorită la Chișinău

Republica Moldova a marcat duminică cea de-a doua ediție a Zilei Portului Popular. Sărbătoarea a vizat valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor din teritoriu, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de confecţionare a costumului popular.

http://infoprut.ro/47538-foto-ziua-portului-popular-romanesc-si-al-minoritatilor-sarbatorita-la-chisinau.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ