„Să facem reunificarea națiunii române după modelul german”

0
127
  1. Parteneriat strategic între agricultorii din România şi Moldova

Federaţia Naţională PRO AGRO şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – A.O.A.M. din dorinţa de a înregistra progrese în domeniul agriculturii performante în Republica Moldova şi România, de a întări colaborarea antreprenorilor agricoli din ambele ţări pentru valorificarea oportunităţilor de investiţii în agricultură, de a facilita schimbul de bune practici precum şi pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare, bazate pe principiile de egalitate şi avantaj reciproc, au încheiat un protocol de colaborare.

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-parteneriat-strategic-intre-agricultorii-din-romania-si-moldova-331800

 

  1. Declarație politică în Parlamentul României: „Să facem reunificarea națiunii române după modelul german”

Miercuri, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a prezentat o declarație politică în plenului Camerei Deputaților intitulată ”Reunificarea Germaniei, model pentru reunificarea României”.

http://infoprut.ro/48372-declaratie-politica-in-parlamentul-romaniei-sa-facem-reunificarea-natiunii-romane-dupa-modelul-german.html

 

  1. Dezbateri în contradictoriu despre R.Moldova în Parlamentul European

Portalul deschide.md citează mai mulți europarlamentari care au vorbit în cadrul dezbaterilor despre Republica Moldova din Parlamentul European. Membru al PPE, Marian-Jean Marinescu, a declarat că Republica Moldova trebuie să îndeplinească, mai întâi, condițiile UE și mai apoi să primească banii. „Din păcate, în ultima perioada lucrurile merg altfel. Vorbim de foarte multe lucruri care nu sunt în ordine, de lucruri care fac din Moldova o țară ce nu-i permite să fie candidat la UE. În aceste condiții există o singură cale: îndeplinirea condițiilor și apoi banii”, a punctat eurodeputatul.

https://www.europalibera.org/a/revista-presei-matinale/28772698.html

 

  1. Traian Băsescu despre politicienii din Moldova: Igor Dodon și Vlad Plahotniuc sunt „toxici”, iar Maia Sandu și Andrei Năstase „nu au curajul să-și asume unionismul”

Într-un interviu acordat revistei Vip Magazin, Traian Băsescu a spus că îi consideră pe Igor Dodon și Vlad Plahotniuc „toxici”, iar despre Maia Sandu și Andrei Năstase crede că „nu au curajul să-și asume unionismul și-și mint cetățenii cu perspectiva europeană a Republicii Moldova”, într-un interviu acordat revistei Vip Magazin.

http://unimedia.info/stiri/traian-basescu-despre-politicienii-din-moldova-igor-dodon-si-vlad-plahotniuc-sunt-toxici–iar-maia-sandu-si-andrei-nastase-nu-au-curajul-sa-si-asume-unionismul-140466.html

 

  1. „Descoperă și Cunoaște România”- proiectul pilot lansat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”, care se va desfășura în București, în perioada octombrie – decembrie 2017.

În această primă etapă, programul vizează participarea tinerilor etnici români din Republica Moldova, urmând ca edițiile viitoare să fie dedicate, anual, celorlalte comunități românești din afara granițelor țării.

https://all4romania.eu/descopera-si-cunoaste-romania-proiectul-pilot-lansat-de-ministerul-pentru-romanii-de-pretutindeni/

 

  1. Mugur Isărescu: Invit băncile din România să-şi mărească prezenţa în Republica Moldova

Mugur Isărescu, a invitat băncile comerciale din România să fie mai active în Republica Moldova, transmite News.ro.

Sistemul bancar din Republica Moldova s-a înscris pe o direcție bună, odată cu derularea proiectului de colaborare avut cu Banca Națională a României (BNR) și Banca Centrală a Olandei, de care a beneficiat timp de doi ani, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR.

http://www.moldova.org/mugur-isarescu-invit-bancile-din-romania-sa-si-mareasca-prezenta-republica-moldova/

 

  1. O nouă colaborare în domeniul vamal care consolidează relația dintre România și Republica Moldova

Reprezentanții Asociației Comisionarilor în Vamă – PRO CUSTOMS, prima asociație de profil din România, au participat la o întâlnire de cooperare alături de Asociația Brokerilor Vamali din Republica Moldova. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre principalele provocări legislative cu care se confruntă cele două țări și de a găsi soluții comune pentru dezvoltarea domeniului vamal.

https://news24.ro/o-noua-colaborare-domeniul-vamal-care-consolideaza-relatia-dintre-romania-si-republica-moldova/

 

  1. Dodon, pus la punct de Curtea Constituțională pe tema Armatei Naționale

Curtea Constituțională (CC) a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de președintele Igor Dodon pe 7 septembrie curent prin care șeful statului solicita controlul constituționalității Hotărârii Guvernului din 6 septembrie 2017 care a permis participarea unui contingent militar al Armatei Naţionale la stagiul de instruire din Ucraina.

http://www.timpul.md/articol/dodon-pus-la-punct-de-curtea-constituionala-pe-tema-armatei-nationale-121074.html

 

  1. Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina se declară îngrijorat de situația conaționalilor

Ruslan Bolbocean, ambasador al Republicii Moldova la Kiev, s-a declarat îngrijorat de recentele modificări legislative, potrivit cărora întreg sistemul de învățământ din Ucraina va fi trecut, la modul treptat, exclusiv la predarea în limba ucraineană. http://independent.md/ambasadorul-republicii-moldova-ucraina-se-declara-ingrijorat-de-situatia-conationalilor/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ