Sânzienele îmbracă Planeta în IE | Basarabia

0
46

248165_378996438885363_201039708_n IA cucerește Pământul. Pe 24 iunie, dată la care e sărbătorită ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, comunitatea La Blouse Roumaine inițiază o serie de evenimente culturale, incluzând și transpuneri ale tradițiilor de Sânziene, menite să promoveze acest simbol românesc, printre care expoziții tematice, concerte sau campanii cu poze, desfășurate pe întreg Gobul.

Astfel, și-n România de Est valorile sunt pe ordinea de zi. În deosebi atunci când IA, adică bluza națională românească, îi unește pe cei sensibili la icoana feminității. Această veridică mărturie a conservării elementelor tradiționale prețioase națiunii reflectând dorința românilor de a păstra și transmite portul popular, transformând IA într-un brand autentic.

Pe această cale și Platforma Civică Acțiunea 2012 se alătură inițiativei comunității La Blouse Roumaine, participând atât la evenimentele ce urmează să se desfășoare-n data de 24 iunie la Chișinău, dar și organizând o frumoasă sărbătoare la Bălți, de Sânziene, pe 22-23 iunie, prin care va fi (re)descoperită frumusețea și valoarea IEI, cu multă voie bună, poze, cântece, șezători, hore, legende și culoare.

La ambele evenimente menite să celebreze Ziua Universală a IEI în stânga Prutului sunt invitați toți doritorii, condiția de bază fiind ca participanții la eveniment să fie înarmați cu o IE.

ziua-universala-a-iei-actiunea2012-balti

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ