Scandal in sedinta Parlamentului.

0
61

Expulzarea celor doi diplomati romani din R. Moldova, cazul Pomului de Craciun instalat in centrul capitalei si termoficarea in municipiul Chisinau au provocat discutii aprinse in sedinta plenara de joi, 13 decembrie, a Parlamentului. Opozitia si deputatii din fractiunea majoritara si-au adus acuzatii reciproce.
Deputatul Dumitru Diacov, liderul Partidului Democrat, a declarat ca R. Moldova nu are nevoie de o astfel de stare de lucruri si de spirit. „Tensiunile existente sunt motivul pentru care nu se vorbeste de crestere economica, de pensii si salarii”, a spus Diacov solicitand sa fie invitat in Parlament prim-ministrul pana la finele sesiunii.

Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, a solicitat sa fie invitat Procurorul General pentru a explica ce se intampla cu Pomul de Craciun din centrul capitalei.

Deputatul Vladimir Filat a pus in discutie deschiderea la 2 decembrie curent in stanga Nistrului a celor 24 de sectii de votare pentru alegerile din Federatia Rusa.

Si fractiunea AMN a declarat ca impartaseste ingrijorarile colegilor din opozitie vizavi de ce se intampla in R. Moldova. Deputatul Veaceslav Untila a declarat ca toate aceste actiuni sunt dirijate de la presedintie si a propus sa fie invitat seful statului, Vladimir Voronin, sa explice ce se intampla in R. Moldova. Liderul AMN, Serafim Urecheanu, a spus ca este necesara demisia Guvernului.

Declaratiile deputatilor din opozitie au fost intrerupte in repetate randuri de presedintele sedintei Maria Postoico, dar si de catre deputatii comunisti, care protestau galagios din sala.

Declaratiile si acuzatiile reciproce au durat mai bine de jumatate de ora, ca mai apoi toate solicitarile opozitiei sa fie respinse cu voturile deputatilor din fractiunea majoritara.

Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ