Schimb de experiență România – Republica Moldova în domeniul vamal

0
99

 

  1. Schimb de experiență România – Republica Moldova în domeniul vamal

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a organizat un seminar comun cu Direcţia Generală a Vămilor la Piatra Neamţ, evenimentul fiind dedicat promovării bunelor practici şi schimbului de experienţă în domeniul vamal. Conducătorii celor două structuri vamale au reiterat că vor face toate demersurile pentru adaptarea şi integrarea informaţiilor provenite din schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul analizei de risc şi controlului ulterior, pentru asigurarea eficientizării controalelor vamale.

http://www.radioimpactfm.ro/schimb-de-experienta-romania-republica-moldova-in-domeniul-vamal/

 

  1. Ministrul de Externe a solicitat Rusiei sa inceteze recrutarea ilegala in armata rusa a tinerilor din regiunea Transnistreana. Cum a reactionat Ambasada Rusiei de la Chisinau

Ministerul de Externe de la Chisinau cere Rusiei sa inceteze recrutarea ilegala in armata rusa a tinerilor din regiunea Transnistreana. Ministrul de Externe a trimis Ambasadei Rusiei de la Chisinau o solicitare in acest sens.

Potrivit diplomaitiei de la Chisinau, autoritatile ruse au amenajat un cort in localitatea Tarnovca din raionul Slobozia, unde indeamna tinerii sa se inroleze in armata rusa.

Ministerul de Externe a precizat ca aceste actiuni contravin legislatiei Republicii Moldova, a principiilor internationale si le-a amintit rusilor despre Tratatul de prietenie dintre Moldova si Rusia. Deocamdata Ambasada Rusiei de la Chisinau nu a avut nicio reactie.

http://protv.md/stiri/actualitate/ministrul-de-externe-a-solicitat-rusiei-sa-inceteze-recrutarea—1502311.html

 

  1. În Basarabia Istorică a avut loc Festivalul Folcloric al Românilor din Ucraina, Ediţia I

În Duminica Mare, la Erdek-Burnu / Utkonosovka, fostul judeţ Ismail din Sudul Basarabiei, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Folcloric al Românilor din Ucraina, organizat de Asociaţia Naţional-Culturală BASARABIA a Românilor din regiunea Odesa, cu sprijinul Direcţiei Români din afara graniţelor şi Limba Română a Institutului Cultural Român de la Bucureşti.

 

http://flacaratv.md/au-reusit-in-basarabia-istorica-a-avut-loc-festivalul-folcloric-al-romanilor-din-ucraina-editia-i.html

 

 

  1. Deputat PSRM: Limba rusă trece prin „vremuri grele” în Republica Moldova

Președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, Vladimir Ţurcan, declară că, în prezent, limba rusă trece prin „vremuri grele” în Republica Moldova.

http://mbc.md/rom/news/social/deputat-psrm-limba-rusa-trece-prin-vremuri-grele-in-republica-moldova/

 

 

  1. Corina BEZER: Patul lui Procust sau cum nu am fost niciodată lăsați să trăim liber

Într-adevăr, dacă facem o analiză, observăm că în urmă cu 10 – 20 de ani, se vorbea pe ascuns despre unire, iar despre marșuri pro-unire nici nu putea fi vorba. Acum, însă, societatea vorbește deschis despre unire, iar românismul este pe ordinea de zi a multor parlamentari atât din Republica Moldova, cât și din România. La această „dezghețare” au contribuit mult oamenii de cultură, unii politicieni, societatea civilă și, în special, mass-media.

http://libertv.md/actualitati/editorial-corina-bezer-patul-lui-procust-sau-cum-nu-am-fost-niciodat%C4%83-l%C4%83sa%C8%9Bi-s%C4%83-tr%C4%83im

 

 

  1. Conferinţa „75 de ani de la dezrobirea Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa – 22 iunie 1941″

În perioada 22 – 23 iunie, la Chişinău va fi organizată conferinţa ştiinţifică internaţională „75 de ani de la dezrobirea Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa – 22 iunie 1941″. Evenimentul se va desfăşura la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău, str. Tighina nr. 49.

Conferinţa face parte din proiectul „Românii din jurul României”, în colaborare cu Institutul de Studiul Arhivelo, Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Republica Moldova, Fundaţia Culturală „Memoria”, filiala Argeş.

http://infoprut.ro/44437-conferinta-75-de-ani-de-la-dezrobirea-basarabiei-nordului-bucovinei-si-tinutului-herta-22-iunie-1941.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ