Schimburile comerciale între România şi Moldova au atins 500 milioane dolari în 2006

0
59

Valoarea schimburilor comerciale între România şi Moldova a crescut în 2006 cu 36% faţă de 2005, ajungând la 500 milioane de dolari, a declarat, joi, secretarul pe probleme economice al Ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti, Denis Jelimalai.

„Exporturile româneşti către Moldova au fost de 346 milioane de dolari, în timp ce Moldova a exportat produse în România în valoare de circa 156 milioane de dolari”, potrivit lui Denis Jelimalai.
Cota producţiei din industria uşoară a Republicii Moldova a reprezentat 7,7% din volumul industrial total pe ţară, în creştere cu 1,7% faţă de 2005. În prezent există un deficit de forţă de muncă în această ramură de 25%. Sectorul industriei uşoare din Republica Moldova are peste 250 de întreprinderi, dintre care 40,8% sunt specializate în producţia de textile.

„Creşterea salarială a proctivităţii muncii şi reutilarea întreprinderilor reprezintă principalele obiective pentru acest sector. În industria uşoară a Republicii Moldova salariul mediu brut al unui muncitor este de circa 120 de euro pe lună şi estimăm o creştere cu 30% într-un an”, a precizat reprezentantul Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară a Republicii Moldova, Pavel Axenti.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=855

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ