Școala de Arte pentru copii „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, Declarație de Reunire

0
152
  1. Michael Gahler, europarlamentar german, despre unirea RM cu România după modelul german

Politicianul german Michael Gahler, europarlamentar în grupul ALDE, a povestit într-un interviu pentru Europa Liberă despre exemplul Germaniei de reunificare a țării în 1989 și a făcut o paralelă cu situația Republicii Moldova și România și discuțiile pe subiectul unirii celor două state.

Politicianul european apreciază că subiectul unirii este o discuție foarte interesantă, iar în primul rând acest lucru aparține totalmente cetățenilor României și Republicii Moldovei să discute acest lucru și să decidă acest aspect.

https://10tv.md/2018/04/03/michael-gahler-europarlamentar-german-despre-unirea-rm-cu-romania-dupa-modelul-german/

 

  1. Chișinăul decide, experții internaționali monitorizează tema Unirii în capitala RM

Expertul internațional Philip Andrew Stapley a ajuns  în Republica Moldova pentru a monitoriza procesul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe subiectul unirii cu România. În cadrul unei conferințe de presă, susținută azi, expertul a vorbit despre rolul său în asigurarea colectării și analizei datelor, dar și în protecția datelor colectate de recenzori.

https://10tv.md/2018/04/03/video-chisinaul-decide-expertii-internationali-monitorizeaza-tema-unirii-in-capitala-rm/

 

  1. Școala de Arte pentru copii „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, Declarație de Reunire

Conducerea și cadrele didactice ale Școlii de Arte pentru copii „Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din orașul Cornești, raionul Ungheni, au semnat recent o Declarație de Reunire cu România.

http://infoprut.ro/49756-scoala-de-arte-pentru-copii-doina-si-ion-aldea-teodorovici-declaratie-de-reunire.html

 

  1. Andrian Candu: Trebuie să-i respectăm pe cei care cred că binele ţării e Unirea

În timp ce Igor Dodon îi numeşte trădători de ţară şi vede un pericol în cetăţenii care îşi doresc unirea cu România, speakerul Andrian Candu consideră că opinia unioniştilor trebuie respectată, iar statul nu ar trebui să intervină cu măsuri de constrângere.
http://adevarul.ro/moldova/politica/andrian-candu-trebuie-sa-i-respectam-cei-cred-binele-tarii-e-unirea-1_5ac33012df52022f755cb0b7/index.html

 

  1. Tabăra „La Dumbravă” din raionul Soroca va fi modernizată cu sprijinul județului Vaslui

Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „La Dumbravă” din comuna Volovița, raionul Soroca, va fi modernizată. Aici vor fi construite căsuțe noi, din lemn. Aceasta se va realiza în cadrul unui proiect transfrontalier.

https://deschide.md/ro/stiri/social/28858/Tab%C4%83ra-%E2%80%9ELa-Dumbrav%C4%83%E2%80%9D-din-raionul-Soroca-va-fi-modernizat%C4%83-cu-sprijinul-jude%C8%9Bului-Vaslui.htm

 

  1. Constantin Codreanu: Infrastructura rutieră în Vama Albiţa trebuie reabilitată în regim de urgenţă

Posibilitatea de reabilitare urgentă a infrastructurii rutiere în Vama Albiţa este subiectul unei interpelări depuse de deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Codreanu se adresează prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, miniştrilorTransporturilor şi Finanţelor Publice.

http://tvrmoldova.md/politic/constantin-codreanu-infrastructura-rutiera-in-vama-albita-trebuie-reabilitata-in-regim-de-urgenta/

 

  1. Sâmbătă de la ora 19:00, descoperim personalitatea lui „Nicolae COSTIN – Apostol al Românismului”

TVR MOLDOVA îl aduce în casele românilor de pretutindeni pe „Nicolae COSTIN – Apostol al Românismului”, documentarul realizat de jurnalistul Vasile Munteanu. Filmul scoate în evidenţă opera măreaţă în care se angajase primul edil democrat al Chişinăului după 1944.

http://tvrmoldova.md/recomandari/sambata-de-la-ora-19-00-descoperim-personalitatea-lui-nicolae-costin-apostol-al-romanismului/

 

  1. ”Piața românească trebuie să absoarbă mai multe produse agricole de calitate din Republica Moldova, iar agricultorii basarabeni trebuie sprijiniți de statul român”

APDA, 3 aprilie 2018 – Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, l-a interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, privind sprijinirea agricultorilor din Republica Moldova în vederea vânzării produselor pe piața din România.

http://diasporaazi.ro/piata-romaneasca-trebuie-sa-absoarba-mai-multe-produse-agricole-de-calitate-din-republica-moldova-iar-agricultorii-basarabeni-trebuie-sprijiniti-de-statul-roman/

 

  1. CNMR duce Caravana Unirii la Sfântul Gheorghe şi Miercurea Ciuc în Anul Centenar

Mâine, 4 Aprilie 2018, începând cu ora 11.00 la Sfântu Gheorghe iar începând cu ora 16:00 la Miercurea Ciuc, va avea loc a treia ediție a CARAVANEI UNIRII, proiect conceput și demarat de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) cu ocazia aniversării Anului Centenar al Marii Uniri. Evenimentul se va desfășura alături de nume importante ale culturii române precum  Gheorghe Turda, Aneta Stan și Vasile Antonie Tămaș, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

https://www.stiripesurse.ro/cnmr-duce-caravana-unirii-la-sfantul-gheorghe-si-miercurea-ciuc-in-anul-centenar_1258240.html

 

  1. O nouă carte a profesorului Dan Ravaru: “Revenirea Basarabiei la vatra străbună. Centenarul Marii Uniri” (I)

“Nu putem concepe existența neamului românesc fără Nistru, cum nu putem să o concepem fără Dunăre și Tisa, ca să ne despartă de elementul slav. Basarabia reprezintă pentru noi intrarea casei noastre” – Gheorghe Brătianu.

Profesorul Dan Ravaru și-a propus și a reușit ca această carte să fie un fel de statuie din cuvinte și imagini, din evocări și mărturisiri, din întâmplări și acte de viață. “Revenirea Basarabiei la vatra străbună. Centenarul Marii Uniri” tratează subiecte de profunzime, mai puțin cunoscute publicului larg: “Basarabia – lupta națională”, “Situația economică și socială”, “Spiritul național”, “Partidul național moldovenesc”, “Sovietele și antiromânismul”, “Problema țărănească”, “Învățământul”, “Biserica”, “Sfatul țării”, “Proclamarea Republicii Democratice Moldovenești”, “Independența”, “Unirea”.

https://obiectivvaslui.ro/2018/04/03/o-noua-carte-a-profesorului-dan-ravaru-revenirea-basarabiei-la-vatra-strabuna-centenarul-marii-uniri-i/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ